E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaABD borsaları günü sınırlı bir yükselişle kapadı---

ABD borsaları günü sınırlı bir yükselişle kapadı

ABD borsaları günü sınırlı bir yükselişle kapadı
17 Nisan 2020 - 02:30 borsagundem.com

ABD'de korona virüsün ekonomiye etkileri açıklanan 3 aylık bilançolarda kendini gösteriyor. Dow ve S&P 500'de yükselişler yüzde 1'in altında kalırken Amazon ve Netflix sayesinde pozitif ayrışan Nasdaq yüzde 1.66 oranında yükseldi

BORSAGUNDEM.COM

ABD borsaları perşembe günü sınırlı bir yükselişle günü tamamladı. 

Korona virüs salgınının ABD ekonomisine olumsuz etkileri sürüyor. Ekonominin kapalı oluşu üç aylık kar açıklamalarında da etkisini gösterdi. Özellikle bankacılık sektöründe bilançolar rekor düşüşler sergiliyor. S&P 500 şirketleri için kazançların çeyrekte yüzde 12,8'den fazla düşeceği tahmin ediliyor. Bu da mali krizden bu yana geçen sürenin en büyük üç aylık düşüşü olacak.

Ülkedeki salgının merkezi New York'ta ekonomik kapatmanın 15 Mayıs'a kadar uzatılması da Wall Street yatırımcılarını tedirgin etti. 

ABD bankalarının ticari faaliyetlerde durma sonrasında gelecekteki kredi temerrüt dalgasına hazırlandığı öne sürülüyor. 

Korona virüs salgını nedeniyle işini kaybedenler nedeniyle bir ayda işsizlik maaşı almak için başvuranların sayısı 20 milyonu aştı. Bu haftaki işsizlik maaşı başvuruları ise 5.2 milyon olarak gerçekleşti.

Dow Jones sanayi endeksi günü 33.33 puan ve yüzde 0.14 oranında artışla 23.537.68 seviyesinde tamamladı. S&P 500 de 16.19 puan ve yüzde 0.58 oranında artışla gün sonunda 2.799.55 seviyesine yükseldi. Nasdaq ise 139.19 puan ve yüzde 1.66 oranında artışla günü 8.532.36 puanla kapadı. 

Nasdaq'ın diğer iki endeksten pozitif olarak ayrışmasında Amazon ve Netflix hisseleri etkili oldu. Pandemi nedeniyle halkın evlere kapanması Amazon'un online satışlarını artırırsen Netflix'in de abone sayısının yükselmesine yol açtı. Amazon hisseleri yüzde 4.4 oranında, Netfix hisseleri ise yüzde 2.9 oranında yükseldi. 

Avrupa borsaları Fransa hariç yükselişle kapandı

 

Borsa İstanbul'da oynaklık sürüyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)