E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaGelişmekte olan piyasalara dönüş hızlandı---

Gelişmekte olan piyasalara dönüş hızlandı

Gelişmekte olan piyasalara dönüş hızlandı
02 Nisan 2014 - 08:24 borsagundem.com

Yatırımcılar birkaç ay öncesinde büyük çıkışlarla sert satış dalgaları yarattığı gelişen piyasalara hızla geri dönüyor

Ekonomistler, yatırımcıların ABD Merkez Bankası’nın çıkış stratejisiyle endişeyle çıktıkları ve büyük dalgalanmalar yarattıkları gelişen piyasalara aynı hızla geri döndüğüne işaret etti. Yıla zayıf bir başlangıç yapan gelişen ülke borsaları Şubat ayı itibariyle yeniden güçlendi. MSCI Gelişen Ülkeler Endeksi, Şubat’tan bu yana yüzde 7 değerlendi. Bu süreçte S&P 500’teki yükseliş yüzde 5,8’de kaldı.

GERİ DÖNÜYORLAR

Finansal danışmanlık şirketi Morgan Creek Capital Management CEO’su Mark Yusko, gelişen ülkelerin ekonomik dengesizliklerini hedef alan doğru adımlarının yatırımcıların iştahını artırdığına ve gelişen piyasaların geri döndüğüne inanıyor. CNBC kanalına konuşan Yusko, “Geçen yıl yatırımcılar sanki sonsuza kadar gelişen piyasaları terk etmiş gibiydi. Ama ben bu yıl gelişen ülke borsalarının gerçekten güçlü bir performans göstereceğine inanıyorum. Özellikle de Kırılgan Beşli olarak gösterilen grup” dedi. Kırılgan Beşli, geçen yılki satış dalgasından en fazla etkilenen ülkeler Hindistan, Endonezya, Brezilya, Türkiye ve Güney Afrika’yı kapsıyor. Yusko, merkez bankasının doğru adımlarından dolayı 2014’ün ‘sürprizinin’ Hindistan olacağına işaret etti.

GELİŞEN PİYASALAR DÖNÜM NOKTASINDA

Financial Partners’ın Başyatırım Danışmanı Jack Bouroudjian da gelişen piyasaların dönüm noktasında olduğuna işaret etti. Bouroudjian, “Birkaç önce dönüm noktasından geçtiler. Fed’in geri çekileceğini açıklamasının ardından aslında biz gelişen ülkelerde dip noktasını gördük. Ancak şimdi gelişen ülkelerde iyileşme görüyoruz. Bence bu yıl gelişen ülkeler için harika bir yılın geçtiğini göreceğiz” dedi.

TEMKİNLİ YAKLAŞANLAR DA VAR

Macquarie Private Wealth şirketinin yöneticilerinden Martin Lakos ise gelişen piyasalara yönelik umutların artması için önce daha ciddi yapısal reformlar görmek gerektiğine işaret etti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • dandun02 Nisan 2014 08:30

    üç beş bankayla çıkan bir endeks 70 binde olur 170 binde altta kalanın canı çıksın aslında bankalar için ayrı bir oluşum yapmalı kendi aralarında alıp satarlar