E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaHisse Öneri ListesiHedef fiyat 1.25 TL ---

Hedef fiyat 1.25 TL

Hedef fiyat 1.25 TL
16 Eylül 2013 - 09:28 borsagundem.com

Ak Yatırım'ın yaptığı değerlendirmede, bir hisse için yüzde 39 potansiyelle endeksin üzerinde getiri bekleniyor

Ak Yatırım tarafından Doğan Holding için hazırlanan raporda, hisse ile ilgili olarak şu detaylara yer verildi:
''Doğan Holding’i ‘endeksin üzerinde getiri’ notuyla araştırma kapsamımıza alıyoruz. Hisse için 12 aylık hedef fiyatımız 1,25TL şu anki seviyelerden %39 yukarı potansiyele işaret ediyor. Doğan Holding’in enerji sektörüne gerçekleştirdiği yatırımların önümüzdeki yıllarda karlılığına katkı sağlayacağına inanıyoruz. Hissenin olası hareketi için potansiyel etken olarak gördüğümüz Irak’taki petrol yatırımı ve elektrik dağıtım işini değerlememize henüz dahil etmedik. Online medyaya yatırım yaparak medyadaki lider konumunu muhafaza etmek ve Digiturk gibi potansiyel alım fırsatlarını yakalamak, Doğan Holding’in hedefleri arasında yer alıyor.
Enerji yüksek katkı sağlayacak...
Enerji sektörünün holdinge katkısı şu an için ihmal edilebilir düzeydedir. Önümüzdeki yıllarda bu sektörden sağlanacak katkının önemli boyuta ulaşmasını bekliyoruz. Bu sayede şirketin karlılığını artıracağına inanıyoruz. Şirketin hali hazırdaki enerji projeleri (2 hidroelektrik, 2 rüzgar santrali) ile enerjinin ciroya katkısının %5, VAFÖK’e katksının ise 2014T %23 olacağını tahmin ediyoruz.
Amiral gemisi medya rüzgara karşı...
Doğan Holding’in ana varlığı, grubun medya varlıklarını barındıran holding şirketi Doğan Yayın’dır. Online medyanın gücünü giderek artırması ve yaygınlaşması reklam pazarını bölmekte, özellikle yazılı basın olmak üzere, radyo-TV yayıncılığı da bu bölünmeden ziyadesiyle etkilenmektedir. Doğan Yayın online medya dahil tüm segmentlerde Türkiye’nin önde gelen medya kuruluşudur. Şirket, online medya işi güçlendikçe, medyadaki gücünü korumak için strateji geliştirmektedir.
Kısa vade için katalist hazır...
Doğan Holding DSmart aracılığı ile Türkiye’nin lider konumdaki ödemeli TV sağlayıcısı Digiturk ile ilgilenmektedir. Digiturk’ün değerinin 1 milyar dolar civarında olduğu tahmin edilmektedir. Holding diğer taraftan Milli Piyango’nun özelleştirilmesi ile de ilgilenmektedir. Milli Piyango özelleştirmesinin 2014 ajandasında yer aldığı basında belirtilmektedir.
Axel Springer’ın satım opsiyonu 100 milyon euro + faiz...
Axel Springer, Dogan TV Holding’in %5 hissesinin Doğan Holding’e satımı için, Ocak 2014 ve Ocak 2015 olmak üzere 2 adet satım opsiyonunu elinde bulundurmaktadır. Bu da hisse üzerinde bir miktar baskı yaratabilir.
Hisse Data
Fiyat (TL/US$) 0,90 / 0,45
12 Ay Hedef Fiyat (TL/US$) 1,25 / 0,62
Fiyat Aralığı (1 Yıl, TL) 1,25 / 0,69
Hisse Sayısı (bin) 2.450.000
Piyasa Değeri (TLmn) 2.205
Net Nakit (2013/2Ç, TLmn) 1.282
Halka Açıklık %33
Günlük Hacim (3 Ay, TLmn) 8,5
İMKB-100 Endeksi (TL/US$) 72.722 / 35.978''

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)