E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemGarip tanıtıma Paris'ten özür---

Garip tanıtıma Paris'ten özür

Garip tanıtıma Paris'ten özür
07 Temmuz 2014 - 04:05 borsagundem.com

Paris'teki hazır giyim fuarında onur konuğu ilan edilen Türkiye ile ilgili dansözlü, fesli tanıtım için Paris tarafından özür geldi

20’nci yılını kutlayan dünyanın en büyük hazır giyim ve aksesuvar fuarı ‘Who’s Next Paris’, bu yıl Türkiye’yi onur konuğu olarak ağırladı.

Ancak Türkiye’nin tanıtımına ilişkin görüntüler infial yarattı. Yarı çıplak nargile içen bir erkek, dansözler ve feslilerin bulunduğu konsepte eleştiriler yağarken, Paris tarafı özür mektubu yazdı. İstanbul Hazırgiyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği’nin (İHKİB) organizasyonu ile fuara çok sayıda Türk marka ve tasarımcı katılmıştı. İHKİB Başkanı Yardımcısı Volkan Atik, tepki gören şovla ilgili İHKİB’in hiçbir ilgisi olmadığını belirterek şunları söyledi: “Fuarın kapalı olduğu bir saatte bizimle uzak yakın ilgisi olmayan, bilgimiz dışında bir etkinlik. Anında müdahale ederek, hiçbir şekilde onaylamadığımız gösterinin kısa sürede bitirilmesini sağladık. Fuar idaresine gösteriyi kınadığımızı ve protesto ettiğimizi bildirdik. Fuara katılan firmalarımız olayı protesto ettiler. Hiçbir şekilde Türkiye’yi yansıtmayan şovun, aylar süren emeğimizin ve modern Türkiye vurgularımızın önüne geçmesini kabul etmiyoruz. Fuar idaresi de üzüntülerini paylaşarak hem bize hem Ekonomi Bakanlığı’na yönelik özür mektubu gönderdiler.”

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)