E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemHDP için kapatma kararı verilebilir---

HDP için kapatma kararı verilebilir

HDP için kapatma kararı verilebilir
20 Şubat 2021 - 08:23 borsagundem.com

Cumhurbaşkanlığı Hukuk Politikaları Kurulu Başkanvekili ve Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Mehmet Uçum, "HDP sizce kapatılmalı mı?" sorusuna "Anayasal koşullar oluşursa kapatma kararı verilir. Anayasa Mahkemesi kararı verecek" cevabı verdi

HaberTürk TV'de Mehmet Akif Ersoy'un konuğu olan Cumhurbaşkanlığı Hukuk Politikaları Kurulu Başkanvekili ve Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Mehmet Uçum, HDP'nin kapatılması ile ilgili açıklamalarda bulundu. Uçum son kararı Anayasa Mahkemesi'nin vereceğini söyledi.

Uçum, gazeteci Veyis Ateş'in "HDP sizce kapatılmalı mı?" sorusuna "Anayasal koşullar oluşursa kapatma kararı verilir. Anayasa Mahkemesi kararı verecek. Tutum dikte edemem. Emin olun o karar herkesin kabul etmesi gereken bir karar olacaktır" diye yanıt verdi.

Uçum'un açıklamaları şöyle:
"Burada mesele bir siyasi aktörün ne dediği değil; siyasi aktörlerin tutumu sonuçlar üzerinden konuşma tutumudur. Burada mesele toplumsal birikim açısından siyasi birikim açısından gelinen nokta meselesidir. O dönemde eğer değişiklik geçseydi başka önlemler olacaktı. Belki biz parti kapatmayı değil o önlemleri konuşacaktık. O değişiklik yapılmadı parti kapatma bir önlem olarak ortaya çıkıyor. Dolayısıyla bu konuşuluyor. Bugün kapatma meselesinin tartışılması bir demokratik siyasi partinin anti demokratik olur tartışması değildir. Bir partinin demokratik siyaset içerisinde kalması gerektiği halde o zorunluluk altında olduğu halde bir türlü terör vesayeti ile alakalı tutumunu net ortaya koyamaması tartışmasıdır. Böyle olduğu zamanda bu kapatma meselesi demokrasi alanının konusu olmaktan çıkar. Bu tamamen bir hukuk meselesine dönüşür. Türkiye terör vesayeti altında siyaset yapılmasına hele meclis çatısı altında yapılmasına artık daha fazla katlanamaz Bunun çözümü illa bir kapatma davası mıdır değil midir o ayrı bir konu. Terör vesayetinin sona erdirilmesi noktasında yüksek seviyeli bir mutabakat var. Bu mutabakatın hayata geçmesi noktasında çok farklı değerlendirmeler yapılabilir HDP radikal bir tutum değişikliğine giderse hakikaten terörle kendi arasına bir mesafe koyarsa kimse ona niye mesafe koydun diyebilir mi?"

Gazeteci Veyis Ateş'in "HDP sizce kapatılmalı mı kapatılmamalı mı" sorusuna ise Uçum şöyle yanıt verdi:
"Anayasal koşullar oluşursa kapatma kararı verilir. Anayasa Mahkemesi kararı verecek. Tutum dikte edemem. Emin olun o karar herkesin kabul etmesi gereken bir karar olacaktır."

HDP'li 9 milletvekili hakkında fezleke hazırlandı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 'Ahi Evran Yılı' genelgesi

Çavuşoğlu: Artık Türkiye oyunları kuran ülkedir

Erdoğan: Oynanan oyunları yakından takip ediyoruz

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (22)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Sosyolog21 Şubat 2021 00:04

    İcratlarında uğradıkları başarısızlıklarda sorumluluklarını by pass etmek için bütün olumsuzluğun kaynağını hdp olarak göstermek , herseyi hdp ye yansıtarak hemen hdp ye yüklenmek varken, sürekli vurulacak kum torbadı hdp yi meclis dışınada bırakmak muktedirlerin işletine gelmeyebilir! Öcüler ve günahkeçileri üzerinden kendi başarısızlıklarını görünmez kılmak, hep kendi sorumluluklarını by pass etmek için çok tekrarlanan bir politik manevra!

  • SPOR20 Şubat 2021 23:55

    BİR KURUŞ VERGİM  ONLARA GİDİYORSA HARAM  OLSUN  HEM ÜLKENİN ARKASINDAN İŞ CEVİRECEKSİN HEMDE BÜ ÜLKEDEN MAAŞ ALIP  EKMEK YİYECEKSİN 

  • Ali Taş20 Şubat 2021 21:40

    Demokrasinin yüksek standardı adına kesinlikle kapatılmalıdır Bir terör örgütüne alenen destek veren parti Türk demokrasisine zarar veriyor Demokrasiler hukusuz silahlı güçleri kabul etmezTereddüt etmeden kapatılmalıdır

  • HAYDAR KASIM TUNCELİLİ20 Şubat 2021 21:04

    Bence yanlış olur.o zaman abd ve ab hdp lehine karar verir ve Türkiye ye baskı yapar ve dolar 15 TL euro ise 20 TL olur.kapanmasın bence ne yaptılar ki adam mı öldürdüler ki kapatıyorlar.ülkemiz için canla başla çalışmaktadırlar.

  • EKRİST20 Şubat 2021 20:59

    ben kapanacağına inanmıyorum.anayasa mahkemeside onlardan taraf  kararlar verdiğini tüm millet olarak düşünmekteyiz.

  • Gercekler 20 Şubat 2021 20:24

    Mecliste varlığı gereksiz. Zaten hdp nin sahici olarak meşru görğlmüyor! sadece ekonomik sosyal siyasal olarak başarısızlıklarda sıkıştığı an hemen toplumun dikkattini bu öcüye yönlendirerek, kalbur gibi döverek politik prim üretmek için bir aygıt olarak kullanılıyor

  • Koray20 Şubat 2021 20:17

    Irak operasyonu hemen sonrasında bütün muhalefet partilerini özdeşleştirmelerlw baskınlama ve hdp ye de ayrıca operasyonlar bu partinin kapsnma olasılığının yüksek olduğunu gösteriyor. Belki hdp yi tutarak diğer partileride bu zincirleme içinde özdeşleştirmeler yaparak toplum milletin gözünden düşürme ve hdp antiliği üzerinde prim toplamaya çalışmaya devam etmede ayrı bir olasılık. Sonuçta eskiden terör olaylarında muktedirlerin sorumluluğu da sorgulanırdı ve üstlerinde badınç oluşurdu. Ama hdp meclise alındıktan sonra her türlü terör olayında hemen hdp ye yansıtmalar yapılarak hdp ye yüklenerek, kendilerine olabilecek basıncı üstlerinden atabiliyorlar artık. Bu bakımdan da hdp nin mecliste varlığını önemseyebilirler!!

  • SPOR20 Şubat 2021 20:08

    KAPATILSIN   ACIKKEN HALKINA HİZMET ETMEYEN  PARTİ VE VEKİLLER ZATEN İŞE YARADIKLARI YOK  KİN VE NEFREDİ  YAPMAK DİŞİNDA HATTA VEKİLLİKLERİ DÜŞÜRÜLSÜN BUNLARA OY VERMEYİN KARDEŞİM HEM HİZMET ETMİYORLAR DİYORSUNUZ BİRDE SECİMDE OY VERİYORSUNUZ SİZİN SAYANİZDE KRALLAR GİBİ YAŞIYORLAR 

  • Murat20 Şubat 2021 17:10

    Elli yıla yakındır PKK terör örgütü askerimi, polisimi, korucularımı, velhasıl vatan evlatlarını şehid etti. Ecnebilerin, İslam düşmanı kâfirlerin emrinde ülkemizin süper güç olmasını önlemek için mücadele etti. HDP de her platformda T.C.'ye meydan okurcasına PKK'ya destek verdi. Devletimiz artık yok edici darbeyi indirmeli, suçlular kodese gönderilmeli, HDP'nin de kapısına mühür vurulmalı.

  • manyak herif20 Şubat 2021 16:38

    devletimizin yapacağı böyle hain partilere ve Türkiye düşmanı ,amerika ve israilin kuklası parti ve örgütlere daha fazla para,ödenek ve mali yardımlar yapsın ki devletimiz işi gücü bıraksın bunlarla uğraşsın.Devletimizin doğru yolda olduğu açık.HDP=PKK ya daha fazla ödenek verilsin ve bizim devlete ödediğimiz vergiler ve paralarla  HDP li pervin buldan kızını isviçrelerde okutsun.a.q

  • Gülfidan Solmaz20 Şubat 2021 16:35

    HDP PKK'nın sesi ve nefesi olduğunu her fırsatta haykırıyor, Devletimize, Anayasamıza meydan okuyor. Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı daha neyi bekliyor anlamış değilim. Teröre el sallayan partiler kapatılmalı, vazifelilerin alayı tutuklanmalıdır. Siviller ilk defa anayasa yapmanın arefesinde. Sn. Cumhurbaşkanımızdan analar olarak isteğimiz TERÖRE DESTEK VERENLERİN T.C. VATANDAŞLIĞINDAN ATILMASINI sağlayacak düzenlemenin yapılmasıdır.

  • ALİ HAYDAR YEZİDSEVMEZ20 Şubat 2021 15:16

    bence parti kapatma cezası verilmemeli teröristler ile işbirliği yaparlar ve överler içiçe olurlar ise parti tapatılmamalı.partiye kesinlikle devlet yardımı yapılmamalı ve milletvekillerinin vekillikleri düşürülmeli cezalar da en az 30 sene ile 50 sene olmalıdır.o zaman kimse bu ülkeye zarar veremez.

  • cahil herif20 Şubat 2021 14:32

    kapatılması için çok geç kalındı.anayasa mahkemesine kalırsa kapatılması biraz zor.

  • .....20 Şubat 2021 12:24

    İyi ile kötünün kıyaslamasını yapmak ve mağdur siyasetini engellemek için kesinlikle kapatılmamalı. Bu hiçbir şeye çözüm değildir. HDP yi vicdanlardan söküp artırmak lazım. Bunu da yaptıklarını göstererek ve pkk yı bitirerek yapmak lazım.

  • Sedrettin özdemir 20 Şubat 2021 12:08

    Çözüm değil. İllede barış hep barış parti kapatmak başa dönmektir.

  • Yavuz Selim20 Şubat 2021 11:54

    PKK'lı olduklarını zerre kadar saklamayan ve bebek katilini her yerde öven HDP'li yöneticiler tutuklanmalı ve vakit kaybetmeden HDP kapatılmalıdır. PKK'yı temize çıkarmaya çalışan CHP de UYARILMALI (13 vatan evladımızı şehid edenlere bir kem söz yok, devletime ise kamyon dolusu kötü söz söylemek normal mi) aynı konumda olmaları halinde CHP de kapatılmalıdır.

  • BORSACI20 Şubat 2021 10:10

     TBMM DE UTANÇ TABLOSU HDP NİN VARLIGI AMA DİGER PARTİLERDE KENDİNİ SORGULAMALI KOYNUMUZDA YILAN BESLER GİBİ HDP Lİ HAYİNLERİ BESLİYORUZ 

  • Ggff20 Şubat 2021 13:08

    Sizide besliyoruz

  • yusuf yaşar20 Şubat 2021 11:27

    evet öyle çok haklısınız HDP nin kapatılması gerekiyor ama değir partilerin içindede ajanlar teröristler var bu her parti için geçerli ama bence MHP hariç herkes MHP halkının dediği tektir bunu bir AKPli olarak söylüyorum

  • Ali20 Şubat 2021 09:39

    Pkk lılar 70 yıldır mecliste ülkeyi yönetiyor, aldıkları maaş vs lüks hayatta cabası. Bunları mecliste darağacına dizsen belki vicdanımın yüzde 10 u anca rahatlar.

  • Mehmet20 Şubat 2021 09:14

    Bi tane cumaya giden var mı şu hdp yöneticilerinden. Ermenilere hizmet eden kürtlükle alakası olmayan bölünüp büyük ermenistan için çalışan komünist parti kapatılsın

  • Demokrat20 Şubat 2021 09:01

    Dünya gider Mersin'e Türkiye gider tersine