E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaMakro EkonomiHollande'dan komik kalkınma planı---

Hollande'dan komik kalkınma planı

Hollande'dan komik kalkınma planı
13 Eylül 2013 - 08:26 borsagundem.com

Fransa Cumhurbaşkanı Francois Hollande, 10 yıllık kalkınma planlarını açıkladı; yeni teknolojiler ve robotlara odaklanacaklarını söyledi

Fransa Cumhurbaşkanı Francois Hollande, birkaç ay süren çalışmaların ardından 10 yıllık kalkınma planını açıkladı. “Yeni Sanayi Fransası” olarak adlandırılan plan ülkeyi temelden canlandırmayı hedefliyor. Hollande, Fransa’nın özellikle şöförsüz araç, insansız hava uçakları, medikal robotlar ve uzun süren bataryalar  ve bataryalarla çalışan uydular gibi yeni teknoloji alanlarında etkin olmasını istediğini ifade etti. Fransa Cumhurbaşkanı önceliklerinin bulut bilişim, elektronik eğitim ve siber güvenlikle, mobil ödemeler olacağını da sözlerine ekledi. Hollande, yenilenebilir enerji, çevreyi az kirleten araçlar, elektrikli uçaklar/arabalar ve ekolojik gemiler gibi alanlara yatırım yapacaklarını da kaydetti.
Fransa Cumhurbaşkanı, ülkesinin yeni teknoloji alanındaki rekabette geride kalmasının sanayi üretimindeki makine ve robot eksikliğinden kaynaklandığına dikkat çekti. Hollande, Almanya’da kullanımda olan makine sayısının 150 binken, Fransa’da bunun 35 bin olduğunu da belirtti. Cumhurbaşkanı makinelere yatırımın işsizlik yaratmayacağını, özel sektör desteğiyle 480 bin yeni iş imkanı doğurmak istediklerini de ifade etti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)