E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemHindistan-ABD ilişkileri S-400 alımı nedeniyle geriliyor---

Hindistan-ABD ilişkileri S-400 alımı nedeniyle geriliyor

Hindistan-ABD ilişkileri S-400 alımı nedeniyle geriliyor
16 Ocak 2021 - 10:24 borsagundem.com

S-400 hava savunma sistemleri almayı planlayan Hindistan'a yönelik ABD'nin yaptırım uyarıları devam ediyor. Savunma sistemleri teslim edilirse, Türkiye'ye uygulanan yaptırımların benzerinin Hindistan'a da uygulanması bekleniyor

Çin ile Himalaya bölgesinde sınır anlaşmazlığı yaşayan Hindistan, 5 adet S-400 savunma hava sisteminin alımı için 2019'da Rusya ile 5,5 milyar dolar değerinde anlaşma imzalamıştı. Amerikan yetkililer ise Hindistan'ı CAATSA yaptırımlarından muaf olmadığı konsunda uyarmıştı.

Konu hakkında açıklama yapan Hindistan Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Anurag Srivastava, "Hindistan ve ABD arasında kapsayıcı küresel bir stratejik ortaklık bulunuyor. Hindistan'ın ayrıca Rusya ile özel ve ayrıcalıklı bir ortaklığı var. Hindistan bağımsız bir uluslararası ilişkiler politikasına sahip. Bu durum, milli güvenliğimiz için yaptığımız savunma harcamaları konusunda da geçerli" dedi.

Diğer yandan Reuters'a konuşan ABD Yeni Delhi Büyükelçiliği Sözcüsü, "Tüm müttefik ve ortaklarımızı, Rusya ile yapacakları ve CAATSA yaptırımlarına neden olabilecek anlaşmalardan geri çekilmeye davet ediyoruz. CAATSA'nın istisnaları veya ülkelere yönelik muafiyetleri yok. Rusya ile Hindistan arasındaki anlaşma için de herhangi bir muafiyet kararı alınmış değil" açıklamasını yaptı.

Hindistan'a ilk S-400 teslimatının 2021 yılı sonuna doğru yapılması bekleniyor. Daha önce Rusya'dan S-400 hava savunma sistemleri alan Türkiye hakkında geçtiğimiz ay CAATSA yasası kapsamında yaptırım kararı almıştı.

Milyonlar onu Bitcoin için takip ediyor

İstanbul'a tipi geliyor!

Hamside av yasağı uzatıldı

Kadir Şeker'in davası yeniden görülecek 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (7)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • AHMET ÖZBİR16 Ocak 2021 22:07

    Türkiye Türkiye yapan RTE dır.ABD nin kovanına çomağı soktu ve tüm hesaplarını alt ve üst etmiştir.Artık abd nin frenleri tutmaz bundan sonra tüm dünya uyanacak abd ye karşı çıkacaklardır.bu bir çağın açılması bir çağında sömürge düzenin de yavaş yavaş kapanma zamanı gelmiştir.

  • Cello16 Ocak 2021 17:26

    Gerilimli günler başlıyor...Biden görevi alınca alacağı tavır bizi yakından ilgilendiriyor..iyi niyetle yanaşırsa sıkıntı yok.

  • RAMO CANCAN16 Ocak 2021 14:35

    abd nin % 60 BAŞARILI PETROİT NEDEN ALSINLAR KERİZ Mİ VAR.RUSLARIN SİLAHLARI ABD SİLAHLARINI GEÇTİLER.YAKINDA BAKIN GÖRÜN S 500 DE ALACAĞIZ.

  • Vatandaş16 Ocak 2021 12:40

    Hintlilere baliyo ya amerika..hep menfaat bi tarafta çin bi tarafta rusya hintlileri kaybetmek istemezler bakalım yaptirim olacakmı..çinden korkusuna aliyo amerika gidiyo, amerika yı dinlese cin ufak ufak hindistanı küçültücek..bu hep turkiyeye olacak degil ya herkez birbirine düşücek bakalım görücez..

  • ALİ HAYDAR TANRIKULU16 Ocak 2021 11:49

    aslında rusya nın ikinci S 400 ü bizlere eşentiyon veya beleş olarak verilmeli çünkü biz abd nin direncini hem kırdık hemde reklamlarını yaptık her zamanda yanlarında olduk bize kazık atarlar ise kendileri bilirler.

  • ALİ HAYDAR TANRIKULU16 Ocak 2021 14:34

    pala amma cahilmissin.artık rusya ya muhtaç değiliz.bir kaç sene sonra rusya ile gaz anlaşmalarımız tamamı bitmiş olacak o zaman rusya bize yalvaracak.o zamana kadar bu hükümet başta kalır ise gazımızı çıkartacağız, sonra iki tane büyük gemi aldık LNG gazları katar nijerya ve istediğimiz ülkelerden alıyoruz.azerbeycan, iran dan da alıyoruz.birde gaz fiyatlarını rusya artıramaz.tüm emtiaların borsası ve dünya fiyatları var .amma cahil kalmıssın.

  • Pala16 Ocak 2021 13:14

    Babayı alırsın anca Rusya'dan dua et de doğalgaza zam yapmasınlar