E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemHileli iflas ertelemeye izin yok!---

Hileli iflas ertelemeye izin yok!

Hileli iflas ertelemeye izin yok!
02 Eylül 2016 - 16:25 borsagundem.com

Başbakan Binali Yıldırım, "Türkiye, küresel yatırımcılara 'büyümenin merkezindeyiz' diyor" dedi

Başbakan Binali Yıldırım, Bloomberg HT'nin düzenlediği 'Türkiye İyi Gelecek' Konferansı'nda açıklamalar yaptı

Yıldırım, "Türkiye özel sektörle büyüyor.Türkiye'nin yıllık 150 milyar dolar yatırımı var. Yapılan yatırımlar 15,5 yıl sonra güncelliğini kaybediyor. Yatırımların gecikmesi verimsiz bir yatırıma dönüşebiliyor " şeklinde konuştu.

Başbakan Yıldırım, "65. hükümet 100 günü geride bıraktı, 100 günde başımıza gelmeyen kalmadı.15,5 yıl boyunca verdiğimiz sözleri yerine getirdik. Milletimiz darbecilere ayar vermekle kalmadı, ekonomiye de ayar verdi" dedi.

Yıldırım, "Stok affı ile kayıt dışının önüne geçtik. Varlık barışı ile hiçbir vergi soruşturması olmayacak" açıklamasını yaptı.

Başbakan Binali Yıldırım, Ağustos'ta Türkiye'ye 916 milyon dolar net sermaye girişi oldu.Türkiye tüm istikrarsızlıklara rağmen büyümeye devam ediyor" dedi.

Yıldırım, "Bankacılar piyasaların önüne geçmeli, arkadan takip etmek meziyet değil. Kredileri kesmekle olmaz, teminatları 2 yerine 5'e çıkarmakla olmaz. Hileli iflas erteleme yok, usulleri yerine getirilmeli" dedi.

Başbakan Binali Yıldırım, "Yatırımcıların önündeki engelleri kaldırıyoruz.Türkiye'de üretileni dışardan almamalıyız. Hatası olanı sistemin içinden alacağız, kurum çalışmaya devam edecek" şeklinde görüş belirtti.

Binali Yıldırım, "Kamu maliyesinde sıkı duruşu sürdüreceğiz. Büyüyen ekonomide bütçe açığından korkma" dedi.

Başbakan Binali Yıldırım, "Terörle mücadeleyi sadece Türkiye için değil Avrupa için de yapıyoruz. Türkiye tüm zorluklara rağmen 3 milyon mülteciyi 5 yıldır besliyor" şeklinde konuştu.

Yıldırım, "Büyürsek kişi başına gelirimiz artarsa terörle ilgili sorunumuz da azalır. birbirimizle ilgili derdimiz de azalır. Bunun için çalışıyoruz. Demek ki, güven ve istikrar, bir ülkede olmazsa hiçbir şey olmaz. Büyük bir darbeden başarıyla çıktık. Herkes Türkiye'yi terk edecek falan. Lütfü Bey ağustos ayında ne kadar para girdi? 916 milyon dolar net sermaye girişi var Türkiye'ye. Bol keseden atanlara bakmayın. Türkiye için kafalarındaki projeyi uygulamak isteyenler yine ters köşeye, açığa düştüler. Türkiye bütün şartlar altında terörle verdiği amansız mücadeleye rağmen Suriye'de yaşananlara rağmen bölgedeki istikrarsızlıklara rağmen istikrar ve güven içinde büyümeye devam ediyor. İşte sermaye girişi, ihracat, son 28 ayın en fazla ihracat artışı olduğu ayı yaşıyoruz. Hem de yüzde 7 yaklaşık. Fakat Avrupa ile ihracat artışı ortalamanın üzerinde. Yüzde 10'dan fazla.Yüzde 10.5 artış var. Demek söylenenler başka olanlar başka. Bizim sorunumuz da bu zaten. Keşke olanları da olduğu gibi anlatabilsek sıkıntı kalmıyor "dedi.

"ÇEKTEKİ DÜZENLEME YILBAŞINDAN İTİBAREN UYGULANACAK"

Başbakan Yıldırım, "En kolay çek sistemi olmasına rağmen yüzde 3.2 kayıp var. Çekte de düzenleme getirdik, karekod geliyor, inceleniyor, siciline geçmişine bakılıyor. yılbaşından itibaren uygulanacak. Hadi yine ödenmedi, bir ihtar alıyor, bir daha ödemezse hürriyeti kısıtlayıcı ceza bile var. Bunları yaparken bankalarımız ve iş dünyamızla konuştuk. İflas erteleme çıkardık, bunu da hemen sulandırdılar, ona da tedbir aldık. Hileli iflas erteleme yok. Piyasa ne olur ne olmaz belli değil hemen iflas erteleme alalım, ödemelerimizi durdurup keyfimize bakalım. İş hayatında böyle bir şey yok. Bir saniye bile durmak yok" açıklamasını yaptı.

"SEN ÜRET, ADAM ÇALIŞTIR, SAT GETİR"

Yıldırım, "Nasıl demokrasimizi daha çok geliştirir, darbe teşebbüslerini bertaraf edeceğiz. Devletin elindeki imkanları millete vereceğiz. bir vatandaş bir bakanlığa giderken bakanlığın önünden geçmeyecek yolunu değiştirecek. Ben gitmeyeyim belki angaryaları vardır. Biraz uzaktan gideyim. Bakanlıklarda işim ne oldu diye dolaşmaması lazım. Böyle mi ? Hayır değil. Hedef bu. İşi sahibine teslim etmek. Biz ne yapacağız? Haksızlık oluyor mu, iş doğru yapılıyor mu, bir kavga var mı bunlara bakacağız. Diğerlerine karışmamıza gerek yok: Sen üret, adam çalıştır, sat getir. Satarken azimli alırken nazlı olacak. Dışarıya satışları diyorum. Her şeyi alalım. Burada yapıyorsak almayalım kardeşim. Satmak için alma ağacının altında değil satma ağacının altında yaşayacağız. Açığımızı kapatacağız ondan sonra bunu refah olarak yatırım olarak zenginlik olarak ülkemize geri döndüreceğiz. Güzel gidiyoruz" şeklinde konuştu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)