E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriGünün önemli şirket haberleri 27/07/2020---

Günün önemli şirket haberleri 27/07/2020

Günün önemli şirket haberleri 27/07/2020
27 Temmuz 2020 - 09:10 borsagundem.com

Günün önemli şirket haberleri

SISE Şişe ve Cam Fabrikaları, Türkiye Şişe ve Cam Hisse Verileri Fabrikaları A.Ş. tarafından, Anadolu Cam Sanayii A.Ş., Denizli Cam Sanayii ve Ticaret A.Ş., Paşabahçe Cam Sanayii ve Ticaret A.Ş., Soda Sanayii A.Ş. ve Trakya Cam Sanayii A.Ş.'nin 31.12.2019 tarihli finansal tablolar esas alınarak SPK haftalık bültende onaylanmasının ardından, duyuru metni, SPK onay yazısı, birleşme raporu ve uzman kuruluş raporu da onaylanarak ilgili belgeler şirkete teslim edildi. Şirketin birleşmeyi oylayacağı olağanüstü genel kurul tarihinin 24 Ağustos haftası yapılması planlanıyor.

TAVHL Tav Havalimanları, yılın ikinci çeyreğinde ortalama piyasa beklentisinin %14,3 üzerinde, yıllık bazda %87,5 azalışla 23,5 mn euro satış geliri açıkladı. FAVÖK ortalama piyasa beklentisinin %5,0 altında -25,8 mn euro seviyesinde gerçekleşirken, net zarar beklentilerin %3,5 üzerinde 94,1 mn Euro seviyesinde kaydedildi.

Yeni Türk Telekom Logosu ve Düşündürdükleri

TTKOM Türk Telekom, geçtiğimiz Cumartesi günü gerçekleşen genel kurul toplantısında şirketin 2019 yılı net dağıtılabilir net karının yaklaşık %25’ine denk gelen toplam brüt 601,65 milyon TL’nin tamamının net dönem karından dağıtılmasına karar verildi. Böylece şirket hisse başına brüt 0,17190 kuruş temettü dağıtımı yapacak. Nakit temettü ödemelerine yarın başlanacak. Toplantıda ayrıca şirketin kendi paylarını satın almasına ve satın alınan payların elden çıkarılmasına yönelik yönetim kuruluna yetki verilmesi hususu oy çokluğu ile kabul edildi.

YATAS Yataş, 24.07.2020 tarihinde Yataş Yatak ve Yorgan San.Tic. A.Ş payları ile ilgili olarak 8,72 – 8,87 fiyat aralığından 87.770 adet alış işlemi ortaklık tarafından gerçekleştirildi. Bu işlemle birlikte şirketin Yataş Yatak ve Yorgan San.Tic. A.Ş sermayesindeki payı %3,03 oldu.

Halkbank Emekli kredi detayları belli oldu, ihtiyaç kredisi faiz ve vadeleri

HALKB Halk Bankası, ABD New York Güney Bölge Mahkemesi nezdinde, bazı müştekiler tarafından "yaptırım ihlallerinden dolayı İran'dan alacaklarını tahsil edemedikleri gerekçesiyle" Banka aleyhine dava açılmıştır. Banka, ABD hukuku ile uluslararası ve ulusal hukuktan kaynaklanan tüm yasal haklarını kullanacağını açıklamıştır.

Akbank müşteri hizmetleri direk bağlanma 2019, telefon numarası kaç

AKBNK Akbank tarafından yurt dışında ihraç edilmesi planlanan 50.000.000 USD tutarındaki borçlanma aracı için tertip ihraç belgesi alınabilmesi amacıyla Sermaye Piyasası Kurulu'na başvurulmuştur.

BFREN Bosch Fren Sistemleri, 29.07.2020 ile 11.08.2020 tarihleri arasında yıllık izin, bayram tatili ve periyodik bakım döneminde olacaktır. Söz konusu tarihler arasında tamamen üretim faaliyetlerine ara verilecektir.

KARSN Karsan Otomotiv, Mersin Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanlığı'nın Çevre Dostu CNG Yakıtlı (Doğalgaz) 63 Adet 12 Metre ( Solo ) ve CNG Yakıtlı (Doğalgaz) 10 Adet 18 Metre (Körüklü) Otobüs Satın Alınma İşi ihalesine teklif verilmek suretiyle katılım sağlanmış olup, ilgili otobüslerin 2 yıl süre ile garanti, bakım onarım ve temizlik işlemleri de üstlenilmiş olacaktır.

ITTFH İttifak Holding'in bağlı ortaklığı Selva Gıda’nın halka arzına ilişkin olarak yürütülen çalışmalar kapsamında; Selva Gıda Esas Sözleşmesinin Sermaye Piyasası Kanunu ve ilgili mevzuat hükümlerine uygun hale getirilmesi amacıyla Sermaye Piyasası Kuruluna izin başvurusunda bulunulduğu bildirilmiştir.

Kombassan düzenlemesinden Bera Holding’de 140 milyon TL

BERA Bera Holding, Grup Şirketi Kompen Pvc Yapı ve inşaat Malzemeleri San. Tic. A.Ş. tarafından; Yüklenici Firma Egemen İnşaat & Mehmet Çelik İnş. Adi Ortaklığı, İstanbul İli, Gaziosmanpaşa ilçesi, Bağlarbaşı mahallesi 7B Bölgesi Kentsel dönüşüm ve Gelişim Projesi 813 adet Konut ve 31 adet Dükkan İnşaatları ile Alt yapı ve çevre düzenlemesi işinde 813+6 K.D. Konut Projesi PVC Doğrama İşleri için 5,6mn TL+KDV= 6,3mn TL bedel ile imza altına alınmıştır.

ENJSA Enerjisa Enerji, yurt içinde 1.5 milyar liraya ve beş yıl vadeye kadar TL cinsinden nitelikli yatırımcılara yönelik borçlanma aracı ihracı kararı aldı.

CELHA Çelik Halat ve Tel'de Kurban Bayramı tatili sebebiyle gerçekleştirilecek duruşun, Planlı Bakım ve Makine Revizyonu faaliyetleri sebebiyle, uzatılması kararı verilmiştir. Kurban Bayramı tatili sonrasında üretime 04.08.2020-10.08.2020 tarihleri arasında ara verilecektir. İlgili faaliyetler tamamlandığında üretime devam edilecektir.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)