E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaHisse almak için çok erken---

Hisse almak için çok erken

Hisse almak için çok erken
11 Mart 2020 - 15:55 borsagundem.com

Deutsche Bank'ın baş ekonomisti küresel piyasaların görünüşüyle ilgili oldukça karamsar öngörülerde bulundu. Korona virüs endişesi olan piyasalarda dikkatli olmak gerekiyor.

BORSAGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Korona virüs Avrupa ekonomisinde kendisini hissettirirken Almanya’nın en büyük bankası Deutsche Bank'ın baş ekonomisti piyasaların hisse almak için halen çok tehlikeli olduğunu aktardı.

Deutsche Bank Menkul Değerlerin Baş Ekonomisti Trosten Slok, Marketwatch’a verdiği röportajda, “Bugün hisse almalı mı yoksa eldeki hisseyi satmalı mı?” sorusuna “Halen çok fazla dikkatli olunmalı” cevabını verdi.

Slok röportajında, "Malî koşulların sıkılaşmasının olumsuz etkileri, hastalığın ilerlemesi ve politika tepkisinin henüz tam olarak ortaya konulmadığını göz önüne alırsak, risk almak için henüz çok erken olduğunu düşünüyoruz." dedi. Slak, bu üç noktanın hisse senetlerinin daha fazla mı düşüreceği yoksa toparlanma mı olacağı konusundaki en önemli belirleyiciler olduğunu söyledi.

'Bir şey yapmalı'

ABD'de stabilizasyon sağlanmadığı sürece dünyanın başka herhangi bir yerinde düzenin sağlanamayacağını vurgulayan ekonomist, “Oturup akademi tartışmak için üç haftamız yok. Bir şey yapmaya ihtiyacımız var ve bu yakın zamanda para harcayacak olan ve elinde para olan kimselere yönelik olmalı” ifadelerini kullandı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (7)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Yorum12 Mart 2020 00:12

    Bakın beyler çok hızlı bir geri dönüş olacak dikkat edin

  • siyu11 Mart 2020 18:04

    Demekki alım vakti geliyor yavaş yavaş.

  • ekonomist/stratejist11 Mart 2020 16:16

    Altın, Dolar ve Tahvil yönelin. Ancak şunu da belirtmek istiyorum küresel ekonomik krizin perde arkasındaki temel hedeflerinden biri analizlerime göre Bitcoin gibi sanal paraya geçmek olabilir o yüzden bütün devletlerin ulusal paralarını değersizleştirip Altın ile sübvanse edip Bitcoini küresel para haline getirmek isteyebilirler. Bu yüzden Dolardan da uzak durmak gerekir.

  • Vatan sever 11 Mart 2020 16:14

    Kendileri Türk borsasından harıl harıl thy hissesi alıyorlar erken deyip millete aldormayıp hisseyi çok yukarlara taşıyınca millete satarlar

  • ekonomist/stratejist11 Mart 2020 16:09

    Ya sürekli ben demiştim demek istemiyorum ama sürekli de haklılığımı ortaya koyan analizler yapılıyor küresel ekonomik kriz ortamında risk iştahı kaybolur o yüzden uzak durmak gerekir.

  • Yorum11 Mart 2020 20:36

    Bu adam hiç Bi bloktan anlamıyor buna kulak asmayın altını kısa vadede okutun gitsin ve hisse senedi alın

  • afacan 11 Mart 2020 18:09

    Henüz küresel ekonomik kriz yok. Elma ve armutu karıştırmayın.