E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemGül dershane yasasını onayladı---

Gül dershane yasasını onayladı

Gül dershane yasasını onayladı
13 Mart 2014 - 06:57 borsagundem.com

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, hükümet ile cemaat arasında gerilime neden olan dershanelerle ilgili yasayı onayladı

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, çözüm süreci çerçevesinde önem taşıyan ve demokratikleşme paketinin bir aşamasını oluşturan yasayı da onaylayarak Başbakanlığa gönderdi. Dershaneler 2015 yılında kapatılırken, Milli Eğitim Bakanlığı'nda paralel devlet kadrolaşması iddiaları çerçevesinde yönetim kadrolarında önemli tasfiyeler yapılacak. Seçimde Kürtçe propaganda da serbest hale geldi.

Ancak 13 Mart itibariyle Resmi Gazete'de sadece demokratikleşme paketiyle ilgili yasanın yayımlanması, Gül'ün onayladığı diğer yasa olan dershanelerle ilgili yasanın yayımlanmaması dikkat çekti.
Cumhurbaşkanlığı'ndan 12 Mart günü akşam saatlerinde yapılan açıklamada, şu ifadeler yer aldı:
 "6528 sayılı Millî Eğitim Temel Kanunu ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun; 6529 sayılı "Temel Hak ve Hürriyetlerin Geliştirilmesi Amacıyla Çeşitli Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun, Sayın Cumhurbaşkanımız tarafından Anayasanın 89'uncu maddesinin birinci fıkrası ile 104'üncü maddesinin ikinci fıkrasının (a) bendi uyarınca yayımlanmak üzere Başbakanlığa gönderilmiştir."
 Gül'ün, Başbakanlığa gönderdiği iki yasa içinde yer alan 6529 sayılı yasa gece yarısı Resmi Gazete'de yayımlandı. Ancak, Gül'ün eş zamanlı olarak onayladığı 6528 sayılı yasa Resmi Gazete'de yayımlanmadı. Dershanelerle ilgili 6528 sayılı yasa; hükümet ile Gülen cemaati arasında yaşanan gerilimin en önemli hususlarından birini oluşturuyordu. Bu yasa; dershanelerin önümüzdeki yıl kapatılmasının yanı sıra Milli Eğitim Bakanlığı kadrolarında önemli ölçüde bir tasfiyeyi de öngörüyordu. Bu yasanın Cumhurbaşkanı'nın onaylamasına rağmen yayımlanarak yürürlüğe girmemesi, bekletilmesi dikkat çekti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (10)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • YILAN13 Mart 2014 16:36

    BANA DOKUNMAYAN YILAN BİN YAŞASIN... OH NE İYİ YAA. OTURDUĞUN YERDEN SENİ KOYUN GİBİ GÜTSÜNLER, ÖNÜNE KONULANI İMZALA, HALKI DÜÜŞÜNME. SANA NE GEREK VAR Kİ ?????

  • CEHALET13 Mart 2014 15:15

    Cahil hatasını tanımaz ve ona nasihat edenin sözünü kabul etmez.

  • DİL YARASI13 Mart 2014 15:15

    - Kişinin kendi ayıplarını bilmemesi ve geri almaya gücü yetmediği şeylerle dil yarası vurması, onun cahilliğine yeter.

  • YORUM13 Mart 2014 14:10

    ÖNÜNE GELENİ İMZALAYAN, SORGULAMA YAPMAYAN, YOLSUZLUKLARIN ARKASINI TAKİP ETMEYEN, BANA DOKUNMAYAN YILAN BİN YAŞASIN DİYE BİR CUMHURBAŞKANIMIZ VAR.

  • imza13 Mart 2014 14:09

    ÖÜNE GELENİ İMZALIYOR. HELE BİR İMZALAMASIN BAKIN O ZAMAN RTE NİN ELİNDEN KURTARABİLENE AŞKOLSUN

  • kıssadan hisse13 Mart 2014 14:08

    Bir gün Hz. Ali'nin taraftarlarının yoğun olduğu Küfe'den biri devesiyle Şam'a gelmiş, dolaşırken biri yanaşmış:- Ver o dişi deveyi bana! Tartışma büyümüş, Küfeli: "Bu deve benimdir, üstelik dişi değil, erkektir", demişse de anlaşamamışlar, iş Muaviye'ye yansımış, halk meydanda toplanmış, Muaviye, Küfeli ile Şam'da deveye sahip çıkanı dinledikten sonra, kararını açıklamış:- Bu dişi deve Şamlınındır! Sonra toplananlara dönmüş:- Ey cemaat, bu dişi deve kimindir? Hep birlikte bağırmışlar:- Şamlınındır! Küfeli şaşkın şaşkın, giden devesinin ardından bakakalırken Muaviye Küfeliyi yanına çağırmış:- Ey Küfeli, dinle! Sen de ben de biliyoruz ki bu deve senindir ve dişi değil, erkektir. Ama sen Küfe'ye dönünce gördüklerini Ali'ye anlat ve de ki:- EY ALİ, MUAVİYE'NİN , DİŞİ DEVEYİ ERKEK DEVEDEN AYIRT EDEMEYEN, O NE DERSE EVET DİYEN 10 BİN ADAMI VAR, AYAĞINI DENK AL '' demiş. Bugün ise çoban ne derse onu sorgusuz sualsiz takip eden KOYUN ları var.

  • piskolog13 Mart 2014 09:39

    adam noter değilmi görevini yapıyor, keşke bizi şaşırtsaydı.

  • Sosyolog13 Mart 2014 08:48

    Bu para avcılığı yapan desaneler kapatılmalıdır hemen. ayrıca dersane velliler üzerinde ayrı bir psikolojik ve ekonomik yük. desnane ücretini ödemeyen bnlerce insan icra ve mahkemelerle uğraşıyor ve ayrıca çocuğunu hiç desaneye gönderemeyen çok anne baba var. hem eşitsizliğide iyice perçinleştiren sistem. rezalet bir sistem

  • Öğretmen13 Mart 2014 08:42

    Dersanecilik bir saömalıktır. genel örgün eğitimin niteliksileşmesinin en önemli nedenidir! derhal bu sistemin ortadan kaldırıp genel eğitimin kalitesi geliştirilmelidir

  • Murat13 Mart 2014 08:36

    Golünüzden haber uydurmadan yasalaştı işte