E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıGoldman Sachs'tan petrol yorumu---

Goldman Sachs'tan petrol yorumu

Goldman Sachs'tan petrol yorumu
15 Aralık 2022 - 08:00 borsagundem.com

Goldman, Çin'in daha önce beklenenden daha az petrol tüketmesi, Rusya'nın savaş öncesi seviyelere yakın ihracat yapması ve Kazakistan ve Nijerya'da üretim sorunlarının hafiflemesi nedeniyle petrol fiyatı tahminlerini düşürdü.

Goldman Sachs, 2023 için petrol fiyatı tahminlerini düşürdü ve gelecek yılın başlarında bir piyasa fazlasının kış fiyat artış risklerini hafiflettiğini belirtti.

Wall Street bankası, 2023'ün ilk ve ikinci çeyreği için Brent petrol tahminini varil başına 115 dolar ve 105 dolardan sırasıyla 90 dolar ve 95 dolara düşürdü.

Banka, Çin'in daha önce beklenenden daha az petrol tüketmesi, Rusya'nın savaş öncesi seviyelere yakın ihracat yapması ve Kazakistan ve Nijerya'da üretim sorunlarının hafiflemesi nedeniyle bu kış petrol fiyatlarının ani yükselme riskinin daha az olduğunu söyledi.

Goldman, petrol piyasasının mevcut çeyreği günde 1,6 milyon varil/gün faza ile kapatmasını beklerken, mevsimsel olarak düşen talebin gelecek yılın ilk çeyreğine günde 1,3 milyon varil fazla vermesi bekleniyor.

Çin yeniden açılırken ve uluslararası seyahat toparlanırken, küresel talebin 2023'te günde 2 milyon varil artacağını tahmin ediyor.

Petrol fiyatlarında kısmi düşüş

 

Goldman Sachs petrol beklentisini revize etti

 

Goldman Sachs'tan petrol tahmini

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)