E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündem"Hollanda'ya ekonomik yaptırımlar uygulanabilir"---

"Hollanda'ya ekonomik yaptırımlar uygulanabilir"

Hollanda'ya ekonomik yaptırımlar uygulanabilir
14 Mart 2017 - 18:59 borsagundem.com

Numan Kurtulmuş, Hollanda'ya uygulanan siyasi yaptırımların ardından ekonomik yaptırımların da devreye girebileceğini ifade etti

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, Hollanda'ya ekonomik yaptırımlar uygulanabileceğini dile getirdi.

Katıldığı bir televizyon programında Hollanda ile yaşanan diplomatik krizin detaylarını anlatan Kurtulmuş, krizin derinleşmeden Hollanda'nın özür dileyerek çözülmesi gerektiğini söyledi.

Siyasi yaptırımların ardından ekonomi yaptırımların gelebileceğini belirten Kurtulmuş, "İnşallah Hollandalılar bu yaptıklarını telafi edene kadar baskılarımızı sürdüreceğiz. Özür dileyecekler, bir şekilde telafi edecekler ve ilişkilerimiz tekrar yürüyecek. Siyasi yaptırımlarla başladık arkasından ekonomik alanda başka yaptırımlar da gelebilir. Hollandalılardan yaptıkları yanlıştan dönmelerini bekliyoruz. İleride gelebilir ama daha ileri taşımadan krizi başlatanın krizi çözmesini istiyoruz" dedi.

Hollanda'ya uygulanan yaptırımların misilleme olduğunu belirten Kurtulmuş, "Bu yaptırımlar misillemedir. Onlar ne yaptıysa tam karşılığıdır. Hollanda Türkyie ilişkilerinin geleceği açısından Hollanda için de uygun olandır. Yapılanlar sineye çekecek değiliz. Bu barbarlığı, gaddarlığı hoş görüyle karşılayacak değiliz. Ümit ederiz ki gelişmeler olumlu seyreder bunun için diğer alanlarda da gerekli yaptırımlar için hazırlıklarımızı sürdürüyoruz" ifadelerini kullandı.

"KÖTÜLÜK ORGANİZE OLMUŞ"

İslam dünyasının hükümetlerinin sessiz kaldığını belirten Kurtulmuş, "Burada çok kuvvetli destekler bekliyorduk. Halkların buna tepki gösterdiğini biliyoruz ancak hükümetlerin tepki göstermesi lazım. İslam İşbirliği Teşkilatı'nın tepki göstermesi lazım. Sağdan soldan dostlarımızın sesi duyuluyor ama bu ortak bir insanlık meselesidir. İslam dünyasında da konuşuluyor ancak bunun İslam karşıtlığı, yabancı düşmanlığı açık ve organize bir şey. Kötülük organize olmuş, çok kuvvetli. Buna karşı insani değerleri savunanların örgütlü olması lazım" şeklinde konuştu.

BÜYÜKELÇİ GERİ ÇAĞIRILACAK MI?

Program sunucusunun "Büyükelçi geri çağırılacak mı?" sorusuna yanıt veren Kurtulmuş, "Şu aşamada değil. Oradaki Büyükelçimiz, diplomatik misyonumuz, çalışmalarımız sürdürecek. Birilerinin orada kalıp Türkiye'nin menfaatlerini koruması lazım" dedi.

HOLLANDA BAYRAĞININ İNDİRİLMESİ

Hollanda'nın İstanbul'daki konsolosluğunda bulunan Hollanda bayrağının indirilmesi konusuna değinen Kurtulmuş, "İçeriden birileri tarafından güvenlik gerekçesiyle, Türkler oraya aşırı bir hissiyatla saldırmasınlar diye yapıldığını biliyoruz. Böyle bir bilgi var, teyit edilmiş değildir. İlk andan itibaren tedbirler alındı. Dışarıdan herhangi birinin içeri girmesi mümkün değil" yorumunda bulundu. 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (20)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Türkiyeli15 Mart 2017 16:10

    Ne onurlusunuz teprikler onurlu yorumcular sizler alışmışsınız ezik yaşamaya eski dönemlerdeki gibi sizler nerelisiniz

  • soru15 Mart 2017 06:53

    Başbakanımızın oğlunun Hollandalıllarla % 5o ortak olduğu şirkete ne olacak peki?

  • Oley15 Mart 2017 01:20

    Şangay için toplumsal yapı oluşturuluyor. Batı neferiyse bu kolaylascak

  • Başmağdur14 Mart 2017 22:57

    Hollandalı sevgilim beni terk etti,Allah sizi ıslah etsin!

  • Cezmi14 Mart 2017 22:53

    Olabilir ne demek. Topu taça atmış. Bakacak oy hesap edecek ondan sonra....

  • Doktor14 Mart 2017 22:25

    Puhahahaha. Allahım bizi kimler yönetiyor sen bizi koru. Sonuna kadar hayır

  • Hayır 14 Mart 2017 22:02

    Bizi yöneten siyasetçiler, bazılarının (aklı o kadar çalışan) gözünde kahraman görünmek için vay efendim yakarız, yıkarız diyorlar ama gerçeğinde farkındalar, hollanda ya yaptırım uygulayacaklarmış herkes gülüyor bunların haline.(anlamayanlar hariç)

  • Urfalı14 Mart 2017 21:52

    Saman mı almayacaksınız?

  • görele14 Mart 2017 21:51

    bu hükümet yüzünden müslümanlar küçük düşürülüyor.

  • Hurdacı 14 Mart 2017 21:37

    Hollanda değil tüm AB yi karşımıza alıyoruz bu hiç iyi degil

  • Mg14 Mart 2017 21:08

    Dikkat edin de onlar yaptırımla çanınızı yakmasın!

  • Can14 Mart 2017 21:05

    Sanki ABD, ekonomik yaptırım uygulayacakmış..!senin oy arttırma hesabın uğruna, koca ülkenin itibarı yerle yeksan olacak ha!Aklı başında herkes olanın bitenin farkında,aklı başında olmayana da Allah akıl fikir versin.

  • BENGIN14 Mart 2017 20:58

    TÜRK VATANDAŞLARININ KADERİ Mİ ACABA BU. ÜLKE İÇİNDE KENDİ POLİSİNİN ŞİDDETİNE GURBETTE HOLLANDA POLİSİNİN ŞİDDETİNE UĞRUYOR. VATANDAŞLARIMIZDA YOKSA ALIŞKANLIK MI YAPTI BÖYLE ŞİDDETE MARUZ KALMAK.

  • Cüneyt Özdemir 14 Mart 2017 20:22

    Hakikaten akıl noksanlığı zor....

  • eleştirenlere14 Mart 2017 20:21

    Yazıklar olsun içiniz çurumuş be turkıyede ekmek ye huzurla yaşa hollandaya destek ol yuuhh

  • sencer14 Mart 2017 20:16

    Hani biz koyun oluyoruz o yüzden diyorum ki ey genel müdürleri dahil neye hayır dediğini bilmeyen sürü hollanda Türk vatandaşlarını tayyibi red etmemeleri halinde sınır dışı ederiz dediğinizde onlara seniniz çıkmıyor haklı görüyorsunuz biz yaptırım yapabiliriz dediğimizde yuh çekiyorsunuz.Hele sen yorumcu akıl sağlığının yerinde olmadığına adım gibi eminim sana sözüm yok istediğini yazabilirsin elindeki iphoneunla

  • Hayır 14 Mart 2017 19:54

    Yuh yuh yuh yuh.

  • Hayır ola14 Mart 2017 19:51

    Vay halimize böyle insanlar yönetiyor malesef türkiyeyi. Gülünç duruma düşüyorsunuz bari konuşmayın

  • BENGIN14 Mart 2017 19:26

    CESARETİNİZ VARSA UYGULA EKONOMİK YAPTIRIMLARI. MEMLEKETİN BATMASI KOLAY OLUR. YÖNETECEK ÜLKE BULACAK MISINIZ ACABA.

  • Yorumcu14 Mart 2017 19:17

    Şimdi yandı hollanda kesin batıcaklar yaptırım uygularsak!!!çok iyi gidiyonız saldırın avrupaya yaptırım yapın işte adamın dibi akp bravooo bravooo!!!ey müslümanlar fetvaa veriyom mercedese binen kafirdir ama recep hariç,hollanda ineği haramdır ama saraydakiler yiyebilir!!!bu yeni ayettir tüm müslümanlar uyucaksınız!!!gavurun ürettiği bişeyi sokan ve izin veren kafirdir!!!avrupaya ölüm bu konuda akp ye tam destek helallkk size