E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaSporGençlerbirliği: 0 - Beşiktaş: 3---

Gençlerbirliği: 0 - Beşiktaş: 3

Gençlerbirliği: 0 -  Beşiktaş: 3
15 Şubat 2021 - 16:45 borsagundem.com

Süper Lig'in 25. haftasında Beşiktaş, ikinci yarısı yoğun kar yağışı altında oynanan maçta Gençlerbirliği'ni Ghezzal ve Cenk Tosun'un golleriyle 3-0 mağlup etti.

Süper Lig'in 25. haftasında Gençlerbirliği ile Beşiktaş, Ankara Eryaman Stadyumu'nda karşı karşıya geldi. İkinci yarısına yoğun kar yağışının damga vurduğu maçı Beşiktaş 3-0 kazandı ve zirve takibini sürdürdü.

Beşiktaş'a galibiyeti getiren golleri 4. dakikada Rachid Ghezzal, 89 ve 90+4. dakikalarda Cenk Tosun kaydetti. Ghezzal ve Cenk Tosun, bu sezon siyah beyazlı takımda ilk gollerini kaydettiler. Süper Lig'de 10 asisti bulunan Ghezzal, Süper Lig'deki ilk golünü atarken Cenk Tosun ise 1145 gün sonra Beşiktaş forması ile golle tanıştı.

Bu sonucun ardından siyah beyazlı ekip, puanını 51'e çıkartırken aynı puandaki Galatasaray ve Fenerbahçe ile zirve yarışını sürdürdü. Gençlerbirliği ise 20 puan ile 19. sırada kaldı.

Gelecek hafta Beşiktaş, bay geçecek ve maça çıkmayacak. Gençlerbirliği ise deplasmanda Denizlispor ile karşılaşacak.

MAÇTAN ÖNEMLİ DAKİKALAR

1. dakika Hakem Yaşar Kemal Uğurlu maçın ilk düdüğünü çalıyor ve mücadeleye ev sahibi Gençlerbirliği başlıyor.

4. dakika GOOOLL!!! Beşiktaş, Rachid Ghezzal'ın golü ile maçta öne geçiyor. Valentin Rosier'in pasıyla topla buluşan Rachid Ghezzal'ın, sol ayak içiyle ceza sahası dışında hafif sağ çaprazdan dönerek yaptığı şık vuruşta meşin yuvarlak Kristoffer Nordfeldt'in sağından köşede ağlarla buluşuyor.

12. dakika Atiba Hutchinson'ın pasıyla topla buluşan Adem Ljajic'in, ceza sahası dışından kaleye gönderdiği şutunda Kristoffer Nordfeldt topa hakim olmayı başarıyor.

17. dakika Sağ kanattan kazanılan korneri kullanan Lucas Mugni'nin ceza alanına gönderdiği ortasında Cyle Larin kafayla topu uzaklaştırıyor.

20. dakika Sol kanattan kazanılan korneri kullanan Adem Ljajic'in ceza alanına gönderdiği ortasına hareketlenen Welinton'un, yakın mesafeden yaptığı kafa vuruşunda top kalenin sağından auta çıkıyor.

26. dakika Adem Ljajic'in sağ kanattan ceza alanına gönderdiği ortasına hareketlenen Vincent Aboubakar'ın, gelişine yaptığı kafa vuruşunda top kalenin solundan az farkla auta çıkıyor.

30. dakika Hızlı gelişen atakta Floyd Ayite'nin pasıyla ceza alanında topla buluşan Daniel Candeias'ın, karşı karşıya pozisyonda yaptığı vuruşta açıyı iyi kapatan Ersin Destanoğlu gole izin vermiyor.

32. dakika Hızlı gelişen atakta Floyd Ayite'nin pasıyla ceza alanında topla buluşan Daniel Candeias'ın, karşı karşıya pozisyonda yaptığı vuruşta açıyı iyi kapatan Ersin Destanoğlu gole izin vermiyor.

34. dakika Daniel Candeias'ın sağ kanattan ceza alanına gönderdiği ortasında Ersin Destanoğlu topa hakim olmayı başarıyor.

41. dakika Valentin Rosier'in sağ kanattan ceza alanına gönderdiği ortası Cyle Larin için hızlı olunca top auta gidiyor.

45. dakika Yaşar Kemal Uğurlu ilk yarının son düdüğünü çalıyor ve mücadelenin ilk yarısı Beşiktaş'ın 1-0'lık üstünlüğü ile tamamlanıyor.

46. dakika Yaşar Kemal Uğurlu'nun düdüğü ile karşılaşmanın ikinci yarısı başlıyor.

51. dakika dem Ljajic'in sol kanattan kullandığı köşe vuruşunda, Vincent Aboubakar ön direkte topu arka tarafa aşırıyor ama hiçbir arkadaşı topa dokunamayınca, top ceza sahası dışına uzaklaşmış oluyor.

54. dakika Kristoffer Nordfeldt'in uzaklaştırmak istediği top Vincent Aboubakar'ın önünde kalıyor. Aboubakar topu biraz sürdükten sonra uzak mesafeden şutunu çekiyor ama top kalenin yanından auta çıkıyor.

56. dakika Beşiktaş, Rachid Ghezzal ile mutlak bir gol şansından yararlanamıyor. Adem Ljajic sol kanatta topla ceza sahasına kadar ilerledikten sonra topu altı pas önündeki arkadaşlarına doğu gönderiyor. O noktada topla buluşan Rachid Ghezzal şutunu çekiyor ama Polomat kale sahası içinde topun kaleye girmesine engel oluyor.

62. dakika Beşiktaş'ta oyuncu değişikliği, Cenk Tosun ve Georges-Kevin N'Koudou oyuna giren isimler olurken; Rachid Ghezzal ve Vincent Aboubakar saha kenarına gelen futbolcular oluyor.

67. dakika Daniel Candeias'ın kullandığı köşe vuruşunda Beşiktaş savunması topu ceza sahası dışına uzaklaştırıyor.

69. dakika Sol kanattan kazanılan serbest vuruşta topun başına Adem Ljajic geçiyor. Adem Ljajic'in ceza sahası içine sert kestiği ortada Gençlerbirliği savunması hata yapmıyor ve topu tehlikeli bölgeden uzaklaştırıyor.

72. dakika Sol kanatta topla buluşan N'Koudou için ofsayt bayrağı kalkıyor.

75. dakika Josef De Souza'nın ara pası ile topla buluşan Cenk Tosun, ceza sahası içine girer girmez şutunu çekiyor ve Kristoffer Nordfeldt son anda topu kornere çeliyor.

77. dakika Adem Ljajic'in pasıyla ceza sahası içinde kaleci ile karşı karşıya kalan Cyle Larin'in şutu kaleciden dönüyor ve Beşiktaş bir gol şansından daha yararlanamamış oluyor.

85. dakika Beşiktaş Georges-Kevin N'Koudou ile bir önemli fırsattan daha yararlanamıyor. Cenk'in pası ile ceza sahası içinde topla buluşan N'Koudou sol çarprazdan vuruşunu yapıyor ama top son anda Kristoffer Nordfeldt'in ayaklarına çarpıyor ve top kornere çıkıyor.

89. dakika GOOOLL!!! Beşiktaş, Cenk Tosun'un golü ile farkı ikiye çıkarıyor. Dorukhan Toköz'ün ara pasıyla topla buluşan Cenk Tosun ceza sahasına girer girmez şık bir plase ile topu ve kaleciyi ayrı köşelere gönderiyor ve skoru 2-0'a getiren golü atan isim oluyor.

94. dakika GOOOLL!!! Beşiktaş, Cenk Tosun'un golü ile farkı üçe çıkarıyor. Valentin Rosier'in ceza sahasına ortaladığı topu Arda Kızıldağ uzaklaştırmak istiyor fakat top Josef De Souza'nın önünde kalıyor. Josef topuk pası ile topu Cenk ile buluşturuyor, altı pas önü sol çarprazdan Cenk Tosun plase vuruşunu yapıyor ve meşin yuvarlağı filelerle buluşturarak skoru 3-0'a getiriyor.

90+8. dakika Hakem Yaşar Kemal Uğurlu karşılaşmanın son düdüğünü çalıyor ve mücadele  Beşiktaş'ın 3-0'lık üstünlüğü ile tamamlanıyor.

İŞTE İLK 11'LER

Gençlerbirliği: Nordfeldt, Johansson, Zargo, Arda, Polomat, Furman, Soner, Mugni, Candeias, Sefa, Ayite

Beşiktaş: Ersin, Rosier, Welinton, Necip, Dorukhan, Atiba, Josef, Ghezzal, Ljajic, Larin, Aboubakar

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)