E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemHint mutasyonu İngiltere’ye sıçradı---

Hint mutasyonu İngiltere’ye sıçradı

Hint mutasyonu İngiltere’ye sıçradı
29 Mayıs 2021 - 10:05 borsagundem.com

İngiltere’de Hindistan’da tespit edilen Kovid varyantı vakaları bir haftada ikiye katlandı

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Ülkenin sağlık otoritesi, ilk olarak Hindistan’da tanımlanan Kovid-19 varyantı vakalarının İngiltere’de bir hafta içinde iki katından fazla arttığını söyledi. Vaka sayısı, önceki haftaya göre 3535 vaka artışla Çarşamba günü 6.959′a ulaştı.

Public Health England Perşembe günü yaptığı açıklamada, koronavirüsün son derece bulaşıcı üçlü mutant bir türü olan B.1.617.2 varyantının, geçen sonbaharda İngiltere’de ilk tanımlanan varyanttan daha bulaşıcı olma ihtimalinin yüksek olduğunu söyledi.

PHE’ye göre Bolton, Bedford ve Blackburn İngiltere’de en çok etkilenen bölgelerdi, ancak ülkenin çoğu yerinde az sayıda varyant vakası olduğunu söyledi.

Bazı bölgelerde hastaneye yatışların da arttığını belirten PHE, hastaneye kabullerin çoğunun aşılanmamış kişiler tarafından yapıldığını kaydetti.

PHE tarafından geçen hafta yayınlanan araştırma, iki doz Kovid aşısının insanlara B.1.617.2 varyantına karşı yüksek düzeyde koruma sağladığını gösterdi.

Birleşik Krallık Sağlık Güvenliği Ajansı CEO’su Jenny Harries, PHE’nin haftalık güncellemesinde, İngiltere tecrit kısıtlamalarını hafifletirken halkın dikkatli davranmaya devam etmesi gerektiğini söyledi ve ekledi: “Artık her iki aşı dozunu almanın bu varyanta karşı yüksek derecede koruma sağladığını biliyoruz ve herkesi aşı olmaya çağırıyoruz. Dikkatli olmaya özen gösterin, mümkünse evden çalışın, mümkünse dışarıda insanlarla buluşun ve ’eller, yüz, boşluk, temiz hava’yı her zaman hatırlayın.”

İngiltere, hükümetin tüm önlemleri 21 Haziran’a kadar kaldırmayı umduğu son aylarda geçici olarak kilitleme kısıtlamalarını kaldırmaya başladı.

Ancak Başbakan Boris Johnson, Perşembe günü BBC’ye , Haziran ayındaki kilit açmanın raydan çıkacağına dair ”şu anda verilerde” hiçbir şey olmadığını söylemesine rağmen, ülkenin tamamen normale dönmesi için “beklemesi gerekebileceği” konusunda uyardı .

Johnson, bu ayın başlarında, B.1.617.2 varyantının yayılmasıyla mücadele etmek amacıyla Birleşik Krallık’ın 50 yaş üstü ve klinik olarak savunmasız olanlar için ikinci aşı dozlarını hızlandıracağını duyurdu .

26 Mayıs’a kadar Birleşik Krallık’ta 62,6 milyondan fazla aşı yapılmış olup, yetişkin nüfusun %73′ü ilk dozunu almış durumda. İngiliz yetişkinlerin neredeyse yarısı her iki dozla da tamamen aşılanmıştır.

22 Mayıs’ta İngiltere’de 883 kişi Kovid-19 ile hastaneye kaldırıldı.

Kovid kimin laboratuvarından sızdı tartışması

 

1,5 yıl sonra korona virüs için aynı tartışma

 

Eski İsrail Savunma Bakanı 'şifa'yı çok uzaklarda buldu

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Aqua29 Mayıs 2021 15:41

    Aşılamanın ne kadar önemli olduğunun göstergesi,aşılama zamanında hızla yapılırsa sonradan ortaya çıkan mutasyonla mücadele daha kolay yapılabiliyor

  • BEHLÜL GÖZÜKIRPIK29 Mayıs 2021 14:54

    Osmanlı İmparatorluğuna ve Türkiye Cumhuriyetimeze en büyük kazığı atan israil kuran, ırak, suriye yemen lübnan libya yı yıkan ülkemizdeki tüm pisliklerde de bunların parmakları var umarım köklerini kazır yüce ALLAH ım.

  • TAMİZ KARTALGÖZ29 Mayıs 2021 11:24

    HANİ BİZDE BATILI ÜLKELERİN TIP VE SANAYİ DE ÇOK GÜÇLÜ OLDUKLARINI BİLİR İDİK.NE OLDU SİZLERE.UMARIM BU VE BUNUN GİBİ HASTALIKLAR KÖKÜNÜZÜ KURUTSUN.AMİN..........................

  • mp29 Mayıs 2021 10:16

    çok üzüldüm şimdi. her türlü pislik önce bize gelirdi. şimdi neden atladı bizi? mikrop virüsüne saygıda kusurmu ettik acaba🤔