E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaGary Cohn'dan Goldman Sachs'a duygusal veda---

Gary Cohn'dan Goldman Sachs'a duygusal veda

Gary Cohn'dan Goldman Sachs'a duygusal veda
14 Aralık 2016 - 03:04 borsagundem.com

Trump'ın Ulusal Ekonomi Direktörlüğü'ne atadığı Cohn, Goldman Sachs'taki son gününde "Burası kalbimden ve aklımdan uzun süre silinmeyecek" dedi. Cohn, elindeki Goldman Sachs hisselerini de satacağını bildirdi

20 Ocak'ta Barack Obama'dan görevi alacak olan ABD'nin seçilmiş başkanı Donald Trump'ın ekibinde yer alan Goldman Sachs'ın başkanı Gary Cohn, dün yayımladığı duygusal bir mesajla hem müşterilerine hem de şirket çalışanlarına veda etti.

26 yıldır Goldman Sachs'da çalışan ve CEO Lloyd Blankfein'den sonra şirketin 2 numaralı yöneticisi olan Cohn, Donald Trump'ın teklifini kabul ederek Ulusal Ekonomi Konseyi Direktörü oldu. 

VEDA ETMEK ZOR

Mesajına "Veda etmek zor" diye başlayan Cohn, şu ifadeleri kullandı: 

"Biliyorsunuz, bu şirkette 26. yılımı bir hafta sonra tamamlıyordum. Veda gerçekten zor. Herkesin bir gün ayrılma zorunda kalacağını biliyordum ama zor. Beni bir ortak olarak hatırlamanızı, insanların kolayca arayıp ulaşabileceği biri olarak bilmenizi isterim. Eminim benim de buradaki boşluğum doldurulacak. Ancak burası uzun süre benim aklımda ve kalbimde yer tutacak. Müşterilerimi ve çalışma arkadaşlarımı çok özleyeceğim."

Ohio'da işçi bir ailede büyüyen Cohn, Trump'ın vizyonunu, "Her Amerikalı işçinin başarılı bir ekonomide güvenli bir yere sahip olduğunu göstermek" için paylaştığını söyledi. 

HİSSELERİNİ SATACAK

Cohn, spekülasyondan kaçınmak için elindeki Goldman Sachs hisselerini satacağını da açıkladı. Bloomberg'e göre, Cohn'un elinde 14 Kasım itibariyle 207 milyon dolar değerinde 872 bin 712 Goldman Sachs hissesi bulunuyor. 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)