E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaGelişen piyasalarda 'büyüme' endişesi---

Gelişen piyasalarda 'büyüme' endişesi

Gelişen piyasalarda 'büyüme' endişesi
06 Ocak 2014 - 18:58 borsagundem.com

​Uluslararası piyasalar, ABD verilerinin ardından, Çin'den gelen verilerin yavaşlama işareti göstermesi ile birlikte endişeli

Gelişen piyasa hisseleri, Çin'de hizmet sektörü büyümesinin yavaşlaması ile dört ayın en düşüğüne gerilerken, yen ABD Hazine tahvilleri ile yükseldi. ABD hisseleri düşüş yaşadı, kahve ve ısıtma yağı emtia yükselişlerine öncülük etti. 

MSCI Gelişen Piyasalar Endeksi, New York saati ile 11:13'te yüzde 0.7 gerilerken, Şanghay Composite Endeksi yüzde 1.8 düşüş yaşadı. Standard & Poor's 500 Endeksi yüzde 0.4 kaybetti. Yen 16 önemli para biriminin 10'u karşısında güçlenirken, Türk Lirası dolar karşısında erken saatlerde 2.1948'i görmesinin ardından yatay seviyeye döndü. 10 yıl vadeli ABD tahvilinin faizi üç baz puan azalarak yüzde 2.96 oldu. Kahve yüzde 2.5 sıçradı, ısıtma yağı ve Kansas buğdayı son 20 yılın en soğuk hava şartları ile yüzde 0.9 ralli yaptı. 

Bugün açıklanan verilere göre ABD'de hizmet sektörü geçtiğimiz ayda beklenmedik şekilde gerilerken, fabrika siparişleri Kasım ayında beklentilerin üzerinde yükseldi. Janet Yellen, Senato'da bugün, gelişen piyasa ve diğer yüksek getirili varlıklar için talebin artmasını sağlayan varlık alımlarını azaltmaya başlayan Fed'in, başkan adaylığı için konuşma yapmaya hazırlanıyor. 

Sydney'de Perpetual Investments yatırım piyasaları araştırma müdürü Matthew Sherwood, "Bu yıl bir konsolidasyon yılı olacak," dedi ve "Çin'de büyüme yapısal olarak yavaşlıyor. Çin ekonomisine ilişkin beklentimiz halen bu yıl büyümenin yüzde 7'nin biraz üzerinde olacağı şeklinde" değerlendirmesinde bulundu.

S&P 500'de değerlemeler geçtiğimiz yılda mali krizden bu yana en büyük yükselişi gösterirken, 460 hisse ralli yaptı. Bu rakam 1990 sonrasındaki her yıldan daha yukarıda. S&P 500 Endeksi 2013'te yüzde 30 tırmandı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • ken07 Ocak 2014 04:07

    inşallah ben de bir gün böyle ralli yapacak bir yıl yaşarım. borsaya girdiğimden biri sürekli yokuş ayağı heyelan yaşadım artık bize de güler allah bi gün diyorum. gerçi biz kendi içimizdeki heyelan yapan veya yaptıranları ortadan kaldırsak daha iyi olacak, kendi kendimizi tüketiyoruz.

  • tttt06 Ocak 2014 22:14

    çin çin çincarpmışa dönersiniz

  • ralli06 Ocak 2014 20:38

    işallah birazda gelişmekte olan ülkeler ralli yapar temennim