E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriHateks Cotonella'nın %90'ını satın aldı---

Hateks Cotonella'nın %90'ını satın aldı

Hateks Cotonella'nın %90'ını satın aldı
28 Kasım 2011 - 11:34 borsagundem.com

İMKB Birincil Piyasa’da HATEK.BY koduyla işlem gören Hateks, elde ettiği gelirle Fransa’daki iştiraki Cotonella’nın yüzde 90 hissesine sahip oldu.

Bu yılın ilk halka arzını gerçekleştiren ve İMKB Birincil Piyasa’da HATEK.BY koduyla işlem gören Hateks, elde ettiği gelirle Fransa’daki iştiraki Cotonella’nın yüzde 90 hissesine sahip oldu. Avrupa’daki dağıtım ağını güçlendirme stratejisi paralelinde Fransa’daki ev tekstili markası Cotonella’nın kontrolünü ele geçiren Hateks, 2012’de Avrupa pazarında daha fazla büyümeyi hedefliyor.
2011 yılının en başarılı halka arz işlemini gerçekleştiren ve 9 aylık süreçte Hateks, elde ettiği gelirin bir bölümüyle maliyetlerinin düşürülmesi doğrultusunda modernizasyon yatırımı gerçekleştirdi. Böylece kısa dönem borçlarının önemli bölümünü kapatan Hateks, hisselerinin %45’ine sahip olduğu COTONELLA SARL’ deki payını da %90’a çıkartarak hakim ortak konumuna geçti.
Konuyla ilgili bir açıklama yapan Hateks Yönetim Kurulu Başkanı Abud Abdo, “Yılbaşında çok başarılı bir halka arz gerçekleştirmenin mutluluğunu ve gururunu yaşadık.Elde ettiğimiz yeni kaynağı şirketimizin büyüme stratejisi çerçevesinde değerlendirmeye devam ediyoruz. Bizim açımızdan öncelikli konulardan biri Avrupa’daki dağıtım ağının güçlendirilmesiydi. Cotonella şirketinin satın alınması bizim Avrupa’nın merkezindeki yerimizi daha da sağlamlaştıracak.” dedi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)