E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemGoldman Sachs, Trump'a olumlu bakıyor---

Goldman Sachs, Trump'a olumlu bakıyor

Goldman Sachs, Trump'a olumlu bakıyor
09 Aralık 2016 - 20:05 borsagundem.com

Donald Trump'ın Amerikan başkanlığına seçilmesinin ardından, dev yatırım bankası Goldman Sachs'in hisseleri yüzde 30 arttı.

Goldman Sachs Group CEO'su Lloyd Blankfein, Alman gazetesi Handelsblatt ile bir röportaj gerçekleştirdi ve Donald Trump'ın başkanlığıyla ilgili korkuların yanlış olabileceğini belirtti.

Dünyanın en önde gelen yatırım bankasının CEO'su Lloyd Blankfein, Trump'ın tartışmalı göçmenlik karşıtı söylemlerine ve ticaret politikalarındaki korumacı tutumuna karşın, üst düzey bir yönetici olabileceğine inanıyor.

'O çok zeki bir adam, bir iş adamı. Kazandığı için karamsar bakmıyorum' şeklinde konuşan Lloyd Blankfein, Donald Trump'ın çok başarılı bir başkan olabileceğini sadece siyasette fazla tanınmamanın dezavantajını yaşadığını dile getirdi.

Dev yatırım bankası Goldman Sachs, bilindiği gibi son dönemde yaşanan dalgalanmalarda en kârlı çıkan bankalardan birisi oldu. Trump'ın zaferinden sonra, bankanın hisseleri yüzde 33 artış gösterdi ve 2008 yılından bu yana ilk defa böyle bir değer kazandı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)