E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket Haberleri“Hisseni sor Phillip cevaplasın”---

“Hisseni sor Phillip cevaplasın”

“Hisseni sor Phillip cevaplasın”
29 Eylül 2023 - 11:06 borsagundem.com

Phillip Capital: Her hafta Salı ve Perşembe günü Phillip Capital’in Youtube hesabında “Hisseni Sor Phillip Cevaplasın” başlığıyla, yatırımcılardan gelen soruları cevapladığımız bir yayın dizisini hayata geçirdik.

Son dönemde Borsa İstanbul’daki yatırımcı sayısında hızlı bir artış var. En son rakamlar 7,7 milyon kişiye kadar çıktı. Pandemi öncesine kadar bu rakam 1,5 milyonu bile bulamamıştı. Bu hızlı artışta pandeminin getirdiği evden çalışma gibi hayatımızdaki değişiklikler, endeksteki son yıllardaki yüksek getiri, enflasyona karşı parayı koruma dürtüsü ve en son halka arz furyası etkili oldu. Peki borsaya her para koyanı yatırımcı olarak nitelemek doğru mu? Gerçi son zamanlarda bırakın bu kişilerin yatırımcı olup olmadığını tartışmayı, birçoğu o mertebeyi çoktan geçip yatırım uzmanı olmuş durumda. Kulaktan kulağa aktarılan bilgiler(!), onu al bunu sat tavsiyeleri almış başını gitmiş durumda. İşi biraz bilenler grafiğin üzerine iki çizgi çekerek işi bilimsel bir boyuta taşıdıklarını düşünüyor. Teknik analizin elbette faydalı ve gerekli olduğunu düşünen biri olmakla birlikte temel analizden bu kadar kopuk bir hal alması ise rahatsız edici bir hal almış durumda. Şirketlerin bilançoları, gelir tabloları vs hiç kimsenin umurunda değil. İlgisi olan da FK ve PD/DD’den ötesine geçmiyor. Bu nedenle bu açığı gidermek ve kısmen finansal okuryazarlığı da katkı sağlamak için yeni bir program başlattık. Her hafta Salı ve Perşembe günü Phillip Capital’in Youtube hesabında “Hisseni Sor Phillip Cevaplasın” başlığıyla, hisselere temel ve aynı zamanda teknik olarak da baktığımız yatırımcılardan gelen soruları cevapladığımız bir yayın dizisini hayata geçirdik.

Umarız yatırımcılara bir faydası olur. Bundan önce gerçekleştirdiğimiz iki yayında 17+24 toplamda 41 hisseye ait özet analizlerimizi aşağıdaki linklerden ulaşabilirsiniz.

26 Eylül tarihli yayınımız: https://www.youtube.com/watch?v=WIsBMU4LXSA&t=2181s

28 Eylül tarihli yayınımız: https://www.youtube.com/watch?v=v8C3Tkt_Qaw&t=2253s

Bundan sonraki yayınlar için hisse sorunuzu sormak için: https://www.phillipcapital.com.tr/Hisse-Sor

Fitch kararı bekleniyor

Eylül ayı önemli gelişmelere gebe

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)