E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaMakro EkonomiGlobal ekonominin 2020'de büyümesi mümkün---

Global ekonominin 2020'de büyümesi mümkün

Global ekonominin 2020'de büyümesi mümkün
17 Ocak 2020 - 08:34 borsagundem.com

Birleşmiş Milletler Dünya Ekonomik Durum ve Beklentileri 2020 raporu açıklandı. Buna göre küresel ekonominin yüzde 2,5 büyümesi mümkün ama engeller ve riskler var.

Birleşmiş Milletler Dünya Ekonomik Durum ve Beklentileri 2020 raporuna göre, global büyümenin 2020'de yüzde 2,5 seviyesinde gerçekleşmesi mümkün ancak ticari gerilimlerde bir alevlenme, finansal kargaşa veya jeopolitik geriliklerin tırmanan bu toparlanmayı rayından çıkarabilir.

Aşağı yönlü bir senaryoda global büyümenin bu yıl yüzde 1,8'e yavaşlayabileceğini belirten BM, "Global ekonomik aktivitede uzun süreli bir zayıflık sürdürülebilir kalkınma için ciddi aksamalara neden olabilir" değerlendirmesini yaptı.

BM, yaygın eşitsizlik ve derileşen iklim değişikliği krizinin dünyanın birçok bölgesinde büyüyen memnuniyetsizliği ateşlemekte olduğunu da vurguladı.

Uzun süreli ticari anlaşmazlıkların etkilediği global ekonominin 2019'da yüzde 2,3 ile son 10 yılın en düşük büyümesini yaşadığını belirten BM, "Eğer riskler uzakta tutulabilir ise, dünya ekonomik aktivitede hafif yükseliş görebilir" değerlendirmesini de yaptı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)