E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaGelişen piyasalar 3 haftanın zirvesinde---

Gelişen piyasalar 3 haftanın zirvesinde

Gelişen piyasalar 3 haftanın zirvesinde
09 Eylül 2013 - 11:30 borsagundem.com

Çin'de ihracatın beklentinin üzerinde gelmesiyle gelişen piyasalar endeksi 3 haftanın en yükseğine tırmandı

Dünyanın en büyük ikinci ekonomisi Çin'de beklenenden iyi gelen ihracatın güveni desteklemesiyle gelişen piyasalar endeksi 3 haftanın en yükseğine çıktı.
Çin'in en büyük kargo hattı China Cosco Holdings Co. 5 ayın zirvesine tırmandı. Agricultural Bank of China Ltd., Money Week'in, ülkenin sermaye piyasaları regülatörünün bazı bankaların imtiyazlı hisse satmasına izin verebileceğini söylemesi üzerine yüzde 4 ralli yaptı. HTC Corp., Commercial Times'ın siparişlerin yavaşladığını söylemesinin ardından 8 yılın en düşüğüne geriledi. Malezya ringgiti ve Güney Kore  wonu, dolar karşısında en azından yüzde 0.5 değerlendi.
MSCI Gelişen Piyasalar Endeksi yüzde 0.9 kazançla 964.46 puana yükselerek, 4. gününde de artış kaydetti. Çin'de dün açıklanan ihracat verisi, Ağustos'ta yüzde 7.2 artışa işaret etti. Bloomberg anketine katılan ekonomistlerin medyan tahmini ihracatın yüzde 5.5 artacağı yönündeydi. ABD'de de 6 Eylül'de açıklanan tarımdışı istihdamın beklentinin altında gelmesi, Fed'in tahvil alımları azaltımının potansiyel büyüklüğüne ilişkin endişeleri gevşetti.
Çin'in ihracat verisinin dış ticaret beklentisini kesinlikle destekledğini söyleyen First State Investments'in fon yöneticilerinden Laurentia Amica Darmawan, bu ilerlemelerin sürdürülebilir olup olmadığını görmek için önümüzdeki aylara bakılmasının gerektiğini belirtti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)