E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmlakHong Kong'da konut satışları sert düştü---

Hong Kong'da konut satışları sert düştü

Hong Kong'da konut satışları sert düştü
07 Mart 2016 - 07:42 borsagundem.com

Hong Kong'da konut satışları, düşen fiyatlar ve ekonomik belirsizlikte dolayı 25 yılın en düşük seviyesine indi

Hong Kong'da konut satışları, düşen fiyatlar ve ekonomik belirsizliğin alıcılarda isteksizlik yaratması ile birlikte, Şubat ayında, geçen yılın aynı ayına göre yüzde 70 düştü ve 25 yılın en düşük seviyesine geriledi.

Resmi istatistiklere göre, 2015 yılının Şubat ayında 6,027 olan konut satış rakamı, 2016 yılının aynı ayında 1,807'ye geriledi. Ocak ayında ise 2,045 konut satılmıştı.

Hong Kong'da Centaline Property Agency satış görevlisi Thomas Fok,"Gazeteler konut piyasasının gerilemekte olduğunu yazmaya devam ediyor ve alıcılar altı ay ila bir yıl sonra daha ucuz konut alabileceklerini düşünerek beklemede kalıyor," dedi ve kentin lüks kesimi olan Batı kısmında bu yıl henüz konut satışı yapamadığını sözlerine ekledi.

Emlak fiyatları, hem kentin hem de Çin'in ekonomomisine ilişkin belirsizlikler, olası faiz artırımları ve hükümetin gelecek beş yılda konut arzını artırmaya yönelik planlarından dolayı, Eylül ayındaki zirvelerinden yüzde 10 düştü. Kıdemli Hong Kong hükümet yetkilileri, emlak piyasasındaki kısıtlamaların gevşetilmeyeceğini kaydediyorlar.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)