E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemHatay'da 6,4 ve 5,8 büyüklüğünde iki deprem!---

Hatay'da 6,4 ve 5,8 büyüklüğünde iki deprem!

Hatay'da 6,4 ve 5,8 büyüklüğünde iki deprem!
20 Şubat 2023 - 20:15 borsagundem.com

Hatay'da peş peşe 6.4 ve 5.8 büyüklüğünde iki deprem meydana geldi

Kahramanmaraş merkezli depremlerin etkilediği illerde enkaz kaldırma çalışmaları sürerken bölgeden korkutan deprem haberleri geldi.

Hatay’ın Defne ilçesinde saat 20.04’te yerin 16.7 kilometre derinliğinde ve 6.4 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi.

5.8 BÜYÜKLÜĞÜNDE BİR DEPREM DAHA

Samandağ ilçesinde saat 20.07’de bir deprem daha oldu. 5.8 büyüklüğündeki depremin yerin 7 kilometre derinliğinde gerçekleştiği öğrenildi.

Samandağ’da saat 20.13’te 3.9 büyüklüğünde, saat 20.14’te de 4.5 büyüklüğünde depremler meydana geldi. Samandağ’da saat 20.19’da ve 20.24’te 5.2 büyüklüğünde iki deprem daha oldu. Samandağ’da saat 22.00’de yerin 7 kilometre derinliğinde 4.2 büyüklüğünde bir deprem daha meydana geldi.

FUAT OKTAY: HASTANEYE GETİRİLEN 8 YARALIMIZ VAR

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, “Hatay merkezli depremlerle ilgili incelemelerimiz devam ediyor. Vatandaşlarımızın hasarlı binalardan uzak durmalarını rica ediyoruz” dedi.

Oktay, yaptığı açıklamada “En son aldığımıza göre 20 artçı deprem oldu ve daha da devam ediyor. Şu ana kadar 28 ihbar mevcut, her bir ihbarı tek tek değerlendiriyoruz. Hastaneye getirilen 8 yaralımız var. Karaçay Barajı ile ilgili bir söylenti yayıldı. Yapılan ön değerlendirmeye göre şuan herhangi bir risk yok” şeklinde konuştu.

BAKAN SOYLU: SAMANDAĞ VE DEFNE’DE YIKIM VAR

Bir televizyon kanalına açıklama yapan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, “Samandağ ve Defne’de yıkım olduğu bilgisini aldık” ifadelerini kullandı.

YOL ÜZERİNDE ÇÖKME

Depremler nedeniyle Antakya’da bir yolun üstünde çökmelerin meydana geldiği görüldü.

İSKENDERUN’DA 3 KATLI BOŞ BİNA YIKILDI

Şehit Polis Abdullah Sinan Şirinoğlu Caddesi'nde bulunan 3 katlı boş bina deprem nedeniyle çöktü.

Önceki depremde ağır hasar görmesi nedeniyle boşaltılan binanın kiracısı Suriye uyruklu Mahmut Alcar, ailesinin Suriye'ye gittiğini, bu sabah da eşya almak için eve girdiğini söyledi.

Evini tahliye ettiğini ancak eşyalarını henüz alamadıklarını dile getiren İsmail Turan da berber dükkanında kaldıklarını aktardı.

Bugünkü depremde yan binanın evlerinin üzerine yattığını kaydeden Turan, “Köye gideceğim şimdi. Bu mahallede doğduk ama İskenderun da Antakya da bitti” dedi.

LÜTFÜ SAVAŞ: ENKAZ ALTINDA KALANLAR VAR

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, katıldığı canlı yayında, bazı binaların yıkıldığını ve enkaz altında kalan vatandaşların olduğunu söyledi.

Hatay'daki depremler sonrası Tsunami uyarısı

 

CHP’den dört belediyeye deprem incelemesi

 

Erdoğan'dan Hatay'da önemli ödeme, kredi ve destek paketi açıklaması

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (9)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Mucise Reis : (20 Şubat 2023 22:44

    HATAY/SAMANDAĞ sosyal medyada iyi gelmiyor haberler... Umarız resmi açıklamalar gelir  bir an önce...

  • Vahdettin20 Şubat 2023 22:31

    Bazilarinin ocaklarinda yillardir atesler dusuyor, deprem, sel, hastalik, kuraklik, teror, savas, goc, suc...acaba niye?

  • Malak20 Şubat 2023 21:28

    Cahil otobus soforunu baskan yaptiniz 20 yil, o da rusvet alip yuksek katli curuk beton binalara goz yumdu. Simdi her deprem oldugunda olecek miyiz diye titrerken dusunun nerede hata yaptiginizi

  • Mucise Reis : (20 Şubat 2023 21:17

    Galiba ABD, Kanada tarzı  prefabrik evler yapmalıyız... 2 katlı, tek katlı, bahçeli, vb yerleşim yerlerini azardan azardan taşımalıyız. Konteynar değil, aklı başında prefabrikler... Şehircilik bakanlığı büyükşehirbelediyeler ile bu tarz yapılaşmaları oluşturmalı. Biz mecburuz. Yapmak zorundayız. Yada ağaçtan evler, köy evleri vb. boş boş konuşup tv ekranı izlemek çözüm değil.

  • Mucise Reis : )20 Şubat 2023 22:27

    Hasan, allah ne diye seni öküz yarat madı ?..Neden Maymun yaratmadı ? neden karınca aklı vermedi ? neden düşüne bilen varlıklar yaptı ? düşünmene izin verdi araştırmana hatta dinini seçmene izin verdi ? Sen fonksiyonel bir canlısın. islam dinine aklın ermiş diğer dinleri red etmişsin. çünkü düşünüp kararveriyorsun. Aynı düşünce yapın mantığın ile afetlere karşı tedbirler alacak, çözümler üretecek ve dünyada Allahın yarattığı materyaller için, müslümanlığı dünyaya yaymak için yaşayacaksın. Çoğalacaksın. Elin Japonu yaşıyor, ABD lisi yaşıyor nedne müslüman devletler sürünsün ? İslam tembellikmi yap diyor sana ? Çalışıp en iyisini yapacak, dinimi uyguladım dediğinde dünya imrenerek bakacak. Müslüman= fakirlik cehalet oldu dünyada imajı bu... Tembellikten,cahillikten.

  • HASAN HÜSEYİN KARTAL20 Şubat 2023 21:52

    Gözünü seveyim kardeşim her sene pkk ormanları yaktı ağaçmı kaldı.ABD büyük binaların hepsini zengin oldukları için 40-50 cm genişliğinde beton bloklardan montajla yapıyorlar.tarım alanlarına konut yapmaz ve kuralına göre yapar ise ALLAH ın izni ile bir şey olmaz.Mesele deprem değil.ALLAH bizi ne için yarattı dünya gelin gülün oynayın diyemi bana itaat edin bana ibaden edin diye beni tanıyın diye biz ondan kopar ise bu sefer deprem olur senin dediklerini yapsak bile başka zamanda başka afetleri ile bizi istese cezalandırmaz mı.

  • Mucise Reis : (20 Şubat 2023 21:15

    Hatay baya kırıldı. ciddimanada kırıldı. Bu kadar fazla kırılma aynı tabakanın üzerindeki faylara yüklenmeler başladı bencede..  Bu durumda kuzeyanadolu fayı hattı +Doğu anadolu fay hattı kesişim noktası ağır baskı alabilir. Arap levhası alttan yukarı vuruyor, ciddi biçimde hatayı kırdı bugun yine... bu kesişim noktasındaki şehirlerimiz bence önlemler ve afet çalışmaları, problemli konutlarin tesbiti vb. çalışma yapabilir. Uzmanlar bakalım neler diyecek. ama bu tarihi harektlere bakınca baskı oraya gelebilir...

  • Recai 20 Şubat 2023 20:25

    Yalan, iftira, adam kayirma, liyakatsizlik, zulum aynen devam ediyor. Belalar da devam ediyor. Biri artik yeter, yalan atan yonetici, adam kayiran belediyecieci, allahin gonderdigi depremi dis mihraklar yapti deme seytanligina dur demesi lazim

  • Hoca20 Şubat 2023 20:54

    Gunahlar sahsi degil, curuk bina yapan bir degil, curuk binalara rusvet alip onay verenler hala gorevde, milyonlarca insan da bu cinayetleri alkisliyor