E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemHem borçtan hem hacizden kurtuldu---

Hem borçtan hem hacizden kurtuldu

Hem borçtan hem hacizden kurtuldu
28 Temmuz 2013 - 00:36 borsagundem.com

Melih Gökçek kara kara düşünürken imdadına kim yetişti?

Başkanlığını AKP’li Melih Gökçek’in yaptığı Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin 2004 yılı sonu itibariyle Hazine’ye olan 296.9 milyon TL’lik borcu, gecikme zammı ve faizlerle katlanıp 1 milyar TL’nin çok üzerine çıkınca imdadına hükümet yetişti. Adnan Keskin’in Taraf’taki haberine göre Hazine Müsteşarlığı Uzlaşma Komisyonu, başvurusu üzerine Belediye’yi uzlaşma kapsamına aldı ve Bakanlar Kurulu da bunu onayladı. Buna göre, “Düşük olan değerleme tutarı” esas alınıp azaltılarak 1 milyar 41 milyon 599 bin TL olarak belirlenen toplam borcun, Büyükşehir Belediyesi’ne genel bütçe vergi gelirlerinden her ay ayrılacak paylardan kesilerek Hazine Müsteşarlığı’na ödenmesine ve daha önemlisi, belediyenin borç ve alacakları üzerindeki tüm hacizlerin de otomatik olarak kaldırılmasına karar verdi.
İndirimli borcu taksit taksit ödeyecek
Alacak ve borçlarla ilgili takas, mahsup ve kesinti yöntemlerini kullanma yetkisi olan ve üyeleri arasında Hazine Müsteşarlığı dışında Sayıştay, SGK, İçişleri Bakanlığı ve Kalkınma Bankası’ndan temsilci üyelerin de yer aldığı Uzlaşma Komisyonu, daha sonra kararını oluşturdu. Buna göre Komisyon, öncelikle Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin Hazine Müsteşarlığı’na olan 1 milyar 41 milyon 599 bin TL’lik borcunun (296.9 milyonu ana para) Büyükşehir Belediyesi’ne genel bütçe vergi gelirlerinden her ay ayrılacak paylardan Maliye Bakanlığı veya İller Bankası’nca kesilerek Hazine Müsteşarlığı’na ödenmesine karar verdi. Karara göre, bu kesintiler kararın yürürlüğe girmesiyle yani bugünden itibaren yapılmaya başlanacak.
 
 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • :)28 Temmuz 2013 12:52

    ahaha demek devlet memuru olsa, 2 kredi kartı ile evini geçindiremeyecek... :D (haciz yer maaşda evide)AMA, koskocaman belediye yönETİYORUM DIYOR VE YENIDEN TALİP OLUYO :D hengi ulkede var bunlarun örneği acaba

  • nihat g28 Temmuz 2013 10:21

    bunlar kimin cebinden çıkıyor bilin bakalım

  • islam28 Temmuz 2013 01:46

    Bu gece Hz. Ömerin adaleti filmini izlemek istedim birden nerden aklıma geldi bilmiyorum.

  • mrt olk28 Temmuz 2013 01:44

    en azından taksit taksit de olsa borcunu ödeyecek diğer borçlu belediyelere örnek olur inşallah