E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaHisse Öneri ListesiHedef fiyat 3.08 TL---

Hedef fiyat 3.08 TL

Hedef fiyat 3.08 TL
17 Eylül 2013 - 12:43 borsagundem.com

Tera Menkul Değerler yaptığı değerlendirmede şirket için hedef fiyatını açıklarken 'AL' tavsiyesini korudu

Tera Menkul Değerler  konu ile ilgili raporunda, Net Holding için 3.08TL hedef fiyat ile 'AL' tavsiyesini koruduklarını belirtti.
Raporda şu değerlendirme yapıldı:
"Faaliyetlerde ciddi düzelme görülüyor!
NTHOL için AL tavsiyemizi koruyoruz. 2013 yılının ilk yarısı bugüne kadar kaydedilmiş en yüksek FAVÖK marjı ( 17% ) ile faaliyet anlamında çok güçlü geçti. Buna karşın şirketin toplam tahmini gerçek değerinin %83’ü hala gayrımenkullerden gelmektedir. Bodrum projesi $300 milyon olarak değerlendirilmektedir  ayrıca $350 milyon değerindeki toplam gayrimenkul olduğu firma tarafından belirtilmektedir. Değerlememizde ihtiyatlı olmak adına, şirketin gayrımenkulleri ile ilgili tahmini değerlerine %25 iskonto uyguluyoruz.
KKTC’deki yeni oteller sayesinde faaliyetlerde ciddi düzelme görülüyor... Döviz kuru karlarına göre düzeltilmiş satış gelirleri yıllık bazda %105 artarken, düzeltilmiş FAVÖK marjı  ise  2013 yılın ilk yarısında yıllık bazda %17.1 (TL 14.6milyon)’e yükseldi (1y12: -36% ,TL -15milyon). ‘Duty free’ satış karı 1y13’te  81 milyon TL ve net kar bu ylın ilk yarısında TL77 milyon olarak gerçekleşti (yıllık bazda 4% aşağıda). Şirket yönetimi yüksek satış büyümesinin ve marjlarda iyileşmenin devam etmesini hedeflemektedir. Yıl sonu gelir tahminimiz yıllık bazda %121 artışa işaret ederek TL236 milyon’dur.
Yeni Otel&Kumarhane yatırımlarında sona gelindiğinden yatırım giderlerinin 2014 yılında azalışa geçmesini bekliyoruz ve bu serbest nakit akımını olumlu etkileyecektir... NTHOL,  Merit Royal inşası ve
Merit Park Hotel (eski adıyla Mercure) yenileme çalışmaları ile KKTC’deki varlığını güçlendirmiştir. Geçen yıl toplam yatırım giderleri 100 milyon TL iken, bu yıl beklenen yatırım harcaması 82 milyon TL dir (1y13 itibariyle TL72 milyonu gerçekleşmiştir).
Önümüzdeki dönemlerde ağırlıklı olarak bakım/onarım yatırımı amaçlı harcamaları beklenmektedir  bu sebeple serbest nakit akışında iyileşme bekliyoruz. Yalnızca proje aşamasında olmasından ötürü, Merit Mare Monte Hotel’e ait sermaye harcamalarını tahminlerimize dahil etmediğimizi belirtmek isteriz."

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • GÖZLEMCİ17 Eylül 2013 14:29

    Bunlar UYUM guda içinde 2 yıl önce 4.70 fiyat vermişlerdi. şimdi 2 lerde sürünüyor. İnanmayın sakın küçük yatırımcıya kolpa yapmaya çalışıyorlar.