E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaSporGS'li Mancini vergi kaçırmaya çalıştı!---

GS'li Mancini vergi kaçırmaya çalıştı!

GS'li Mancini vergi kaçırmaya çalıştı!
22 Ekim 2013 - 07:12 borsagundem.com

Galatasaray'a gelen Mancini, Türkiye'de vergi ödememek için elinden geleni yapıyor

Galatasaray'ın yeni teknik elemanı Roberto Mancini, geçtiğimiz gün Nişantaşı’ndaki City’s AVM’de görüntülendi. Bu sezon 3.5 milyon, önümüzdeki sene de 4.5 milyon euro alacağı açıklanan İtalyan teknik adam, yaptığı alışverişlerde yabancı uyruklulara sağlanan vergi iadesi uygulamasından faydalanmak istedi, bunun için AVM içindeki tax-free bankosunda işlem yaptırdı. Ancak bu işlem, kafaları karıştırdı. Çünkü ülkede çalışma izni olanlar, vergi indirimi uygulamasından yararlanamıyor.

ÇALIŞMA İZNİ OLMASA ALABİLİRDİ
Hürriyet Gazetesi ekonomi yazarı Prof. Dr. Şükrü Kızılot, konuyla ilgili şunları söyledi: “Galatasaray Teknik Direktörü, KDV’yi iade etmek zorunda. Ayrıca, mal aldığı firmaya da yanıltıcı beyanda bulunmuş. Çünkü 43 Seri No’lu KDV Genel Tebliği’ne göre; kendilerine Türkiye’de geçici veya daimi ikamet tezkeresi verilmiş yabancı uyruklular, KDV istisnasından yararlanamaz. Roberto Mancini’nin çalışma izni olmasaydı, zaten Galatasaray’da görev yapamazdı. Çalışma izninin verilmesi, ikamet tezkeresinin de verildiği anlamına geliyor. Dolayısıyla Roberto Mancini alışveriş yaptığı mağazayı yanıltmış ve vergi kaybına sebebiyet vermiş. KDV iadesi kendisinden geri istenecek. Türkiye’de çalışma izni ve buna bağlı ikamet tezkeresi olmasaydı, KDV iadesi alabilirdi.” Eylül sonunda Galatasaray’ın başına getirilen Roberto Mancini’nin Türkiye’de çalışma izni var. Ailesiyle birlikte Polat Otel’de konaklayan İtalyan teknik adamın ikamet yerinin ise kayıtlarda Galatasaray Kulübü olarak gösterildiği öğrenildi.       

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • ismet4223 Ekim 2013 14:08

    elemancini istedigi indirimi alsın. nassıl olsa bizim gibi ky var. başkan bedelli yapar.banim gibi ky lar öder. bu sıda da SPK bakar.