E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemGürcistan durulmuyor---

Gürcistan durulmuyor

Gürcistan durulmuyor
22 Haziran 2019 - 11:50 borsagundem.com

Rus bir milletvekilinin parlamento kürsüsünden konuşma yapmasıyla karışan ülkede, protesto gösterileri bu akşam da sürecek.

Rus bir milletvekilinin başkent Tiflis'te düzenlenen 26.  Ortodoks Parlamentolararası Genel Asamblesi toplantısına katılmasına tepki olarak  dün başlayan protesto gösterileri sabahsaatlerinde geçici olarak durduruldu ve  akşama kadar etlelendi. 

Sabah saatlerine kadar süren gösterideki protestocular, dün parlamento  binasına girmek isteyen göstericiler ile güvenlik güçleri arasında yaşanan arbede  sonucu gözaltına alınan 305 kişinin serbest bırakılması, aynız zamanda İçişleri  Bakanı Giorgi Gakharia'nin istifa etmesini talep etti.

Diğer yandan sabaha karşı polisin bir protestocunun gözaltına alması  girişimine vatandaşlar sert bir tepki gösterdi. Polis ile göstericiler arasında  çıkan arbedenin sonucu gözaltına alınan kişi polis aracından serbest bırakıldı.

Binlerce kişinin katıldığı gösteri gece yarısından sonra yavaş yavaş  sona ermeye başladı. Sabah saatlerinde ise parlamento binası karşısında yüzlerce genç protestocu nöbet tutmaya ve bu akşam düzenlencek protesto için hazırlık  yapmaya başladı.

Protestocular ve polis arasında arbede

Gürcistan'da protestolar istifa getirdi

Putin'den Rus hava yollarına Gürcistan yasağı

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • CAFER KILIÇ22 Haziran 2019 23:23

    rusya yı yine kızdırıyorlar.abd de gaz veriyor.yakında rusya elini kolunu sallayarak işgal edecek ülkeyi .abd de g...... baka baka söylenip duracak.