E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıGram altın kritik seviyenin üzerinde işlem görüyor---

Gram altın kritik seviyenin üzerinde işlem görüyor

Gram altın kritik seviyenin üzerinde işlem görüyor
09 Kasım 2022 - 11:04 borsagundem.com

Altının gram fiyatı, güne yükselişle başlamasının ardından 1.023 lira seviyesinde işlem görüyor. Çeyrek altın 1.680 lira, Cumhuriyet altını 6.850 liradan satılıyor

Dün altının ons fiyatı ve dolar kurundaki yükselişe paralel yüzde 2,5 değer kazanan altının gram fiyatı, günü 1.020,1 liradan tamamladı.

Altının gram fiyatı, yeni güne de yükselişle başlamasının ardından saat 10.30 itibarıyla yüzde 0,3 artışla 1.023 liradan işlem görüyor. Aynı dakikalarda çeyrek altın 1.680 lira, Cumhuriyet altını da 6.850 liradan satılıyor.

Altının ons fiyatı, dünkü yüzde 2,3'lük yükselişinin ardından şu sıralarda 1.710 dolar seviyesinde yatay seyrediyor.

Analistler, yatırımcıların ABD'de bir güç değişimine işaret edebilecek Kongre ara seçim sonuçları ve yarınki enflasyon verileri öncesi temkinli hareket ettiğini bildirdi.

ABD Merkez Bankası'nın (Fed) para politikasına ilişkin belirsizliklerin güçlü kalmayı sürdürdüğünü aktaran analistler, para piyasalarındaki fiyatlamalarda bankanın aralıkta yüzde 57 ihtimalle 50, yüzde 43 ihtimalle 75 baz puan faiz artırımına gideceğinin öngörüldüğünü söyledi.

Analistler, bugünün veri gündeminin sakin olduğunu, ABD'de açıklanacak eylül ayı toptan eşya stoklarının takip edileceğini belirterek, teknik açıdan altının ons fiyatında 1.680 ve 1.640 doların destek, 1.730 doların direnç konumunda bulunduğunu kaydetti.

İnfo Yatırım Foreks bülteninde, 'İçerisinde bulunduğumuz haftaya 1674 seviyelerinde başlangıç yapan XAUUSD paritesi hafta içerisinde yukarı yönlü hareketlenmeler gerçekleştirdi. Bu hareketlenmeler ile ons altın dün 1717 seviyelerini test etti. Bununla birlikte küresel bazda ABD kanadında gerçekleşen Kongre ara seçimleri takip ediliyor. Yarın ise yine ABD kanadından gelecek olan enflasyon verisi izlenecek. Bu veri ile birlikte hareketliliğin oldukça artması bekleniyor. FED sıkılaşma adımlarının devamı ve hızı için ülkeden gelen ekonomik verileri yakından izleyeceğini belirtmişti. Bu sebeple ülkeden gelecek olan ekonomik verilerin önemi daha da artıyor. Bunlar arasında ise enflasyon verisi en önemli verilerden biri olarak karşımıza çıkıyor. XAUUSD grafiğini teknik olarak inceleyecek olursak yukarı yönlü hareketlenmelerde sırasıyla 1735 – 1765 - 1800 seviyeleri direnç noktaları olarak takip edilebilir. Gevşemelerde ise 1695 – 1660 - 1620 seviyeleri destek noktaları olarak test edilebilir.' denildi.

Vakıf Yatırım Teknik Strateji bülteninde, 'Dolar endeksi ve tahvil faizlerindeki geri çekilmeyle birlikte ons altında yukarı yönlü tepki hareketini izliyoruz. Teknik olarak bir dip oluşumu gözlenen ons altında 1,685 üzerinde kalındıkça yukarı yönlü denemelerin devamını görebiliriz. 1,730-1,760 ilk direnç seviyeleri olarak izlenebilir. Olası geri çekilmelerde ise 1,615 ana destek olarak takip edilmelidir. Yarın açıklanacak ABD enflasyon verileri hareketin devamı adına kritik olacak.' denildi.

Dolar endeksinde düşüş sürüyor

 

Altın 1 ayın zirvesinden hafif geriledi

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • HAKUKUTİKUKEKTE09 Kasım 2022 22:42

    gece bir alıyor gündüz biri satıyor nası iş anlamaım giti. bir gündüz yükseltiyor bir gece satıp fiyatı düşürüyor. bir kaç gün sonra tam tersi işlemelr gibi. tuhaf baskılamalar var gibi graifklerde sanki buna işaret gibi. ama patlarsa tam aptlar gibi.  bakalım ilk patlak nası vercek grafiği. ytd.