E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemHaşim Kılıç sessizliğini bozdu---

Haşim Kılıç sessizliğini bozdu

Haşim Kılıç sessizliğini bozdu
27 Ocak 2018 - 10:46 borsagundem.com

ByLock kullandığı gerekçesiyle oğlu için yakalama kararı çıkartılan eski Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç konu ile ilgili sessizliğini bozdu

Eski Anayasa Mahkemesi (AYM) Başkanı Haşim Kılıç, oğlu Fatih Samed Kılıç hakkında, Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) kriptolu haberleşme ağı ByLock programını kullandığı iddiasıyla yakalama kararı çıkartılması konusunda ilk kez Hürriyet'e açıklamada bulundu. Kılıç, oğlunun 12 yıldır yurtdışında çalıştığını ve FETÖ ile uzaktan yakından ilgisi olmadığını söyledi.

FETÖ’nün Balyoz, Ergenekon davalarında kurduğu kumpasları tespit eden AYM Başkanı olarak oğluna yapılan bu suçlamanın kendisini, ailesini derinden üzdüğünü belirten Kılıç, isminin kirletilmesine asla izin vermeyeceğini söyledi. Kılıç, kendisinin de emekli bir yargı mensubu olduğunu ve soruşturmanın gizliliği nedeniyle herhangi bir bilgisi olmadığını ve olmasının da mümkün olmadığını vurguladı. Kılıç, “Bir kez daha söylüyorum benim oğlumun hayatı boyunca FETÖ ile hiçbir ilgisi olmamıştır” dedi.

İŞTE O AÇIKLAMA

Kılıç’an açıklaması şöyle: “Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından ByLock kullanıcısı olduğu iddiasıyla oğlum Fatih Samet Kılıç hakkında soruşturma açılması ve bunun bazı basın yayın organlarında yer alması nedeniyle aşağıdaki açıklamanın yapılması gerekli görülmüştür.

Öncelikle şunu açıkça ve önemle belirtmeliyim ki oğlumun, FETÖ isimli terör örgütüyle hiçbir zaman uzaktan yakından bir ilgisi olmamıştır. Fatih Samet hakkındaki ByLock veya herhangi bir şekilde bu terör örgütüyle irtibatlı olduğu iddialarını kabul etmemiz kesinlikle mümkün değildir. Kendisinin çevresi ve sosyal hayatı birlikte değerlendirildiğinde, adı geçen örgütle ilişki kurulabilmesinin imkansızlığı da ortaya çıkacaktır.

Oğlum Fatih Samet Kılıç, zaten 12 yıldır yurtdışında çalışmakta ve kendi kurduğu işleriyle ilgilenmekte olup, yurda aralıklarla gelip gitmektedir. Soruşturmanın gizliliği nedeniyle aileye verilmeyen bilginin basın organlarında ayrıntılı biçimde yer alması oldukça düşündürücü ve üzücüdür.

42 yıllık devlete hizmet hayatının büyük bölümünü Anayasa Mahkemesi’nde geçirmiş, emekli bir yargı mensubuyum. Görev sürem içinde, FETÖ’nün Balyoz, Ergenekon ve buna benzer davalarla kurduğu kumpasları, bireysel başvuru kararlarıyla tespit ederek etkisiz hale getiren Anayasa Mahkemesi’nin başkanı olarak oğluma yapılan bu suçlama, beni ve ailemi derinden üzmüştür. Şerefimle devletime hizmet ederek koruduğum ismimi, hiç kimsenin kirletmesine asla izin vermeyeceğimi kamuoyuna önemle duyururum.”

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (14)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • El-answer 28 Ocak 2018 14:52

    “Bu ülkenin en dürüst bürokratlarından biri” ... evet son yafta da bu ... elbette böyledir, demek isterdim lakin görülüyor ki dürüstlüğü hane halkına dair ve pek de göreceli olsa gerek . Bu arada hane halkı deyince yanlış anlaşılmasın , bir ekonomi terimi olarak kullanmıyorum pek tabii ... ne diyelim çok yaşasın haşimiler ( burda da kesinlikle peygamberimizin soyuna bir nisbet sözkonusu değildir , hafazan Allah )

  • gerçek28 Ocak 2018 11:42

    haşim kılıç bu ülkenin en dürüst bürokratlarından biridir,maalesef türkiyede her konuda korkunç bir algı var,meydan doğu perinçek ve adamlarına kaldı...

  • Mustafa28 Ocak 2018 10:22

    İddiaya göre, "arkadaşı S.C.K.'ya aldırdığı GSM hattı üzerinden 29 Ağustos ile 24 Eylül 2014 tarihleri arasında ByLock'tan 1263 kez iletişim kurmuştu".

  • Akıllı vatandaş28 Ocak 2018 07:14

    İşte Akp Türkiyesi bu maalesef. At izi it izine karışmış durumda. Yahu akp milletvekillerinden hiç mi bylock kullanan yok. Artı yandaş medyaya verilen bu haber geçmişteki Ergenekon ve balyoz davalarını hatırlatıyor. Bir de şunu unutmayalım, Akp kapatılma kararından Haşim Kılıç’ın verdiği oy ile kurtulmuştu.

  • sellektör27 Ocak 2018 21:49

    28 şubatta dik durmuşmuş.bilmem ne?28 şubat ne desen bilmezler.

  • Yeter yalama27 Ocak 2018 21:40

    Kendi bebelerine gelince nasıl yalıyorlar.sorusturmalara müdahale ediyorlar

  • ali27 Ocak 2018 19:50

    Haşim Kılıç 28 şubatta dik duranlardandı

  • AKP nin kullanmadığı kimse yok27 Ocak 2018 19:05

    Tuvalet kağıdı gibi kullanılıp atılmak budur işte. AKP yi senin de içinde bulunduğu karanlık odaklar kurdu.senin misyonun aym de idi. Eninde sonunda ihtiyaçlarını giderdiler seni kullanıp çöpe attılar.

  • Mustafa27 Ocak 2018 18:49

    Utanmadan bir de konusuyir itiraf varr

  • gülüp geçeçek bir açıklama daha 27 Ocak 2018 16:19

    Birisi senelerce AYM nin her makamını işgal etmiş olan bu zata , sırf yurt dışında bulunmanın masumiyet sebebi olmayacağını ve hele hele özellikle yurt dışında hemen hemen her ülkede örgütlenen FETÖ nün varlığı sebebi ile aksine şüpheli duruma düşmenin daha büyük ihtimal olacağı gerçeğini yavaş yavaş anlatması gerekiyor ki hazmedebilsin.... sizi hazımsızlar siziiiii... birde bylock kullanımı çok önemli... hele bir de kullanıcı olduysa tam tescilli hain demek gerekir ...

  • Hasan Paşa 27 Ocak 2018 15:12

    12 yıldır yanında değilse nereden biliyorsun ilgisinin olmadığını

  • vatansever27 Ocak 2018 12:30

    demekki sende adaletsizsin,kisi dogruca yargilanmadigi muddetce suclu ve sucsuz oldugunu bilemessin ,cunku ortada bir suc iddasi var,,,,,

  • Hasan aydın27 Ocak 2018 12:04

    Bu da topbaş gibi devlete meydan okuyor.

  • yav he he27 Ocak 2018 11:16

    herkesin bir ederi var