E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaMakro EkonomiHollande büyük kesintiye gidiyor---

Hollande büyük kesintiye gidiyor

Hollande büyük kesintiye gidiyor
17 Temmuz 2013 - 12:14 borsagundem.com

Fransa Cumhurbaşkanı Hollande bugün 3 milyar euroluk harcama kesintisi ve vergi planını açıklayacak

Hollande 3 milyar euroluk harcama kesintisi yapacak  Siyasi popülaritesi azalan Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, duran ekonomisini yeniden canlandırma amacıyla çarşamba günü 3 milyar eurolık harcama kesintisi ve vergilerdeki açıkları kapama planını açıklayacak.
Kesintiler Hollande'ın hükümet hizmetlerinin modernize edilmesine yönelik MAP programının bir parçasoı olup, konsolosluk hizmetlerinin azaltılmasından, balıkçılar ve çiftçilerin dizel yakıtlarındaki özel düşük vergi oranlarının kaldırılmasına kadar uzanıyor.
Selefi Nicolas Sarkozy ile birlikte son 3 yılda 70 milyar euroluk vergi artışı yapan Hollande'ın Fransa'nın bütçe açığını azaltması için harcamalarda kesintilerine öncelik veriliyor. Total'ın CEO'su Christophe de MArgerie'nin de aralarında yer aldığı iş dünyası liderleri bu ay hükümete kendisini küçültmesi ve şirketlere büyümeleri için alan tanıması çağrısında bulundu.
Hollande, 14 Temmuz'da önümüzdeki yıla ait bütçeyi açıklarken yaptığı konuşmasında, vergileri sadece hiçbir başka seçenek olmaması durumunda artıracağını vurgulayarak, "Artışlar olabildiğince düşük olacak" dedi.
Hollande, Fransa'nın Avrupalı ortaklarını, ülkesinin bütçe açığını 2015'e kadar GSYH'nin yüzde 3'üne indirme sözü verdi.
Fransa Cumhurbaşkanı'nın siyasi desteği, seçimlerin sonrasındaki yüzde 61 seviyelerinden yüzde 31'lere gerilemiş durumda.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)