E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriGazprom'un doğalgaz ihracatı ve üretiminde düşüş---

Gazprom'un doğalgaz ihracatı ve üretiminde düşüş

Gazprom'un doğalgaz ihracatı ve üretiminde düşüş
01 Mayıs 2022 - 12:51 borsagundem.com

Gazprom, yılın ilk dört ayındaki doğalgaz üretiminin 2021'in aynı dönemine kıyasla yüzde 2,5 gerileyerek 175,4 milyar metreküpe indiğini açıkladı.


Rus enerji şirketi Gazprom, bu yılın ilk dört ayında geçen yılın aynı dönemine göre doğalgaz ihracatının yüzde 26,9, üretiminin ise yüzde 2,5 düştüğünü bildirdi. Bu dönemde, şirketin Bağımsız Devletler Topluluğu (BDT) dışı ülkelere doğalgaz ihracatı da geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 26,9 azalarak 50,1 milyar metreküp oldu. Açıklamada, şirketin Çin'e ihracatının 2021'e kıyasla yüzde 60 arttığı bilgisi verilirken Avrupa'ya yönelik sevkiyatların da sözleşmeler doğrultusunda devam ettiği söylendi.

Gazprom, Avrupa'nın doğalgaz ihtiyacının yüzde 40'ını karşılıyor

Dünyanın en büyük doğalgaz üreticisi Gazprom, Avrupa'nın doğalgaz ihtiyacının yaklaşık yüzde 40'ını karşılıyor. Şirketin net karı, 2021'de bir önceki yıla göre 135 milyar rubleden 2,1 trilyon rubleye çıkarak tarihin en yüksek seviyesine çıkmıştı.

Ukrayna'daki savaş yüzünden Avrupa'nın doğalgaz ticaretini azaltmaya çalıştığı Gazprom, 27 Nisan'da Polonya ve Bulgaristan'a doğalgaz sevkiyatını durdurmuştu.

Gazprom'un karı tarihin en yüksek seviyesine ulaştı

Gazprom 2021'de rekor kar elde etti

Gazprom, 2022'de gaz üretiminde düşüş bekliyor

Gazprombank’ın başkan yardımcısı, Ukrayna'ya savaşmaya gitti!

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)