E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemGüneydoğu'nun adını Kürdistan yaptılar---

Güneydoğu'nun adını Kürdistan yaptılar

Güneydoğu'nun adını Kürdistan yaptılar
08 Haziran 2014 - 07:11 borsagundem.com

AK Parti’nin önceki gün Diyarbakır’da gerçekleştirdiği Çözüm Süreci Çalıştayı’na, ‘Kürdistan’ çıkışı damgasını vurdu

Çalıştay katılımcılarından Kürt aydın Halit Yalçın, “Buranın adı Doğu-Güneydoğu değil, Kürdistan’dır. Önemli olan isimlendirilmesidir, bu iş de Efkan Bey’e düşüyor” dedi. Eski Ak Parti Diyarbakır Milletvekili İhsan Arslan da “25 yıl önce Kürdistan dediğimde İslamcı arkadaşlarımca linç edilmeye çalışıldım, şimdi burada Kürdistan deniyor” diyerek ağladı. AK Parti’nin ilk dönem Kürt politikasının mimarlarından da olan Arslan, çalıştayın basına kapalı bölümünde şunları söyledi:

YOL KESERSEN

“Ankara’nın hiç mi hatası yok, var. Barış dili kullanılması lazım. Ama yüzyıldan beri devam edegelen bir sorunun siyaseten çözülmesinin hiç de kolay olmadığını da düşünmek lazım. Bütün bu olumsuzluklara rağmen Ankara’nın başarılarını da takdir etmek lazım. Masaya oturduğunuzda karşınızdakine hakaret ederseniz bu olmaz. Karşınızdakine ‘katil, terörist veya diktatör’ derseniz bunun süreci olumsuz etkileyeceğini düşünmeniz gerekir. Sorunun adını bu aşamada doğru koymak lazım. Bu tamamen terör müdür yoksa siyasi bir mücadele midir? Eğer salt terör diye tanımlarsak, siyasi boyutunu görmezden gelirsek çözemeyiz. Terörü lanetliyorum ama terörün burada bir amaç değil, araç olarak kullanıldığını da görmemiz gerekiyor. Sen Lice’nin, Hani’nin yolunu kesip hendek kazarsan, Ankara’da masa başında çözmek uğraşan insanların sağlıklı düşünmesini bekleyemezsin.”

90’LARIN DİLİ

Yazar Gençay Gürsoy ise “Demokratik hak ve özgürlük alanı daralıyor. Batı’da kuş uçurulmuyor, otoriter demokrasi deyimi kullanılır hale geldi. Batı’daki demokrasi daraltılırken Kürdistan’da özerkliğin tanınması mümkün değil, Başbakan’ın öfke diliyle sorun çözülmez” görüşünü savundu. Eski DEP’li merhum milletvekili Orhan Doğan’ın kızı Ayşegül Doğan da ‘terör’ ve ‘terörist’ tanımlamalarından rahatsız olduğunu söyledi. Çocukların, süreçle ilgili adım atılmaması nedeniyle dağa çıktıklarını savunan Doğan, “Son 1 haftadır medyada 90’ların dili var, bunun için de bir toplantı yapılmalı” dedi.

UÇAKTA DA KÜRTÇE 

Sonuçları bir rapor halinde Başbakan Tayyip Erdoğan’a sunulacak çalıştayda, bakanların not aldığı taleplerden öne çıkanlar şunlar oldu: “Gerilim ve kutuplaşmadan uzak durulmalı. Çözüm yeri Meclis olmalı, sürece CHP de dahil edilmeli. Sürece ilişkin güven arttırıcı adımlar atılmalı. Kürtçe eğitimin önündeki engeller kaldırılmalı. Bölgeye gelen uçaklarda Kürtçe anons yapılmalı. Karakol ve kalekol inşaatları durdurulmalı. Çocuklarını isteyen analara evlatları verilmeli. Öcalan ile görüşmek üzere gazeteci ve akil insanlar da adaya gidebilmeli. Hasta mahkum ve tutuklular serbest bırakılmalı. Yeni temsilcilerin yer alacağı üçüncü bir taraf oluşturulmalı. Bölgede başka çalıştaylar da yapılmalı. Hakikatleri araştırma komisyonu kurulmalı.” 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (10)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • ali09 Haziran 2014 01:29

    kanla sulanmis bu topraklarin adi Turkiye milletinin adida Buyuk Turk Milleti dir isteyen edebiyle yasar istemeyen terk eder maraz cikarda ancak kendi sonuna hazirlar boylemi devam edecekn peki evet aynen bu sekil devam edecek

  • Aktolgalı Beylerbeyi08 Haziran 2014 22:21

    Çekelim 50 metre yüksek duvarı kürdistanlılar kürdistana Türkistanlılar Türkistana ve Asla ve asla Türkistanda bir tane kürt görürsem Allah şahidim olsun onu yaşatırsam ebedi alemde mekanım cehennem çukuru olsun yalnızzz akan tüm nehirleri orta anadoluya salarız sizde petrolle traş olur petrolle taharet edersizz Yahudilerle kardeşlik edersizz gayri nede olsa onların pişpişlemeleriyle kuduruyorsunuz ya ama bir kaç sene sonra Filistinliler ve saddamdan kaçan kürtler gibi sınırda köpek gibi yalvarmayasınız bir dilim ekmek verin diye

  • İhanet Süreci08 Haziran 2014 22:07

    Allah hepsinin cezasını ve belasını versin...Çözüm süreci, bir ihanete sürecidir. Bunu 5 yaşında ki çocuk bile bölüyor. ABD nin bir projesidir. Irak'ı 3 parçaya böldü. Suriye'yi de bölmeye çalıştı, orada hüsrana uğradı. Sıra Türkiye'ye geldi, Güneydoğu'yu parçalayıp yeni bir İsrail'i oluşturmak istiyor. ama yemezler. Verecek bir karış toprağımız yok hain pkk lılara...

  • Vatandaş08 Haziran 2014 22:04

    Cumhuriyetin yılmaz bekçileri titreyip kendinize dönme vakti geçmek üzere.

  • cenk08 Haziran 2014 18:00

    daha yenimi anladınız, gezi olaylarını da bu keko ların çıkardığını,bilmiyormuydunuz

  • dogrucu bekir08 Haziran 2014 17:31

    şimdi oranın adı kürdistan olacaksa bunun kürtlere bedeli olur,oraya kürdistan diyeceksen tc nin her yeri bizim diyemessin bir defa gidip orda yaşayacaksın.batıda istediğin gibi yaşayamassın artık dışlanırsın nede olsa kürdistanlısın kısaca diyeceğim istanbulda kat,antalyada yat dogudada kürdistan yok böyle konfor :) börek var yinmi?

  • he ce le me 08 Haziran 2014 14:45

    seneye başkanlık sistemi eyalet sistemi sonra federasyonu tartışır türkiye

  • eyyp197808 Haziran 2014 13:09

    kanuni sultan süleyman ve osmanlı padışakları yılarca oraya kürdistan demedilermi ne kaybetiler siz oraya güneydoğu deseniz ordaki insanları kaybeti,niz yılarca hata 1000 yıl kürtlar selcukluda osmanlıda bölünmedi şimdimi bölünecek korkarımki 100 sene bile olmaya türkiye cumhuriyetinde sizin sayenizde milliyeci türkcülüğünüzde bölünebilir

  • vatandaş08 Haziran 2014 12:56

    PKK nın uzantılarının niyetleri ortada uyan Türkiye'm.

  • gerçek 08 Haziran 2014 07:48

    bu soruyu güneydoğu halkına sorun Kürdistanmı yoksa güneydoğu mu ?