E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasa'Herif' matematik profesörü çıktı---

'Herif' matematik profesörü çıktı

'Herif' matematik profesörü çıktı
13 Mart 2016 - 20:06 borsagundem.com

Türkiye piyasalarında yaptığı 450 milyon dolarlık işlemler ile gündeme bomba gibi düşen 'Herif' lakaplı yatırımcı ile ilgili yeni bilgiler...

Son dönemde Borsa İstanbul’da yaptığı yüksek hacimli işlemlerle piyasaya yön veren ve herkesin merak ettiği gizemli yatırımcının kimliğinde yeni gelişme. Gizli bir algoritma kullandığından şüphelenilen ve kim olduğu bilinmediği için piyasa oyuncuları tarafından “Herif” olarak adlandırılan gizemli yatırımcının Londra Merkezli bir hedge fonun Hintli yöneticisi olduğunu yazan Habertürk’ten Sefer Yüksel’in haberine göre, Hintli fon yöneticisinin matematik profesörü. Gizemli yatırımcı ABD’nin en ünlü üniversitelerinden birinin matematik bölümünde okumuş ve daha sonra bu üniversiteden profesör unvanı almış.

5-6 PİYASADA İŞLEM YAPMIŞ

Profesör unvanı olmasına rağmen akademik kariyeri tercih etmeyen Hintli matematik profesörünün daha çok finans piyasalarında kariyer yaptığı ve kendi yazdığı özel algoritma sistemiyle işlem yaptığı belirtiliyor. Geçtiğimiz aylarda Türkiye’de Ege kıyılarında mavi yolculuk yaptığı belirtilen Hintli fon yöneticisinin Türkiye’den önce 5-6 piyasada işlem yaptığı ancak bu piyasalarda kendi algoritmik sisteminin karşı algoları yazılınca bu piyasalardan rotayı Türkiye’ye çevirdiği belirtiliyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (10)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • eren14 Mart 2016 10:23

    sağlam senedi al kenarda otur, heriflerle falan uğraşmamış olursunuz. en kötü temettü alırsın

  • turk&turk14 Mart 2016 01:54

    bu zat satip gitmedi, gitmeyecekte, orta vadeli bir cikisa oynuyor, bizler dusecek dedikce hintli daha yukari tasiyor ve bu devam edecek taaaa fed'deen kotu haber gelene kadar

  • Istikrar 13 Mart 2016 23:38

    Bu herif birilerinin herifi. Yani amaç ekonomi kötü, iktidar iyi idare etmiyor dedirtmemek olmasın mı!.,

  • Biyometri13 Mart 2016 23:27

    450 milyon dolarla borsada para kazanmak için ne profesör olmaya nede algoritmaya ihtiyaç var...

  • bekleme yapma13 Mart 2016 22:27

    biz yapsak yasaklı oluruz ama yurtdışındaki HANS oldu mu devam et reno

  • Yiğit13 Mart 2016 22:13

    Hintli Yiğit profesör olmuş..

  • hrıfe bak13 Mart 2016 22:03

    herıf herseyı alt ust yaptı bılanco donemını kullandı aldı paraları gıttı ondan sonra herıf dıye buldular turkıyede her sey olur bıter ondan sonra ortaya cıkar

  • yatırımcı13 Mart 2016 21:57

    uzun zamandır garanti yatırımla paslaşıyor akşam işlemler gelince belli oluyor fazla mal aldığıda yok çoğu fiktif işlem...bulmuş bizim gibi sığı piyasayı at koşturuyor.uzun sürmez ama.

  • yav gel gel ne olursan ol gel13 Mart 2016 21:20

    5-6 yeri ne geziyon bize gel ne olursan ol gel sınırlar açık Avrupa bile geri gönderiyor bist senin bide kimlik çıkartır ssk ya beleşten kaydederiz.. maaşın bilem olur.

  • Muzaffer Sarıkaya13 Mart 2016 21:13

    80 bine kadar taşıdı ama hala borsada mı ????????? Yoksa sattı gittimi ???? Önemli olan bu.Sattı gittiyse mallar son alanın elinde kaldı demektir ki bizim burlarda kırk satır mı kırk katır mı derler.(YTD)