E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemHatay'daki patlamada canlı bomba iddiası kesinleşti---

Hatay'daki patlamada canlı bomba iddiası kesinleşti

Hatay'daki patlamada canlı bomba iddiası kesinleşti
26 Ekim 2020 - 21:24 borsagundem.com

Hatay'ın İskenderun ilçe merkezinde canlı bomba saldırısı gerçekleşti

Patlama, İskenderun ilçe merkezi Pac Meydanı yakınlarında meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, İskenderun ilçesinde polis ekipleri alınan istihbari bilgiler üzerine bir otomobili takibe aldı. Otomobilde bulunan 2 teröristle polis ekipleri arasında sıcak çatışma yaşandı. Çatışma sırasında araçta patlama meydana gelirken, İskenderun İlçe Emniyet Müdür Yardımcısı hafif yaralandı.

Patlamada 2 vatandaş yaralandı.

SOYLU: İKİ TERÖRİST ETKSİZ HALE GETİRİLDİ

Güvenlik güçlerinin operasyonu sonucu iki terörist de etkisiz hale getirildi. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, yaptığı açıklamada, "Aferin kahramanlarımıza, ikisi de elde. Hikayesini anlatacağız." ifadelerini kullandı.

CANLI BOMBA KENDİNİ PATLATTI

DHA muhabiri Ufuk Aktuğ patlayama ilişkin şu bilgileri aktardı:

"Bölgede 1 kişinin daha arandığı söyleniyor. Canlı bombanın kendisini patlatmasından sonra araçlar ve çevredeki camlarda hasar meydana geldi. Herhangi bir can kaybı meydana gelmedi. 20:30 sıralarında hareketlilik yaşandı. İskenderun'un Hac meydanında ekip otosuna yapılan silahlı saldırının ardından Fener'de kendisini patlattı. Canlı bombanın kendini patlattığı bölgede diğer teröristin de bölgede olabileceği tahmin ediliyor ve geniş çaplı arama yapılıyor."

VALİ'DEN AÇIKLAMA

Hatay Valisi Rahmi Doğan Twitter hesabından patlamaya ilişkin açıklamada bulundu. Doğan, paylaşımında şu ifadelere yer verdi:

"Güvenlik birimlerimizin Payas kontrol noktasında şüphelendiği 2 teröristten biri takip sonucunda İskenderun da etkisiz hale getirilmiş ve bu esnada bir patlama meydana gelmiştir. Herhangi bir can kaybı bulunmamaktadır. Operasyon devam etmektedir. Kamuoyu bilgilendirilecektir."

AMANOSLAR'DA PKK TERÖR ÖRGÜTÜ İMHA EDİLMİŞTİR

Vali Doğan basın mensuplarına yaptığı açıklamada "Amanoslar PKK örgütünün uzun yıllar yerleştiği bir lokasyon. 22 Ağustos'ta 3 terörist etkisiz hale getirilmişti. 18 Ekim'de yapılan operasyonda da 4 terörist etkisiz hale getirildi. 19 Ekim tarihinde 1 teröristi sağ 1 teröristi ölü olarak yakalamıştık. Gri listede aranan HDP Muş milletvekili Demiş Yoldaş Demir Çelik bugün itibariyle tutuklanmıştır. İstihbarat birimlerimizin yapmış olduğu çalışma neticesinde 4 kişilik bir grubun 2 parti halinde 28 Eylül diğeri 10 Ekim tarihinde paramotor diye tabir edilen uçan aletle Münbiç'ten kalkarak Amonoslar'a indiğini tespit ettik. Bu tespit neticesinde 19 Ekim'de 1 teröristi etkisiz hale getirdik, diğerini de canlı olarak yakaladık. Bugün de diğer 2'sini tespit ettik. Hava kuvvetleri unsurunca sabah 11 sularında teröristlerin bulunduğu noktalar vuruldu. Bölgede operasyonlar devam etti. Bugün İskenderun'a inen 2 terörist Amanos'larda sıkıştırdığımız teröristlerdir. İlk etapta Payas'daki kontrol noktasında kısa bir temas yaşandı. Peşinde İskenderun çevre yolunda güvenlik görevlilerimiz sıkıştırdılar. Gelmiş oldukları araçtan inerek kaçarken 1 terörist imha edildi. Kendisini o sırada patlattı. İkinci terörist de biraz önce etkisiz hale getirildi. Amanoslarda PKK terör örgütü imha edilmiştir. Herhangi bir terör örgütü kalmamıştır. Güvenlik birimlerimizi tebrik ediyorum. Herhangi bir can kaybı olmadan operasyonu sevk ve idare ettiler. Neticeyi aldılar. Birkaç hafif yaralımız var. Hayati tehlikeleri bulunmamakta." şeklinde konuştu. 

ABD güvenlik nedeniyle vize işlemlerini durdurdu

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (13)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Mehmet 27 Ekim 2020 00:40

    Bu da mı dıj güç değil siz anca alay edin oyun büyük. Umarım milletimiz bu alcaklari alt eder. Bu ülkede olan bir çok şeyin büyük oranda sebebi fransa abd ingiltere almanya rusya gibi imansizlarin işleridir

  • Mehmet27 Ekim 2020 00:39

    Tebrik ederim kahraman güvenlik guclerini.. kallesleri it sürüsü gibi kaçarken gebertmisler. .

  • Yorum27 Ekim 2020 00:09

    Şimdi Türkiye bu olayı şeklini nasıl icra edildiğini BM ye raporlanması lazım nasıl fransada veya dünyanın diğer batılı ülkelerinde böyle olay olunca dünyayı ayağa kaldırıyor türkiyede aynısını yapması lazım ayrıca teröristlerin üzerinden çıkan tüm materyaller tek tek kırıminalleri incelenip parmak izlerine kadar belirlenip tüm bunlar BM ye bir dosya halinde bildirilmesi lazım ve bize niye suriyedesin diyenlere cevap niteliğinde olsun ayrıca bizimde onlara niye silah veriyorsun diyebilmeliyiz ve bu ülkeleri uluslararası mahkemelerde delilleriyle önlerine çıkıp suçluluklarını ispatlamalıyız uluslararası teröre destek veren ülkeleri ifşa etmeliyiz

  • Nedim27 Ekim 2020 08:40

    Saçma sapan konuşma!  ''Niye onlara silah veriyorsun''  diyoruz  zaten!  Deyince problem mi çözülüyor.  Alenen düşmanlık yapıyor!  Katliam da yapar ağzını açarsan!  Bm ye rapor edince senin tarafını mı tutacak?  Allah aşkına saçmalama!  

  • Yorum26 Ekim 2020 23:58

    Abd nin suriyede teçizatlandırdığı eğittiği teröristler bunlar duyum aldık felan hikayesi kendileri suriyede bu olaya start veriyor

  • demir ceyhan26 Ekim 2020 23:37

    Hatay'ı, dünyanın en güzel şehirlerinden birini karıştırmak istiyorlar. Daha iki hafta önce de kendilerine Ateşin Çocukları denen PKK'lılar orman yakarken yakalanmıştı. :( 

  • Xxxx26 Ekim 2020 22:34

    Bu abd ne zaman konsolosluk kapatsa birşeyler oluyor emenerasülünün sonunda şöyle diyor zalim olan kafirin şerrinden bizleri koru

  • ABD BESLEMELERİ PKK/PYD DİR.26 Ekim 2020 22:19

    ABD kafiri elçiliğini kapatıp günler öncesinden ilan ile eylem yapıyor , hepimiz uyuyoruz. Daha bu kaçıncı olacak. CIA ve diğer köpek soyu ajanlara ülkemizde , çevremizde dolaşmalarına izin verirsek başımızdan böyle şeylerin daha çok geleceği belli. Allahım yardımcımız olsun.

  • Özlemişim26 Ekim 2020 22:13

    Neden İskenderun acaba.. O cadde de çok yürüdüm zamanında o günler aklıma geldi, Pac meydanından sahile uzanan ana cadde.

  • Halil26 Ekim 2020 21:48

    İki gün önce burda yazmıştım Terör olayı olacak diye Bence daha büyüğünü yapacaklar

  • Bir yorum27 Ekim 2020 08:41

    Ağzını hayıra  ...nı bayıra aç... açma!

  • Halil26 Ekim 2020 23:43

    Haber almadım Burda birkaç gün önce haber yapıldı, abd elçiliğinden terör olayı olacak diye. Yani amerika kendi yaptığı terör olayını Yine kendisi uyardı

  • Mehmet26 Ekim 2020 22:22

    Sen nerden aldın haberide biliyordun acaba??