E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıHaftanın son işlem gününde piyasalarda rakamlar...---

Haftanın son işlem gününde piyasalarda rakamlar...

Haftanın son işlem gününde piyasalarda rakamlar...
17 Nisan 2020 - 08:04 borsagundem.com

Dolar/TL haftanın son gününe 6,92 seviyesinden başladı

Hafta boyu yukarı hareket eden Dolar/TL, haftanın son gününe 6,92  seviyesinden başlarken, Euro/TL de aynı yönde hareketle 7,53 seviyesinden açıldı.
Sağlık Bakanlığı, son 24 saatte korona virüs nedeniyle 125 kişinin hayatını kaybettiğini, toplam can kaybının ise bin 854 olduğunu açıkladı.
Yeni Korona virüs (Kovid-19) Salgınının Ekonomik ve Sosyal Hayata Etkilerinin Azaltılması Hakkında Kanun ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun yürürlüğe girdi.
Avrupa Konseyi Başkanı Charles Michel ve Avrupa Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen, G7 liderleriyle video konferans yöntemiyle korona virüs salgınına ilişkin toplantı yaptı.
ABD Başkanı Donald Trump, korona virüs salgını nedeniyle duran ekonomik faaliyetlerin yeniden başlatılması için eyalet valilerince izlenebilecek sürece dair 3 aşamalı plan açıkladı.

ABD borsaları günü sınırlı bir yükselişle kapadı

Çin ekonomisinin çeyrek dönemli verilerin resmi olarak tutulmaya başlandığı 1992 yılından bu yana ilk kez daraldığı açıklandı. Çin'de 2020 yılının ilk çeyreğinde GSYH, 2019'un aynı dönemine göre yüzde 6,8  düştü. Analistler GSYH'nın yüzde 6,5 küçülmesini bekliyorlardı.
Korona virüs salgınının ekonomik etkilerinin hafifletilmesi için varlık alımlarını artıran Fed'in bilanço büyüklüğü 15 Nisan haftasında 6,42 trilyon dolar seviyesine ulaştı.
Çin'de yeni korona virüs vakası sayısı 2 haftanın en düşük seviyesine indi.
Dallas Fed Başkanı Robert Kaplan, korona virüs salgını karşısında ABD ekonomisini yardım için ne gerekiyorsa yapılması konusunda açık fikirli olduğunu, bunlar arasında kar amaçlı olmayan kuruluşlara ve mortgage hizmetlerinde yardım yapılmasının da yer aldığını söyledi.
Philadelphia Fed Başkanı Patrick Harker, korona virüs salgınında ikinci bir dalgadan yaşanmasından kaçınılabilmesi için Amerikalı yetkililerin ekonomiyi yeniden açmak konusunda acele etmemeleri  gerektiğini söyledi.
Rusya ve Suudi Arabistan, gerekmesi halinde petrol piyasalarında yeni adımlar atmaya hazır olduklarını açıkladılar.

Rusya ve Suudi Enerji Bakanları telefonda görüştü

Fransa Devlet Başkanı Emmanuel Macron, Avrupa ülkelerinin korona virüs salgınının ekonomik etkileri ile mücadele için ortak  borçlanma kağıdı ihrac edebilecek bir kurtarma fonu oluşturmamamaları halinde İtalya, İspanya, Fransa ve Avrupa'nın başka yerlerinde  popülistlerin iktidara gelebilecekleri uyarısında bulundu. 

Macron: Saf olmayalım, Çin'deki salgında bilmediğimiz şeyler oldu

Amerikan şirketlerinin büyük bölümünün korona virüs nedeniyle Çin'den ayrılma planları yok.

TCMB kısa vadeli dış borç, TOBB açılan ve kapanan şirketleri açıklayacak (10.00).
TCMB beklenti anketi sonuçlarını açıklayacak (14.30).
Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası(TCMB), 2019 yılı 4.çeyrek döneme ilişkin 'Finansal Hesaplar' raporunu yayımlayacak.
ABD'de Conferance Board öncü göstergeler endeksi (17.00), Baker Hughes haftalık sondaj kule sayıları (20.00) verileri izlenecek.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)