E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemGenç Kart sahiplerine sanatsal etkinlikler ücretsiz veya indirimli olacak---

Genç Kart sahiplerine sanatsal etkinlikler ücretsiz veya indirimli olacak

Genç Kart sahiplerine sanatsal etkinlikler ücretsiz veya indirimli olacak
01 Mart 2024 - 07:04 borsagundem.com

Genç Kart uygulaması, Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın kültür ve sanat projesi kapsamında hayata geçirildi. Konuya ilişkin Cumhurbaşkanı Kararı Resmi Gazete'de yayımlandı

Genç Kart sahipleri, sanatsal etkinliklerden de ücretsiz veya indirimli faydalanabilecek. Cumhurbaşkanı Kararı, Resmi Gazete'de yayımlandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 26 Eylül 2023'te bu müjdeyi vermiş,
18 yaşına giren gençlere, kültürel ve sanatsal etkinliklerde kullanabilmeleri için 1 yıl süreyle geçerli olmak üzere GençKart vereceklerini açıklamıştı.

Genç Kart uygulaması, Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın kültür ve sanat projesi kapsamında hayata geçirildi. Konuya ilişkin Cumhurbaşkanı Kararı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Uygulama kapsamında gençler, bakanlığa bağlı müze ve ören yerlerinden ücretsiz ya da indirimli olarak faydalanacak.

Yine Genç Kart sahipleri, Güzel Sanatlar, Devlet Tiyatroları, Devlet Opera ve Balesi, Ankara Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası konser alanları ile İstanbul Atatürk Kültür Merkezi'ne bağlı sanat etkinliklerinden de ücretsiz ya da indirimli faydalanabilecek.

Bakan Bak: Genç Kart projemizi hayata geçiriyoruz

 

Erdoğan: Kültür sanat birikimimize sahip çıkıp daha ileriye taşıyacağız

 

ABD Kongresi geçici bütçeyi onayladı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Mucise Reis : )01 Mart 2024 08:42

    hala opera, bale, güzel sanatlar vb gösterileri var ise güzel :D hangi şehirlerde var ? bakan bu kat uygulaması ile kaç şehirde alt yapı kurdu ? nasıl bir çalışma ve bu alanlarda genişleme oluşturdu ? :D yoksa ver şanmlı urfadaki adama genç kart eee istanbulda kullansın :D yaa güldürmeyin.. ver hakkari şemdinlideki gençlere akrt ee gösteri izmirde :D yaa kafa yapmayın.. bakanlık her şehre gidecek ulaşacakkı, sonra kart verecek... yada  ben olsam... sanal site kurarım , sanal biçimde bu mekanları gezmeyi uygulayan... yazılım ya alan :D neyse... her saat başı sanal turu canlı başlatırım. 1 tane anlatıcı olur. tek tek sanal biçimde onlıne olarak burada tur düzenlerim. tur fiyatıda attım 1tl 5 tl 15tl gibi olur. bitmedi... hatta tur öyle tatlı olurkı gelın gerçek turda buluşalım der damaklarda tat bırakıyorum.. global turlar fragman gibi gerçekleştiririm. böylece ülkeye tursit çekerim :D al sana proje . kafasızlar üretmez.