E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemGedikli: En çok Almanya zarar görecek---

Gedikli: En çok Almanya zarar görecek

Gedikli: En çok Almanya zarar görecek
02 Eylül 2017 - 08:14 borsagundem.com

Gedikli: En yüksek ihracatı Almanya’ya yapmışız. Seçim malzemesi olarak daha güçlü bir figür bulamadıkları sürece sanırım Sayın Cumhurbaşkanımızı ve güçlü Türkiye’yi hedef almaya devam edecekler.

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Dr. Bülent Gedikli, ağustos ayında ihracatın bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 11,9 artarak 12 milyar 439 milyon dolar olduğunu açıkladı. Gedikli, "2017 sonunda dünya ekonomisinde ABD’de artan kaosun etkilerinden en çok zarar görecek ekonomi AB ve başta Almanya’dır" dedi.

Ekonomide bayram yaptıran haberlerin gelmeye devam ettiğini kaydeden Gedikli, “Ağustos ayında ihracat, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 11,9 artarak 12 milyar 439 milyon dolar oldu. Yılbaşından bu yana ihracat yüzde 10,7 artış ile 102,5 milyar dolara ulaşırken, son 12 aylık ihracat, yüzde 7,8 artarak 151,8 milyar dolar seviyesinde gerçekleşti. Tüm ekinini taşın altına koyan müteşebbislerimize teşekkürler. Almanya’ya ‘mantıklı ol, ekonomi popülizmle yürüyen bir şey değildir’ demiştik. Gelen rakamlara baktığımızda gene en yüksek ihracatı Almanya’ya yapmışız. Seçim malzemesi olarak daha güçlü bir figür bulamadıkları sürece sanırım Sayın Cumhurbaşkanımızı ve güçlü Türkiye’yi hedef almaya devam edecekler. Ancak 2017 sonunda dünya ekonomisinde ABD’de artan kaosun etkilerinden en çok zarar görecek ekonomi AB ve başta Almanya’dır. Macron’un anlaşılmaz beyanları ile Merkel’in izansızlıkları tamamen ekonomik sıkıntılarından ve siyasi istikrar sağlayamamalarını kendi ülkelerinde unutturma çabalarıdır. Türkiye gündem malzemesi yapılamayacak kadar büyük lokma. Bunu daha iyi anlayacaklar” açıklamasında bulundu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (25)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • enayi03 Eylül 2017 00:38

    herzaman oldugu gibi gariban Türk halkı görecek zararı bizimkiler sallıyor yine

  • D.demirkan 03 Eylül 2017 00:09

    AKPARTİ VE MHP DERHAL BİRLEŞMELİ.İKİSİDE SEVDİYİMİZ PARTİLER.TÜRKİYEMİZ İÇİN GELECEYİMİZ İÇİN DAHA GÜÇLÜ OLMALIYIZ.HEDEF AYNI TEK VATAN TEK BAYRAK BAHÇELİ SAYGIN DEVLET ADAMI.REİS ZATEN BAŞTACIMIZ.İKİSİNİDE UZUN ÖMÜRLER.

  • Ali Veli02 Eylül 2017 23:07

    Sayın D.demirkan, sizin açıklamalarınızdan ve bir partinin Fatih Gençlik Kolları Başkanının yaptığı Dünya Düzdür açıklamasından çok faydalandım. Yanlış yolda olduğumu anlamama yardımcı olduğunuz için size teşekkür ederim.

  • D.demirkan 02 Eylül 2017 22:30

    GELEN YORUMLARDAN ŞUNU ANLADIM.AK PARTİ GİTSİNDE İSTERSE TÜRKİYE İŞGAL EDİLSİN.RECEP TAYİP ERDOĞAN GİTSİNDE.İSTERSE FETO GELSİN.AVCUNUZU YALARSINIZ

  • M.demir02 Eylül 2017 22:17

    Ülkem nerden nereye geldi uyan eyyy kemalikler kurtçuklar okçular uyanın

  • D.demirkan 02 Eylül 2017 21:32

    Sayın akgül.evet türkiyede yaşıyorum.hemde sağlıklı huzurlu bir şekilde.yıllarca meşrubat sanayinde çalıştın.sonra sekiz senesini belediyenin çöp kamyonunda şoförlük yaptım 1996. yılında emekli oldum.bir özel sektörde on sene daha şoförlük yaptım.hem emekli maaşı hem normal maaşımı aldım.arttır dıgım paramı devlet tahvili aldım altın aldım gücüm kadar tabi.sonra bunları bozdum temelden daire aldım güzel fiata sattım.şimdi izmirden bir daire aldım kendim oturuyorum.içki nedir bilmem sigarayı ağzıma almadım kredi kartı borç hiç alışmadım.varsa harcadım yoksa geçtim.kavede bir bardak çay içmez olalı yıllar oldu.halime çok şükür.kendi yayımla kavruluyorum.parti lerden uzak durarım.iki çocuğumun var çalışıyorlar.benden bu kadar.saygılar.

  • D.demirkan 02 Eylül 2017 20:00

    SAYIN CK.SADECE İÇİMİZDEKİ ALMANLAR DEMİYELİM.FETOCU ALMAN İŞBİRLİKÇİLERİ.İÇERİDE DAHA ÇOK HAİN VAR. TEMİZLENECEK TE .BİRAZ ZAMAN ALACAK.

  • Salih akgul02 Eylül 2017 19:58

    D.Demirkan : siz türkiye de mı yaşıyorsunuz.? Ekonomikmen Güllük gülüstanlık bir yerden bahsetmişsiniz.meğer türkiye çağ atlamış da haberimiz yok. Türkler borcla yaşıyor borcu borçla kapatıyor.turkiyenin çok iç ve dış borcu var.büyume teşvikler olmadan önce eksilerdeydi.tesvikleri daha ne zamana kadar sürdürebilirsin.pembe hayali bir tablo.her şey hormonlu. Avrupa ve abd isteseler tüm paralarını 3 günde çekerek ekonomini batırır.1 ekmeği 3 tl ye alırsın.

  • D.demirkan 02 Eylül 2017 19:53

    SAYIN ALP TİGİN.TÜRK İNSANINI KİMSE KANDIRAMAZ.TÜRK HALKI ÖYLE UYANDIKİ.SEN UYANAMAMIŞSIN.ALMAN ZENGİN OLMUŞ OLABİLİR AMA ADAM OLAMAMIŞ.TÜRKİYE BUGÜN BEŞ MİLYON ÇARESİZ İNSANLARA YARDIM EDİYOR BESLİYOR.DÜNYA HAYRANLIKLA İZLİYOR.GÖÇMEN ANLAŞMASINDA ÜÇ MİLYAR EURO YU ÖDEYEMEDİ.TÜRKİYE MİLYAR DOLARLAR HARCADI. ALLAH BİZİ MERHAMET ÜLKEMLE GURUR DUYUYORUM.ONLAR GİBİ UTANÇ DEYİL.KEDİLERİ SÖLÜYOR TÜRKİYE GİBİ OLAMADIK DİYİ.

  • Okie Dokie02 Eylül 2017 19:43

    Seviyorum bu beyefendiyi :)

  • D.demirkan 02 Eylül 2017 19:22

    BİR ÜLKENİN REFAHI PARA İLE ÖLÇÜLMEZ.İNGİLİZLERİN PARASIDA ALMANLARDAN ÜSTÜN.BUNDAN OTUZ KIRK SENE ÖNCE ALMANYAYA GİDEN İNSANLAR BİN PİŞMAN.TÜRK HALKI BUGÜN REFAH İÇİNDE HUZURLU YAŞIYOR.HERKESİN ALTINDA ARABA TRAKTÖR KÖYLERİMİZ CIVIL CIVIL TOKİ DEN DAİRELER TASİTLE ELİMİZDE İKİ MİLYARLIK CEP TELEFONU.HABERLERDE ALMANYADAKİ EVSİZLERİDE GÖRÜYORUZ.TÜRKİYEMİZDE YOK YOK.ÇOK ŞÜKÜR.

  • Ck02 Eylül 2017 19:22

    Icimizdeki almanlar

  • D.demirkan 02 Eylül 2017 18:48

    BİRİNCİ DÜNYA SAVAŞINDA. Kİ BU ALMANLAR YÜZÜN BEŞ DEVLETLE SAVAŞTIK HEPSİNİ SİLİNDİR GİBİ EZDİK MERAK ETME.ON SENE SONRA TÜRKİYE DÜNYADA İLK ON ÜLKE ARASINDA.MERKELİN KORKUSUDA BUNDAN ZATEN.ARABAMIZDA OLACAK YAKIN.TÜRKİYE DÜNYANIN ENERJİ ÜSTÜ.TÜRKİYE UĞRAK MERKEZİ HAVAALANLARI HER GÜN REKOR KRIYOR.ÇOK DEYİL ON SENE SONRA ALMANYANIN DEFTERİNE DÜRECEYİZ.IRKÇI NAZİ.ARKASINI ÜÇBEŞ BATIK AVRUPA ÜLKESİ ALMIŞ BİZİ HİZAYA GETİRMEYE ÇALIŞIYOR.SEN KİMSİN HATTİNİ BİL ÖNCE.SENİN SÖZÜN YUNANA GEÇER ANCA.TÜRK DÜŞMANI.

  • Alp Tiğin02 Eylül 2017 18:32

    Geç bu paravraları. Sen kimsin ki Almanya ile Türkiyeyi karşılaştırıyorsun.Boş laf ediyorsun.Alman yanın sadece oto.ihracatı senin Türkiye nin yıllık ihracatından çok fazla.Boş sözlerin halkı kandırmaya dönük.

  • D.demirkan 02 Eylül 2017 18:05

    Almanlar bizi her alanda ezergeçer.haklısın Elif hanım.birinci dünya savşında insanları fırınlarda yaktı.gaz odalarında kadın çocuk demeden zehirledi.bizim dedelerimiz bunu yapadı haklısın.ilimci bilimci alman bunu yaptı.ikinci dünya savşında milyonların ölümüne sebep oldular dünyayı atom bombası ile tanıştırdılar.senin insan hakkı yemeyen hans.afrikada sömürdüğü ülkelerden özür dileyecekmiş.afrikanın haline denizlerde boğuluyor türkiye yardım ediyo.avrupanın zenginliği.haram göz yaşı muhsumların kanı.bizim dedelerimiz bunları yapmadı.osmanlı dünyanın her yerine adalet merhamet şevkat dağıttı atalarınla gururduy o kadar alman hayranı olma.beş sene bende çalıştım almanya-da.iyi bilirim.

  • Çağlar aksoy.02 Eylül 2017 17:56

    Almanların avrosu seninkinden 4 kat daha kıymetli.senin hala kendi yaptığın bi otomobil markan bile yokken adamların dünya çapında ünlü enaz 5 tane markası var. Adamların ihracatı seninkinin onlarca katı. Burda yorum yapanlar atıp tutmasın. Politikacılarımız ise trübunlere oynuyorlar.

  • Elif göl02 Eylül 2017 16:27

    Almanya seni her alanda silindir gibi ezer esamen bile okunmaz.ilimde bilimde fende uygarlıkta medeniyette eğitimde teknolojide demokraside insan haklarında adalette hukukta uluslararası norm ve kurallarda kalkinmışlıkta insanlıkta kül hakkı yetmemekte...adamlar yapay zeka yapıyor sen hala kadının kılıyla uğraşıyorsun bizi aptal yerine koymayın.

  • D.demirkan 02 Eylül 2017 16:25

    ALMANYA BİZDEN MAL ALMAZ DİYE ALMANLARIN KUCAYINAMI OTURALIM.AÇIĞI BAŞKA ÜLKELERE İHRACATLA KAPATIRIZ.TÜRK GİRİŞİMCİ DÜNYANIN HER YERİNDE.TÜRKİYE KABUĞUNU KIRDI ARTIK.DÜNYADA HIZLI BÜYÜYEN İKİNCİ ÜLKE.

  • D.demirkan 02 Eylül 2017 16:00

    ALMAN EKONOMİSİ SANAYİYE DAYALI EKONOMİ.2008. DEKİ DÜNYA KIRİZİNDE YERLE BİR OLDU.AVRUPANIN DURUMU İÇLER ACISI İDİ.YUNAN BATTI İTALYA FRANSA İSPANYA ÇÖKTÜ.AMA TÜRKİYE DİMDİK AYAKTAYDI.ÇÜNKÜ BİZ HEM SANAYİ HEM TARIM HEM TRİZM ÜLKESİYİZ.CENNET GİBİ ÜLKEMİZ VAR.TÜRKİYE NE KRİZLER ATLATTI.TÜRK SANAYİİ DÜNYAYA AÇILDI.AVRUPA KORKUDAN KAPILARI KAPATIYOR.MERSEDESİNİ BEMEVESİNİ BABASINA SATSIN.ZENGİNLİK DOĞUYA KAYDI BOŞVER ALMANI YASAKÇI KURALCI İKİYÜZLÜLER.

  • D.demirkan 02 Eylül 2017 15:26

    ÜÇÜNCÜ HAVA LİMANI BİTİYO.KANAL İSTANBUL BAŞLIYOR ASRIN PROJESİ.BOĞAZIN ALTINDAN ÜÇ KATLI TÜNEL BAŞLAD.AVRASYA DEMİR YOLU.ÇANAKKALE KÖRÜSÜ.YAVUZ SULTAN SELİM HIZLI TRENLER.DAHA NE OLSUN DOĞALGAZ BORU HATLARI.TÜRKİYEYİ ON SENE SONRA KİMSE TUTAMAZ.AVRUPA YALVARACAK AB KALIRSA TABİ.TÜRKİYE DÜNYANIN DENGE UNSURUDUR.

  • Ali Veli02 Eylül 2017 15:06

    Sayın D.demirkan. Rakamlarla konuşalım. Almanyanın 2016 yılı ihracat rakamı 1 trilyon 430 milyar dolar. İthalat rakamı 1 trilyon 133 milyar dolar. Türkiyenin ihracatında Almanya'nın payı % 10. Almanya'nın ihracatında Türkiye'nin payı % 1,3. Yani Türkiye ve Almanya arasında ticaret durursa Almanya'nın ihracat kaybı % 1,3 olurken Türkiye'nin ihracat kaybı % 10 olacak. Bu durumda kimin kaybı daha büyük olur acaba?

  • Ali Veli02 Eylül 2017 14:11

    Gümrük ve Ticaret Bakanlığı verilerine göre 2017 Temmuz ihracat rakamımız 12,64 milyar dolardı. TİM’in açıkladığı Ağustos ihracat rakamı ise 12,44 milyar dolar. Dolayısıyla ihracat bir önceki aya göre düşmüş. Bu neyin rekoru? En çok ihracat yaptığımız ülke Almanya. AB ile ticaretimizin durması halinde Almanya bu malları rahatlıkla başka ülkelerden de alabilir. Neden bundan zarar görecekmiş? Ama Türkiye ihracatındaki düşme nedeniyle büyüme ve istihdamda zor günler yaşayabilir. Değerlendirmeyi doğru yapmak lazım.

  • Osmanlı 02 Eylül 2017 14:03

    Rusya'da ketleri için bütün siyasiler blr daha olsa yine yaparız demişlerdi.sonra biz yapmadık muhabbeti. Zamana duruma göre topluma şerbet. Çok başarılı bir politika olduğu sonuçlarından belli. Onun için aynı çizgiyi sürdürmeleri doğal

  • D.demirkan 02 Eylül 2017 13:34

    Almanyanın bize sattığı bizden adıgından daha fazla.alman sanayi malı alma.ingiliz niye ab den çıkıyor?.dünyada birçok ülke sanayileşti artık.alman ekolü bitti artık.yıllarca türkiye ab ye girmesin diye elinden geleni yaptı iki yüzlü adi.yunan rum bulgar romanya bizden dahamı zengin dahamı demokrat.daha düne kadar kominist diye dışlanan ülkeler bunlar.yunan cuntacılardan yıllarca kurtulamadı.şimdi el üstünde niye merkelin emrinde ondan.türkiye merkelin emrine giremez türkiye bölgesinde söz sahibi ülke.sayın sansar türkiye rusların eteyini öpmedi tam tersi oldu.rus uçağını türkiye düşürmedi.kalleş abd düşürdü pilot da fetocu idi.iki ülkeyi savaştımak zayıf düşürmek için bir tezgâhdı.ruslar bunu anladı.türkiye özür bile dilemedi.bizler akkoyun deyiliz sen alamancısın merkel hayranı.REİS AVRUPAYI YETER.

  • sansar02 Eylül 2017 09:31

    rusya içinde aynısını söylediniz 3 ay sonra el,etek öptünüz .unuttukmu ? akkoyunlar hariç tabi ki hayır....