E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemGümrük kanununda değişiklik---

Gümrük kanununda değişiklik

Gümrük kanununda değişiklik
08 Kasım 2013 - 08:41 borsagundem.com

Bakanlar Kurulu'nun Gümrük Kanunu'nun uygulanmasında dair kararda Resmi Gazete 'de yayımlandı

.Kanunda yapılan değişiklikle yolcuların giyim eşyası, LCD-plazma televizyon, bilgisayar, cep telefonu gibi elektronik ve dijital cihazları, müzik aletleri, spor ve oyun aletleri, sağlık cihazları ve mutfak eşyaları gelişlerinden önce veya sonra getirtebilmeleri için tanınan süre bir aydan üç aya çıkarıldı. 
Yolcular sayılan bu eşyaları gelişlerinden üç ay önce veya üç ay sonra getirtebilecek.
Bu eşyaların belirlenen limitleri aşması halinde; eşyanın AB ülkelerinden gelmesi durumunda yüzde 18, diğer ülkelerden gelmesi durumunda yüzde 20 oranında tek ve maktu vergi tahsil edilecek.
Yurtdışından kargo veya hızlı posta ile gelen ve kıymeti 1,500 euroyu geçmeyen gönderilerin 150 euroyu aşan miktarı için de aynı maktu vergiler tahsil edilecek.
Ticari miktar ve mahiyette olmamak kaydıyla tütün mamulleri, alkollü içkiler, çikolata, çay ve kahve gibi ürünlerle yukarıda sayılan kişisel ve hediyelik eşyalara gümrük muafiyeti sağlanacak. Transit yolcular bu muafiyetten yararlanamayacak. Kara sınır kapısından çıkış yapan yolcular seyahat ettikleri ülkede en az üç gün geçmeden yine kara sınır kapısından dönmeleri halinde bu muafiyetlerden yararlanamayacaklar.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)