E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemŞimşek: Programımızdaki başarı notumuza yansıyor---

Şimşek: Programımızdaki başarı notumuza yansıyor

Şimşek: Programımızdaki başarı notumuza yansıyor
04 Mayıs 2024 - 14:29 borsagundem.com

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek, S&P'nin Türkiye'nin kredi notunu 1 kademe artırmasına ilişkin, "Güçlendirerek uygulamaya devam ettiğimiz programımızla ülkemize duyulan güveni en üst seviyeye taşımakta kararlıyız" dedi.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Standard & Poor's'un (S&P) Türkiye'nin kredi notunu artırmasına ilişkin açıklama yaptı.

Şimşek, "Programımızın olumlu sonuçları kredi derecelendirme kuruluşlarının kararlarına yansıyor. S&P, ülke kredi notumuzu 11 yılın ardından 1 kademe artırırken görünümü pozitif olarak korudu. S&P, Fitch ve Moody’s’in pozitif not görünümleri not artışlarının devamının habercisi. Güçlendirerek uygulamaya devam ettiğimiz programımızla ülkemize duyulan güveni en üst seviyeye taşımakta kararlıyız" dedi.

S&P Türkiye'nin kredi notununu yükseltti

 

S&P'nin Türkiye notuna Mahfi Eğilmez'den ilk yorum

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (9)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Bik06 Mayıs 2024 07:55

    Türkiye'nin kredi notu, Ruanda ve Fuji gibi ülkeler seviyesine çıktı diye mi sevinelim!

  • asena06 Mayıs 2024 00:01

    onot borsadaki dahaönceden hisse alan yandaşları için   yarından sonra borsayı sen gör gümbür gümbürr aşağııııııııııııııııııoyunu görürsünnnnnn

  • Mucise Reis : )05 Mayıs 2024 12:13

    iktisat okuyan bir öğrenci tl değer kaybetmesın  diye aldıgı her global kararda notou artar. saçma sapan açıklama :D enflasyon uçarken emekli maaşı çöp olmuşken senin notunu seçimde bu millet verdi : )))

  • Turkogluturk05 Mayıs 2024 02:42

    Programmi.yuzde 80 i gecen dolayli vergiyi indirecek programmi.kamuda savurganligi engelleyecek programmi.yoksa sikildikca otv zammi yapmakmi programiniz.

  • Gerçekler 04 Mayıs 2024 22:52

    Komik! Sosyal adalet dipte, finasal yapı alt üst, dış borç şiştikçe şişiyor, enflasyon yükseliyor ve buna ‘başarı’demek! Ben ekonomi uzmanıyım diyenler marifetlerinden sonra saklanmış bu adamın gerisine ve bunu dürmüşler sahaya. Olmulduzlsşırsa iyice bendeğil bu yaptı diyecekler yine

  • reserpin04 Mayıs 2024 20:21

    Saka gibi ? Akıl tutulması bu olsa gerek. Suç bunlarda değil suç bunlara oy verende.

  • Alaman Makam araci04 Mayıs 2024 19:31

    Haci Program nerede? Alaman makam araclari yenilendi mi? Ohh vur gelsin... Senin Londra da ki doviz banka hesaplarin duruyor mu?

  • IDAM04 Mayıs 2024 18:18

    kapitalizmin sahte dunyasi.evet ozguluk........

  • borsacı04 Mayıs 2024 17:37

    egerki çarşı pazar geziyorsan hakın nasıl yaşadıgını anlarsın malsef her şey not degil halk zamlar karşısında inliyor geçen hafta bir demet maydonoz 5tl idi bu gün gittim 10 tl etiketi konmuş nedir bu zam dedim .zamlı geliyor dedi en basit örnek .