E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemMardin ve Hakkari'den acı haber! 6 asker şehit oldu---

Mardin ve Hakkari'den acı haber! 6 asker şehit oldu

Mardin ve Hakkari'den acı haber! 6 asker şehit oldu
24 Haziran 2016 - 10:33 borsagundem.com

Mardin ve Hakkari'den bu sabah acı haberler peş peşe geldi. Genelkurmay Başkanlığı, Mardin Derik ve Hakkari Çukurca'da PKK'lıların saldırıları sonucu bugün altı askerin hayatını kaybettiğini bildirdi.

Genelkurmay'dan yapılan açıklama şöyle:

24 Haziran 2016 Cuma günü Mardin-Derik ilçesi Bayırköy Mahallesinde adli aramafaaliyeti icra eden unsurlarımıza bölücü terör örgütü mensuplarınca gerçekleştirilen silahlı saldırı sonucu iki kahraman silah arkadaşımız saat 06.30’da şehit olmuştur.

Ayrıca Hakkâri Çukurca karayolunun emniyetini alan unsurlarımızın bulundukları bölgede, el yapımı patlayıcıların patlaması sonucu dört kahraman silah arkadaşımız saat 07.15’te şehit olmuştur.

Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu alçakça saldırılarda hayatını kaybeden aziz şehitlerimize Allah’tan rahmet, değerli ailelerine, yakınlarına, Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarımıza ve Yüce Türk Milletine başsağlığı ve sabır temenni ediyoruz.

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (5)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • borsacıdan fatihe24 Haziran 2016 13:41

    Madem ki bir avuç kürt ,özerklik istiyor buyrun kürt halkına bir referanduma gidin. Eğer dediğiniz gibiyse o bir avuç kürt de sesini çıkarmasın ve türkleşmeyi kabul etsin. Ama dediğiniz gibi değil bunu sizde çok iyi biliyorsunuz. Bugün HDP nin elinde 100 küsur belediye var. Kürtelrin büyük çoğunluğu ulusal hakların kan dökülmeden verilmesinden yana.

  • borsacıdan fatihe24 Haziran 2016 13:36

    Türkler ,Almanya'ya 1950 de işçi olarak göç ettiler, Kürtler ise siz daha orta asyadan gelmeden beride bu topraklarda vardılar. O nedenle kıyasın yanlış. Anlamadıysan sana şöyle izah edeyim, almanya türkleri istemiyorum deyip çıkardığında ,gelecekleri yer ,Türkiyedir. Sen kürtleri nereye kovabilirsin mesela? Kürtlerin orjini senin doğu dediğin bölgedir. yerleşik tarihleri bilinmeyecek kadar eskidir. Olay siyasi olarak çözülmesi gereken bir mesledir.

  • fatih24 Haziran 2016 12:03

    almanyada 3 milyon türk var hepsi kalksa berlini seçse orada çoklar ya deseler ki biz türk vatandaşları olarak türkçenin kamuda eğitimde en azından yaşadığı bölgelerde eğitim ve kamuda kullanmayı istiyoruz bunu bir ulus olarak biz de varız burada demek için istiyoruz siz neden bize bu hakları vermiyorsunuz dese biz de siz bu hakları vermiyorsunuz diye ayaklanırız dese sence ne der ve ne yapar alman hükümeti? yada bunu amerikada yapsalar ne yaparlar türklere? biz öz yönetim istiyoruz hadi bırakın bir kaç eyaletinizi deseler türkler biz kendi kendimizi yöneteceğiz deseler eğer bırakmazsanız ahanda böyle hendek kazarız deseler ne yaparlar bir düşünün!? Tek devlet tek yönetim demez mi bu bahsettiğim ülkeler? peki neden türkiye bu istenilenleri versin kürtlere? emin olun kürtler de istemiyor bunu bir avuç bölücü pkk dan başkaları değil ve onların kandırdıkları cahil halk!

  • Borsacı24 Haziran 2016 11:13

    Kendimce vatandaşa kardeşime bir cevap vereyim bende bir vatandaş olarak; Kürtler bir ulus olarak tek devlet içerisinde özerk bir yönetim istiyor,Kürtçenin kamuda ve eğitimde en azından kendi yaşadığı bölgelerde eğitim ve kamuda kullanılmasını istiyor, bunu Türkçe bilmediği için değil bir ulus olarak bende varım demek istiyor. Tc devlet ise ben bunları vermem ,yetkileri kimse ile paylaşamam diyor ,bölünürüz diyor. Bu durum nereye gider bende bilmiyorum ama dünyada bu durumda olupta çözüm üreten örnekleride var. Yoksa kavga gürültü ile bu iş çok insanın canını yakıyor.

  • vatandaş soruyor24 Haziran 2016 10:44

    Çözüm ne kardeşim neden bitirimediniz. Siyasiler saklıyor. yalan söylüyor.Siz askerler mertsiniz bari siz çıkın anlatın bu çilekeş HALKA. Size ne engel oluyor.