E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriGÜBRETAŞ hisseleri 1 Ekim'den itibaren BİST 30'da işlem görecek---

GÜBRETAŞ hisseleri 1 Ekim'den itibaren BİST 30'da işlem görecek

GÜBRETAŞ hisseleri 1 Ekim'den itibaren BİST 30'da işlem görecek
21 Eylül 2020 - 17:40 borsagundem.com

GÜBRETAŞ'ın Borsa İstanbul'daki GUBRF koduyla işlem gören hisseleri, 1 Ekim 2020'den itibaren BİST 30 endeksinde yer alacak.

Türkiye'nin bitki besleme sektöründeki ilk ve öncü şirketi olan GÜBRETAŞ'ın son yıllardaki operasyonel ve finansal başarısı, Borsa İstanbul'daki hisse performansına da yansıdı. Bunun neticesinde GÜBRETAŞ, Borsa İstanbul'da işlem gören işlem hacmi ve piyasa değeri en yüksek 30 şirketin ortak performansının ölçümlenmesi amacıyla oluşturulan BİST 30 endeksine dahil edildi.

Konuyla ilgili bir değerlendirme yapan Genel Müdür İbrahim Yumaklı, "Yıllardır geliştirdiği verimlilik artırıcı ürünleri, örnek oluşturan hizmetleri ve önemli tesis yatırımlarıyla tarım sektöründe öncü rolünü sürdüren GÜBRETAŞ, aynı zamanda İMKB'nin faaliyete başladığı 3 Ocak 1986'da Borsa'da halka arz edilen ilk şirketler arasında yer almaktadır. Bu yönümüzle tarım sektörünün yanı sıra finans sektörünün de önemli halkalarından biriyiz" dedi.

İbrahim Yumaklı, "Ana hissedarı Türkiye'nin en büyük çiftçi ailesi Tarım Kredi Kooperatifleri olan GÜBRETAŞ'ın hisselerinin %25'i Borsa'da işlem görmektedir. Bu açıdan biz kendimizi 'yüzde 100 halkın şirketi' olarak tanımlıyoruz. Şirketimizin operasyonel ve finansal başarılarının Borsa'da işlem gören bu paylarımıza yansıması, finansal paydaşlarımız açısından memnuniyet verici. Devam eden yatırımlar tamamlandığında Türkiye'nin en büyük şirketleri arasındaki yerimizin daha da yükseleceğine inanıyoruz" diye konuştu.

Borsa İstanbul negatif seyre geçti

Tuğçelik'te yasak getirilen Berker Akın'ın payları ortaya çıktı

Türkiye Sigorta ve Bak Ambalaj sorusu

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

Son Değer: 157,50
En Yüksek: 165,00
En Düşük: 156,00
Değişim 0,70 %
FK: 0,00
PD / DD: 3,93
İşlem Hacmi 1.472.935.180
Toplam Adet: 9.205.919
Ağırlıklı Ort.: 160,07
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)