E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemGül: Bu drama kimse kayıtsız kalmamalıdır---

Gül: Bu drama kimse kayıtsız kalmamalıdır

Gül: Bu drama kimse kayıtsız kalmamalıdır
02 Mart 2020 - 17:50 borsagundem.com

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, "Yunanistan güvenlik güçlerinin evlerini, yurtlarını, vatanlarını terk etmek zorunda kalan mazlumlara yönelik insanlık dışı müdahalelerini endişe ile takip ediyoruz" dedi

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, Avrupa'ya gitmek için sınırda bekleyen kaçak göçmenlerin durumunda artık meselenin hukuki olmanın da ötesinde, insani ve vicdani bir boyuta taşındığını, bu drama kimsenin kayıtsız kalmaması gerektiğini kaydetti. 

Adalet Bakanı Gül, Twitter hesabından, ülkeden ayrılan göçmenlerin durumuyla ilgili paylaşımda bulundu.

Yunanistan güvenlik güçlerinin evlerini, yurtlarını, vatanlarını terk etmek zorunda kalan mazlumlara yönelik insanlık dışı müdahalelerini endişeyle takip ettiklerini ifade eden Gül, dün Suriye'de rejimin katliamlarını görmezden gelenlerin, bugün de kapılarındaki on binlerin feryadına sessiz kaldığını, adeta düşman hukuku uygulayarak masum insanların yaşam haklarını dahi hiçe saydıklarını ifade etti. 

Bakan Gül, paylaşımında Avrupa ülkelerine şu çağrıyı yaptı: 

"Artık mesele hukuki olmanın da ötesinde, insani ve vicdani bir boyuta taşınmıştır. Bu drama kimse kayıtsız kalmamalıdır. Mültecilerin insan onuruna yakışır bir şekilde yaşamalarının önündeki engellerin kaldırılması bütün dünyanın ortak meselesidir. Bugün göç ve mülteci sorunu konusunda gerekli adımları atmayan ve çifte standart sergileyen Avrupa ülkeleri, İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi, Mültecilerin Hukuki Statüsüne Dair Sözleşme gibi uluslararası yükümlülüklerini bir an önce yerine getirmelidir. Geçmişten bugüne dini, dili, ırkı ne olursa olsun bütün dünya mazlumlarına kucak açan Türkiye, insanlığın ve vicdanların sözcüsü olmaya devam edecektir."

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (6)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • emre02 Mart 2020 21:16

    hadi kalmayalım sessiz, gönder çoluk çocuğunu idlib dene yere...

  • fafa02 Mart 2020 20:37

    Zamanında Kayseri pazarlığı yapmıştınız ne oldu?Dalga dalga gönderseydiniz bunlar başımıza gelmezdi.Batı'ya güvenilir mi,vize serbestisinden de vaz geçtik,yalvarıyoruz.Sayın Yaşar Yakış'ı dinlemedik,dinleseydik belki Amerika bile giremeyecekti.

  • Bika02 Mart 2020 20:26

    İranlı,Iraklı,Orta Asyalı ve siyahi mülteciler Türkiye'yi sıçrama tahtası görüp kaçak olarak yaşadıkları Türkiye'den gitmek için sınıra dayandılar.

  • BARIŞ 02 Mart 2020 19:36

    Sizin hiç mi sorumluluğunuz yok.Bu kış gününde zavallı insanları sınıra göndermek hiç de doğru değil.Denizde boğularak ölen AYLAN bebeği unutmamak lazım.

  • emre02 Mart 2020 21:17

    kaç tane suriyeli besledin evinde ??

  • sedat02 Mart 2020 18:36

    Suriye'liler defolup gitsin diyenler kapılar açılıp engelleme yapılmayınca  birdenbire Suriye'lileri savunur duruma gelmişler.Aslında Suriye'lileri savunmuyorlar onların dertleri Avrupa.