E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemGraham, Türkiye hamlesinden sonra eleştirilerin odağında---

Graham, Türkiye hamlesinden sonra eleştirilerin odağında

Graham, Türkiye hamlesinden sonra eleştirilerin odağında
14 Kasım 2019 - 18:29 borsagundem.com

Dün Erdoğan ile bir araya gelen Graham'ın Temsilciler Meclisi'nde kabul edilen sözde Ermeni soykırımı tasarısının Senato'da görüşülmesini engellemesi Washington'da gündem oldu. Birçok siyasetçi Graham'ın hamlesine sert çıktı

Osmanlı Devleti’nin son döneminde yaşanan 1915 olaylarını Ermeni soykırımı olarak kabul eden ve Temsilciler Meclisi’nde 29 Ekim’de yapılan oylamayla kabul edilen tasarının Senato’da görüşülmesini engelleyen ABD’li Cumhuriyetçi Senatör Lindsey Graham, Washington kulislerinde gündem oldu.

Ekim ayında 405’e 11 oyla geçen tasarının Senato’da görüşülmesini engelleyen bir adım atan Graham, Demokratlar’ın tepkisini çekti. Türkiye karşıtı açıklamalarıyla bilinen Demokrat Senatör Bob Menendez başta olmak üzere çok sayıda siyasetçi ve uzman Graham’ın bu kararına büyük tepki gösterdi.

Öte yandan ABD’nin çok okunan haber dergilerinden Newsweek de Graham’ın bu hamlesi sonrasında büyük tepki çektiğini bir haber ile okurlarına aktardı.

Senatör Graham Ermeni tasarısını bloke etti

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)