E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemGül: Karara bağlayacak olan YSK'dır---

Gül: Karara bağlayacak olan YSK'dır

Gül: Karara bağlayacak olan YSK'dır
07 Nisan 2019 - 14:46 borsagundem.com

Adalet Bakanı Gül'den itiraz açıklaması: Karara bağlayacak olan YSK'dır

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül seçim sonuçlarına ilişkin açıklamalarda bulundu. Bakan Gül, "İtirazları karara bağlayacak olan YSK'dır. YSK bu işin patronudur. İdarenin herhangi bir dahli olmaz Kimin iradesi yansıdıysa A partisi B partisi değil vatandaşın iradesi her şeyin üstündedir" dedi.

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, "Tüm süreç seçim kurulları  yönetiminde, denetiminde, siyasi partilerin hepsinin temsilcilerinin de huzurunda  gerçekleşmektedir. Yüksek Seçim Kurulu bu işin patronudur, sahibidir. Yürütme  burada söz sahibi değildir." dedi. 

Bakan Gül, nöbetçi noter uygulamasıyla ilgili Ankara 35. Noterliği'ni ziyaret etti.

Noterde nüfus cüzdan örneği işlemini yapan Gül, gazetecilerin sorularını yanıtladı, açıklamalarda bulundu.

Bir gazetecinin, CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik  Öztrak'ın "Adalet Bakanı ve İçişleri Bakanı'nın elleri oy çuvallarının içinde ne  aramaktadır?" eleştirisine ilişkin değerlendirmesini sorması üzerine  Gül,  "Türkiye'de milletin iradesi oy çuvallarına yansımıştır. Milletin iradesi de  neyse herkesin saygı duyması gereken bir iradedir. Tüm süreç seçim kurulları  yönetiminde, denetiminde siyasi partilerin hepsinin temsilcilerinin de huzurunda  gerçekleşmektedir. Yüksek Seçim Kurulu bu işin patronudur, sahibidir. Yürütme  burada söz sahibi değildir." diye konuştu.

Türk milletinin yetkisini kullandığını aktaran Abdulhamit Gül, şunları  söyledi:

"Elbette kararı da bu konudaki itirazları da karara bağlayacak olan  seçim kuruludur, Yüksek Seçim Kuruludur. Dolayısıyla idarenin bu konuya ilişkin   herhangi bir dahli olmaz. Kimin iradesi yansıdıysa, burada A partisi B partisi  değil, vatandaşın iradesi her şeyin üstündedir. Yüksek Seçim Kurulu da hangi  düşünce, irade yansımışsa onu sayacaktır. Bu süreç de tüm siyasi partilerin  denetiminde zaten Yüksek Seçim Kurulu çerçevesinde yine yürümektedir."

"BU DÜŞÜNCE ELBETTE DEĞERLİDİR"

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin seçimle ilgili önerisi hakkındaki  soruya  Gül, "Bu düşünceler elbette değerlidir. Yasama, parlamento bunun için  vardır. Bu öneriler değerlendirilip, mutlaka Meclis'in takdirinde uygun görülmesi  halinde elbette kanunlaşacaktır, kanunlaşabilir. Bunların hepsi çok değerli  önerilerdir. Tabii Meclis'in takdirindedir." yanıtını verdi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :