E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündem'Gezi eylemleri müebbetlik suç'---

'Gezi eylemleri müebbetlik suç'

'Gezi eylemleri müebbetlik suç'
31 Temmuz 2013 - 20:55 borsagundem.com

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, Gezi eylemlerinin hükümeti düşürme operasyonu olduğunu söyledi

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Meclis Anayasa Uzlaşma Komisyonu Üyesi Mehmet Ali Şahin, TRT Haber ’de yayınlanan İnce Çizgi programında gündeme ilişkin soruları yanıtladı.
Çözüm sürecinin ardından Gezi olayları ile birlikte dış kamuoyunda Hükümet’i yıpratıcı, itibarsız kılıcı çabaların de başladığını söyleyen Şahin, eylemlerin müebbet hapsi öngören TCK’nın 312. Maddesi kapsamında değerlendirilmesi gerektiğini söyledi. Şahin şunları söyledi:
“İzlenimim, bu eylemlerin Hükümeti düşürmeyi amaçlayan eylemlere dönüştüğü yönünde. Çünkü İstanbul ’da Dolmabahçe’yi işgal etme, Başbakanlık Konutu’nu işgal etme, Sayın Başbakan’ın konutunu bile işgal etme şeklinde eylemcilerin bir takım hedefleri zorlamış olmaları, hatta sabahlara kadar zorlamış olmaları, bu amaca yönelik tavırlardır diye değerlendiriyorum. Bu eylemleri başlatıp yönlendirenlerin Hükümeti devirmeyi ve görevden uzaklaştırmayı amaçladıklarını düşünüyorum. Ancak, devletin güvenlik güçleri ve Hükümetin basiretli davranışı bu heves içinde olanların amacına ulaşmasını engellemiştir. Bundan sonra bu tür eylemlere tevessül edilebileceğini de düşünmüyorum.”

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (9)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • ALİ08 Ağustos 2013 05:42

    GEZİ EYLEMLERİNİ PROVAKE EDENLERİN YARGILANMASI...VE GREKİRSE MÜEBBET HAPİS CEZASI VERİLMESİ GEREKİR...TABİKİ TAM BİR HUKUK DEVLETİYSEK.

  • vatandaş05 Ağustos 2013 22:48

    her ülkede hukumet protesto edılıyor onlar neden bu tepkıyı göstermiyor

  • Millet bikti01 Ağustos 2013 02:30

    Halk bu baskici polis rejiminden bikti

  • gokhan01 Ağustos 2013 02:04

    seçim yakın;sandıkta hesap vereceksiniz.millet uyandı artık.sizin yalanlarınızı her geçen gün daha iyi öğreniyorlar.zorbalıkla ülke yönetemezsiniz.size karşı çıkanları adeta fişliyorsunuz.siz kimsiniz padişahmısınız.bitti artık piliniz şarj olmazzz...

  • mehmet01 Ağustos 2013 00:05

    bu tür insanların sıkıntılarına karşı milli iradenin kalbi yani yürekte bulunan kuvvetiyle bu oyunu oynayanlara tokat gibi vurmuştur

  • Ali Aydın01 Ağustos 2013 00:01

    Adam haklı beyler, dağılın...

  • SOĞRUYA DOĞRU.31 Temmuz 2013 23:35

    Neden böyle düşünüyorsunuz millet sizlerin hatalarını hiçsöyleyemiyecekmi yaptığınız yalnışları hiçmi protesto etmiyecek sizler bizleri sığır yerinemi koyuyorsunuz sizleri oralara getiren bizleriz genede sandığa gömecek olanda bizleriz insan bir düşünür yahu bukadar parti varken bizler yüzde 50 gibibir oylan buralara geldik acaba bu yüzde elli kimlerin oyları diye hiçmidüşünmediniz.şimdi oyüzde ellinin içinde benim gibi milyonlarca oy veren vatandaşlarıımız artık gün saymaya başladı hele bie seçim olsada gereken cevabı nasıl sandıkta vereceğiz anlarlar.böyle ZORBALIKLAN hükümet yönetilmez.istiyorsunuzkiinsanlar sizlere kul köle olsun öyle bir deviryok ama istiyorımki şu seçimleri kaybettiğinizde sizlerinde yargı karşısına çıkmasıdır.bizlere çektirdiklerinizi allahta sizlere çektirsin.

  • ihsan31 Temmuz 2013 22:04

    hadi bi düşürsünler düşürebiliyorlarsa ! burası güçlü bir türkiye ve eşkiyalara yer yok !

  • osman31 Temmuz 2013 21:55

    korktunmu yoksa koltuk gidiyor diye yuce divanliksiniz hepiniz hesap vermeden bir yere gitmek yok obur taraf dahil