E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemGiresun'da askeri helikopter düştü: 7 şehit, 8 yaralı---

Giresun'da askeri helikopter düştü: 7 şehit, 8 yaralı

Giresun'da askeri helikopter düştü: 7 şehit, 8 yaralı
05 Temmuz 2016 - 18:50 borsagundem.com

Giresun'un Alurca İlçesi Tohumluk Yaylası'na Sikorsky S-70 tipi bir askeri helikopter düştü. Tuğgeneral Mustafa Doğru'nun da yaralı olarak kurtulanlar arasında olduğu belirtildi.

Giresun’da, bölgedeki karakollara bayramlaşmaya giden komutanların içinde bulunduğu askeri helikopter, Tohumluk Yaylası'na düştü. DHA’nın askeri kaynaklardan edindiği bilgiye göre, düşen helikopterde bulunan 7 kişi şehit oldu, 8 kişi de yaralandı. Yaralıların tedavisinin ise sürdüğü öğrenildi.

Bölgedeki karakollara bayramlaşmaya giden Giresun Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Mustafa Doğru, 1 albay, 2 binbaşı olmak üzere 11 askerin bulunduğu helikopter akşam saatlerinde dağlık yükseltilerin bulunduğu ve hava koşullarının sert olduğu bölgede düştü. Olayın duyulması üzerine bölgeye hemen havadan ve karadan arama kurtarma ekipleri sevk edildi.

Pilot Yarbay Hilmi Özer ve Pilot Üsteğmen Yüksel Kandemir yönetimindeki helikopterin düşüş nedeni henüz bilinmezken, içindeki askerlerin durumuyla ilgili de açıklama yapılmadı. 

İşte düşen helikopterin enkazından ilk görüntüler

HELİKOPTERDE BULUNANLAR

Giresun'un Alucra İlçesi'ndeki Tohumluk Yaylası'na akşam saatlerinde düşen askeri helikopterde bulunan 15 kişiden 8 askerin kimlikleri şöyle:

Giresun Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Mustafa Doğru, Jandarma Bölge Komutanlığı Kurmay Başkanı Albay Ünal Bayhan, İl Jandarma Komutan Vekili Yarbay Sadettin Şahin, Jandarma Personel Üstçavuş Cemalettin Çoban, Jandarma Uzman Çavuş Adem Kara, Jandarma Pilot Yüzbaşı Hilmi Özer, Jandarma Pilot Üsteğmen Yüksel Kandemir ve Jandarma Teknisyen Astsubay Çavuş Muhammet Bedek.

Helikopterdeki asker yakını 7 kişi de şunlar:

Nuran Doğru (Bölge Komutanı'nın eşi), Berrin Doğru (Bölge Komutanı'nın kızı), Didem Bayhan (Kurmay Başkanı'nın eşi), Erdal Bayhan (Kurmay Başkanı'nın oğlu), Işıl Bayhan (Kurmay Başkanı'nın kızı), Nihal Şahin (Komutan Vekili'nin eşi) ve Semra Kara (uzman çavuşun eşi)



ASKERİ KAYNAKLAR 7 ŞEHİT 

Askeri kaynaklardan edinilen bilgiye göre, düşen helikopterde bulunan 7 kişi şehit, 8 kişi de yaralandı. Yaralıların tedavisinin ise sürdüğü öğrenildi.

HELİKOPTER NEDEN DÜŞTÜ?

Helikopterin sis mi arıza mı yoksa başka bir nedenden mi düştüğü henüz bilinmiyor.

BAŞBAKAN YILDIRIM: ŞEHİTLERİMİZ VAR

Başbakan Binali Yıldırım kazayla ilk bilgileri İzmir'de verdi. Yıldırım,  "Toplam 15 kişi Giresun'a dönüş yolunda, helikopter kaza kırıma uğruyor. Tamamen olumsuz hava şartları kaynaklı bir kaza kırım olduğu anlaşılıyor. Net bilgiler elimizde yok. Yaralılar var, vefat olduğu yönünde haberler var. Gelişmeleri takip ediyoruz. Sayılar teyide muhtaç olduğu için söylememiz doğru olmaz ama kurtulanlar var, kurtulamayanlar var. Şehitlerimiz var, yaralılar da var. Enkaza ulaşıldı ve yaralılar hastaneye götürüldü. 5 veya daha fazla yaralı var. Terör ihtimali gözükmüyor. Vali ve Başbakan Yardımcısı olay yerindeler, şu anda verebileceğim bilgiler bu" dedi.

Başbakan Yıldırım, Giresun'da düşen askeri helikopterde bulunan Tuğgeneral Mustafa Doğru'nun şehit olup olmadığı yönündeki soru üzerine, "Yaralı olduğu şekilde bilgi var" dedi.

BAŞBAKAN YILDIRIM, GENELKURMAY BAŞKANI ORGENERAL AKAR'I ARADI

Başbakan Binali Yıldırım, Giresun'da düşen askeri helikopterle ilgili, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar ve Giresun Valisi Hasan Karahan'ı, telefonla aradı.
Başbakanlık kaynaklarından alınan bilgiye göre, Başbakan Yıldırım, Giresun'un Yağlıdere ilçesine bağlı Tohumluk Köyü kırsalında düşen askeri helikoptere dair, Orgeneral Akar ve Vali Karahan'dan bilgi aldı.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN BİLGİ ALDI

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Genelkurmay Başkanı Akar'ı arayarak helikopter kazası hakkında bilgi aldı

CANİKLİ GİRESUN'A GİDİYOR

Olayın ardından Giresun Valisi Hasan Karahan bölgeye gitti. AKUT ve sağlık ekiplerinin de olay yerine sevk edildiği öğrenildi. Bu arada, Ramazan Bayramı dolayısıyla Giresun'da bulunan Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli de Jandarma Bölge Komutanlığına geçerek basına kapalı toplantı gerçekleştirdi. Canikli, yaklaşık 1 saat süren toplantı sonrası olay yerine hareket etti.  

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)