E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaGelişen piyasalarda riskler artıyor---

Gelişen piyasalarda riskler artıyor

Gelişen piyasalarda riskler artıyor
30 Haziran 2020 - 16:24 borsagundem.com

Merkez bankalarının krizle müdahalede cephaneleri bittikçe gelişmekte olan piyasalarda riskler artıyor

BORSAGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Ölümcül korona virüs pandemisiyle gelişen ülke piyasalarından para çıkışı rekor seviyelere gelirken virüsün nereye gideceğinin kestirilememesi gelişen ülke borsalarındaki riskleri artırıyor.

TD Securities’e göre merkez bankaların krize karşı müdahalede cephaneleri azaldıkça gelişen ülke birimlerindeki değer kaybı artacak.

Bank of America da gelişmiş ülkelerin para birimlerinin yüksek volatilite ve düzensiz sermaye girişle birlikte savunmasız kaldığını söyledi.

JPMorgan Chase & Co., rallide çatlakların görülmesi ile birlikte, gelişen piyasa hisseleri konusunda tavsiyesini "nötr"e düşürdü.

JPMorgan stratejistleri, hazırladıkları notta, değer arayışı, zayıf ABD doları ve kârların diğerlerine göre daha iyi performans göstermesi gibi son bir aydır gelişen ülke hisse senetlerindeki kazançları destekleyen faktörlerin hiçbirinin muhtemelen etkisini sürdürmeyeceğini kaydettiler. Bunun yerine, stratejistler, yılın ikinci yarısında yatırımcı getirilerinde liderlik etmesini bekledikleri ABD hisse senetleri için tavsiyelerini "ağırlığını artır"a yükseltti.

Mislav Matejka, Prabhav Bhadani ve Nitya Saldanha, hazırladıkları notta, "Yılın ikinci yarısında, karşılaştırmalı gelişen piyasa risk-getiri durumunun cazip olmadığını düşünüyoruz, ABD'nin bölgesel liderlerine döneceğine inanıyoruz," dedi ve "Son dönemsel rotasyon sona eriyor ve ABD daha cazip sektörlere sahip" değerlendirmesinde bulundu.

JPMorgan'ın bu görüşü, MSCI Gelişen Piyasalar Endeksi'nin Mart ayındaki düşük seviyesinden yüzde 32 yükselmesine neden olan ve endeksi 2009'dan beri en iyi çeyrek dönem performansına yönelten likidite destekli yükseliş ortamında temkinli bir duruşu işaret ediyor. Merkez bankası teşvik dalgasının tüm dünyada yayılması ve ABD-Çin ticaret gerilimindeki olası yumuşama, korona virüsün ikinci dalgasının ekonomik toparlanmayı olumsuz etkileyeceği endişelerini dengeliyor.

Piyasaları yükselten dinamikler

Tesla hisseleri 10 yılda %4000 arttı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • &&&& ^^^^ &&&&30 Haziran 2020 23:07

    böyle kıytırık haberlere inandık hisse senedi almadık çöp hisse senetleri kat kat gitti.bunlara asla inanmayın.bildiginizi yapın.

  • EKRİST30 Haziran 2020 16:46

    ben inanmıyorum.aracı kurumlar yılsonu hedefleri 201.750 TL yükseltmişler.