E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemGül muhalefet liderlerini Köşk'e davet etti---

Gül muhalefet liderlerini Köşk'e davet etti

Gül muhalefet liderlerini Köşk'e davet etti
13 Ocak 2014 - 11:17 borsagundem.com

Cumhurbaşkanı Gül, HSYK teklifini görüşmek üzere, muhalefet liderlerini Köşk'e davet etti

Gül, HSYK’nın yapısında değişiklik ön gören teklifle ilgili görüşmelerde bulunmak muhalefetin görüşlerini dinlemek üzere CHP genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ve BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ı Çankaya Köşkü’ne davet etti.

Kılıçdaroğlu bugün saat 13.30'da Çankaya Köşkü'ne çıkarak Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e teklifle ilgili görüşlerini anlatacak.

Devlet Bahçeli saat 15:00, Selahattin Demirtaş ise saat 18:00'de Köşk'e çıkacak.

'ELEŞTİRİ VE ÖNERİLERİMİZİ PAYLAŞACAĞIZ'

Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Silivri’de görülen KCK’ın Basın Komitesi’ne yönelik açılan 19’u tutuklu 46 sanığın yargılandığı davanın 30. duruşmasını izledi. Demirtaş, duruşmaya verilen arada gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı. Demirtaş, "Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, HSYK’nın yapısındaki değişiklikle ilgili muhalefet liderlerini Çankaya Köşkü’ne davet etti. Gidecek misiniz?" sorusuna, "Evet saat 18.00’de Çankaya Köşkü’ne çıkıp Cumhurbaşkanı ile görüşeceğiz. Yani doğru bir adım olmuştur. Sayın Cumhurbaşkanı’nın bu konuda parlamentonun muhalefetin görüşlerini alıyor olması önemlidir. Biz de HSYK özellikle ve son süreçte yaşanan yargıyla ilgili tartışmaları sayın Cumhurbaşkanıyla paylaşacağız" dedi.

"Umut ediyorum ki adil bir yargı düzenin oluşturulması konusunda sayın Cumhurbaşkanının almış olduğu insiyatif fayda getirir" diyen Demirtaş, "Hem eleştirilerimiz var HSYK düzenlemesine hem de önerilerimiz var bunu paylaşacağız. Bugünde bu mahkemede avukat arkadaşlarımızın ifade ettiği gibi bu mahkemelerin hiçbir meşruiyeti yoktur. Yargılamaların durması lazım. Bu kadar tartışmalı bir ortamda Başbakan’ın oğlunu emanet etmediği mahkemelere, hakimlere bu anaların evlatlarını emanet etmenin hiçbir vicdani, ahlaki, siyasi, hukuki yanı olamaz. Umut ediyorum ki bu mahkemelerde hemen yargılamayı durdurur. Parlamentoda gecikmeden Özel Yetkili Mahkemeleri kaldıran Terörle Mücadele Kanununu kaldıran yasal düzenlemeyi hızlı bir şekilde yapar. HSYK düzenlemesi bununla birlikte olursa ancak anlam ifade edebilir. Sayın Cumhurbaşkanımıza bütün bu görüşlerimizi ifade edeceğiz" diye konuştu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Kk13 Ocak 2014 12:19

    aeüaeüü tebrik ederim.

  • aeüaeüü13 Ocak 2014 11:49

    Sayısız insen suçsuz yere içeri atılırken 1 kez davet edip birini sordunmu ? gezide orantısız güç kullanımı ölen insanlar için 1 kez olsun birini çağırıp sordunmu ? bu kadar yolsuzluk ortaya saçıldığında 1 kez olsun birşey sordun mu ? TV lara çıkıp eeee şeyyy eeeeeeeeeee hukuka güveniniz, demokrasiye güveniniz,gereği yapılır v.s. falan diye geçiştirip durdun ... Şimdi ne oldu da muhalefeti çağırıp ayar vermeye arayı bulmaya çalışıyorsun ? HSYK tasarısı için bir hükümet görevlisin çağırıp kardeşim siz napıyosunuz diye sormayı hiç aklından geçerdin mi ?? Çok büyük hataymışsınız !