E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaHisse Öneri ListesiHaftalık model portföy önerisi---

Haftalık model portföy önerisi

Haftalık model portföy önerisi
04 Ağustos 2014 - 15:55 borsagundem.com

Halk Yatırım haftalık model portföy önerilerinde hisse ağırlıklarını değiştirirken portföye yeni hisselerde ekledi

Halk Yatırım'ın model portföy değerlendirmesi şöyle: ''Geçen hafta belirgin bir şekilde görüldüğü üzere, küresel risk algılamasında gerek büyüme gerekse de enflasyona ilişkin artan baskılarla 
dalgalanmalar yaşandı. Volatilitenin yükselmesinde temel nedenin, mevcut piyasa değerlemelerinin ekonomik görünüm tarafından desteklenmiyor olabileceğine ilişkin artan endişeler olduğunu düşünmeye devam ediyoruz. FED’in enflasyonun mevcut görünümüyle 
ilgili rahatlığını daha makul boyuta çekmesi; yerel başkanlardan faiz artırımının zamanlamasının erkene çekilebileceğine yönelik tahmin ve görüşlerin gelmesi; ikinci çeyrek büyüme oranının beklentilerin üzerine çıkarken üçüncü çeyrekle ilgili karışık sinyallerin alınması gibi gelişmelerin para politikasının duruşuyla ilgili piyasa rahatlığını azaltan bir etki yarattığını söyleyebiliriz. 

Küresel risk algılamasındaki dalgalanmaların devam edeceği görüşüyle, Model Portföyümüzde bu görüşümüzle uyumlu değişiklikleri yapmaya devam ediyoruz. Bu çerçevede, HALKB’ın ağırlığını %10’dan %5’e çekerek, bankacılık ağırlığını %15’ten %10’a bir kademe daha indiriyoruz. Aynı bakışla, AKBNK’ı portföyünde bulunduran SAHOL’un ağırlığını %10’dan %5’e azaltıyoruz.

Sanayi tarafında, son dönemdeki zayıf performansı nedeniyle BİZİM’in ağırlığını %10’dan %5’e çekiyor; Ortadoğu’daki gelişmeler çerçevesinde jeopolitik riskleri taşımaya devam ettiğini düşündüğümüz CCOLA’yı realize ediyoruz.

Risk algılamasının arttığı ortamda, defansif hisse ağırlığımızı artırma stratejisiyle, TTKOM’un ağırlığını bir kademe daha yukarı çekerek %15’ten %20’ye çıkararak en fazla ağırlığa sahip hisse pozisyonunu koruyoruz.

Benzer şekilde, ANACM ve TKFEN’in ağırlıklarını %10’dan %15’e çıkarıyoruz. Ayrıca, istikrarlı dağıtım marjları ve %29’luk pazar payı ile lider konumu sayesinde sürdürülebilir nakit akışı yaratması sebebiyle, AYGAZ’ı %10 ağırlık vererek portföyümüze ekliyoruz.
''

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)